Kouvot värväsi Greerin, Vilpas vahvistui Brownilla

5.11.2012 Korisliigaa pelaavat Kouvolan Kouvot ja Salon Vilpas ovat vahvistuneet uusilla amerikkalaispelaajilla. Kouvoihin saapuu pitkän uran Euroopassa pelannut 196-senttinen, 36-vuotias Lamarr Greer, kun taas Vilppaan loukkaantunutta pelinrakentajaa Marquis Hallia lomittaa 193-senttinen, 23-vuotias Adam Brown.

Veteraani LaMarr Greer siirtyy Kouvolan Kouvoihin. Kuva: FIBA Europe.

Yleispelaajana viihtyvä Greer on ehtinyt pelata pitkän uran Euroopassa ja esiintynyt kansainvälisissä sarjoissa kuutena kautena. Hänet on valittu vuonna 2005 FIBA Euroopan Liigan ja 2006 EuroCupin tähdistöotteluihin, ja keväällä 2006 Greerin edustama BC Kiova ylsi EuroCupissa hopealle. Greer takoi EuroCupissa 14,8 pistettä, 2,4 syöttöä ja 2,1 levypalloa ottelua kohden.

 

Viime kaudella Greer edusti Saksan Bundesliigassa NY Phantoms Braunschweigiä 9,1 pisteen, 2,7 levypallon ja 2,3 syötön keskiarvoilla. Kotimaansa sarjojen lisäksi hän on pelannut Saksassa, Israelissa, Kyproksella, Kreikassa, Ukrainassa, Venäjällä ja Italiassa.

 

– Lamarr on monipuolinen ja kokenut pelaaja, jonka ansioluettelo hakee vertaistaan. Monipuolisena pelaajana hän antaa valmennukselle vaihtoehtoja erilaisten viisikoiden käyttöön ja hyvänä pallonkäsittelijänä hän pystyy auttamaan pelinrakennuksessa sekä päätöksenteoissa. Saimme joukkueeseen nyt todellisen ammattilaisen, joka pystyy esimerkillään auttamaan myös nuorten pelaajiemme kehityskaarta, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen iloitsee.

 

Greer korvaa Kouvojen kokoonpanossa Vernon Taylorin, joka ehti pelata liigaa kahdeksan ottelun verran 7,8 pisteen ja 3,9 levypallon keskiarvoilla. Greerin lisäksi Kouvojen ulkomaalaispelaajina jatkavat Gilberto Clavell ja Chris Hester.

 

Brown lomittaa Hallia Salossa

 

Salon Vilpas on puolestaan solminut kuukauden mittaisen pelaajasopimuksen 193-senttisen Adam Brownin kanssa. Unkarista Suomeen saapuva Brown tulee tuuraamaan Vilppaan pelintekijää Marquis Hallia, joka on sivussa vielä useamman viikon ajan. Polven magneettikuvaus on paljastanut Hallin polvessa tulehduksen, jonka kuntouttaminen vie ensiksi kaksi viikkoa, jonka jälkeen edetään päivä kerrallaan.

 

Houstonin yliopiston kasvatti Brown pelasi viime kaudella 34 ottelua Englannin BBL-liigassa Cheshire Jetsin riveissä. Brown upotti 20,3 pistettä, jakoi 4,9 syöttöä ja riisti pallo 2,1 kertaa ottelua kohden. Jets selviytyi liigan välieriin.

 

Tämän kauden Brown aloitti Unkarin pääsarjan Körmendissä ja viimeisteli 15,0 pistettä ottelua kohden hyvillä heittoprosenteilla.

 

– Hienoa, että meille tarjoutui mahdollisuus saada pikaisella varoitusajalla pelaaja, joka on parhaillaan Euroopassa ja jolla on jo kokemusta Euroopan sarjoista. Näen, että Brown tuo meille lisää heittovoimaa ja hyvä asia on, että mies on varmasti kunnossa, toteaa Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

 

Lisätietoja: Kouvojen tiedote

 
Lisätietoja: Vilppaan tiedote


 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia