Himkin kotitaika puree: Rivers upotti Fenerbahcen viime sekunnilla

15.11.2012 Ilman tähteään Bo McCalebbia pelannut Fenerbahce Ülker oli lähellä aiheuttaa Petteri Koposen BC Himkille kauden ensimmäisen kotitappion. Takamies KC Riversin viime sekunnilla hyökkäyslevypallosta nostama kakkonen nosti kuitenkin Himkin 71–70 (39–29)-nitrovoittoon turkkilaisjätistä. Voitollaan Himki otti jättiaskeleen kohti Euroliigan 16 parhaan joukkueen jatkosarjaa.

Petteri Koposen Himki jyrää kohti Euroliigan 16 parhaan kastia.

Sergei Monia kuului Himkin Fenerbahce-voiton voimahahmoihin. Kuvat: Getty Images/AllOver Press & FIBA Europe.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Fenerbahce näytti hyökkäyspäässä täysin aseettomalta Bo McCalebbin poissaollessa. Himkin takamiehet iskivät jatkuvalla paineella turkkilaisjoukkueen pallonkäsittelijöihin, ja kaksikko Paul Davis-Sergei Monia nosti Himkin kymmenen pisteen johtoon jo toisen jakson alussa.

Toisen puoliajan alkaessa Himkiin iski kuitenkin kipsi. Zoran Planinicin ja Matthew Nielsenin pisteistä huolimatta Fenerbahce ei antanut periksi, vaan löysi jatkuvasti takaovilla australialaissentteri David Andersenin korin läheisyydestä. Kun vielä Baris Ermis ja Bojan Bogdanovic alkoivat porata ajoillaan reikiä Himki-puolustukseen, nousi Fenerbahce ensimmäistä kertaa pitkään aikaan johtoon viimeisen neljänneksen puolivälissä.

Ottelun viimeisillä minuuteilla johtoasema vaihtui kuudesti. David Andersenilla oli mahdollisuus siirtää Fenerbahce kolmen pisteen johtoon yhdeksän sekuntia ennen loppua, mutta Himkin saatua puolustuslevypallon ajautui pallo Sergei Monialle, joka yritti kolmosta metrin virran kaaren takaa. Hyökkäyslevypallo pomppi Himkin KC Riversille, joka tippasi heiton sisään vain sekunnin kymmenys ennen pelikellon soimista.

Tuomareiden lyhyen neuvonpidon jälkeen Riversin kori hyväksyttiin, ja Himki kirjattiin voittajaksi pistein 71–70 (39–29).

Lohkon huippuottelu pelataan Madridissa

Petteri Koponen kuului ottelussa Himkin aloitusviisikkoon ja kirjasi yhteensä 12 peliminuuttia ensimmäisen ja toisen jakson alussa sekä neljännen jakson puolivälissä. Koponen avasi ottelun onnistuneella kolmosella, jonka jälkeen heittopaikat olivat tiukassa. Koposelle merkittiin kolme pistettä, kaksi levypalloa sekä yksi blokki.

– Ois ihan tärkee peli puolentoista tunnin päästä Euroliigassa. Saa nähä, ehitäänkö tässä ruuhkassa edes peliin. Alkulämmittelyn voi unohtaa, tuskaili Koponen Twitter-tilillään istuessaan Himkin iltapäiväruuhkassa puolitoista tuntia ennen ottelun alkua.

Himkin ykköstykiksi nousi voittokorin säkittäjä Kelvin Rivers (14/1). Vitali Fridzon (12/3/3 syöttöä) ja Zoran Planinic (11/3) pitivät joukkuetta pystyssä eritoten toisen puoliajan vaikeilla hetkillä. Paul Davis (8/3) toi korintekovoimaa ottelun alussa ja Matthew Nielsen (9/3/3 syöttöä) kolmannella jaksolla, kun taas Sergei Monia (5/6/5 syöttöä/3 blokkia) esitti paikoin ilmiömäistä puolustuspeliä.

Himki kohenteli asemiaan Euroliigan A-lohkossa nousemalla neljän voiton kerhoon yhdessä Real Madridin kanssa. Real kohtaa myöhemmin tänä iltana Panathinaikosin.

Himki on voittanut kertaalleen kaikki lohkonsa joukkueet lukuun ottamatta italialaista Cantùa. Seuraavan ottelunsa Himki pelaa lohkojohtaja Real Madridin kotikentällä perjantaina 23. marraskuuta.

BC Himki – Fenerbahce Ülker 71–70 (17–18, 39–29, 56–51)

Himki: Kelvin Rivers 14/1, Vitali Fridzon 12/3/3 syöttöä, Zoran Planinic 11/3.
Fenerbahce:
David Andersen 17/8, Baris Ermis 11/4/4 syöttöä, Bojan Bogdanovic 11/3.
P.Koponen:
Minuutit 12, Pisteet 3 (3p 1-2), Levypallot 2, Blokit 1.

Lisätietoja: Ottelutilastot

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.