Portlandin suomalaiskaksikko vireessä voitossa

18.11.2012 Portland Pilotsin suomalaiskaksikko Ellen Nurmi-Annika Holopainen esiintyi edukseen joukkueensa hakiessa vierasvoiton Idahosta pistein 56–62 (31–21). Aloitusviisikkoon kuulunut Nurmi pussitti kahdeksan pistettä ja Portlandin kirin käynnistänyt Annika Holopainen seitsemän pistettä. Sophie Weckströmin Maine puolestaan avasi voittotilinsä kaatamalla UNLV:n.

Annika Holopainen käynnisti Portlandin kirin.

"Fifi" Weckströmin Maine avasi NCAA:n voittotilinsä neljännellä yrittämällä. Kuvat: Tuomas Venhola & Francois Perthuis.

Portland Pilots oli 11 pistettä tappiolla Idahoa vastaan vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, kunnes Annika Holopainen käynnisti perättäisillä koreillaan vieraiden kirin. Portland vei ottelun lopun 19-4 ja haki 62–56 (21–31)-voiton. Holopaiselle merkittiin 14 minuutissa seitsemän pistettä ja kolme levypalloa, ja Portlandin aloitusviisikkoon kuulunut Ellen Nurmi upotti kahdeksan pistettä ja riisti pallon kahdesti.

Sophie Weckstörmin edustama Maine Black Bears avasi voittotilinsä kyydittämällä UNLV:ta lukemin 67-74 (22-26). Maine porhalsi toisen jakson puoleenväliin mennessä 13 pisteen johtoon, eikä UNLV päässyt enää rinnalle. Weckström jatkoi hienoja otteitaan pussittamalla 16 minuutissa neljä pistettä, keräämällä kaksi riistoa sekä jakamalla neljä syöttöä.

Janniina Koivusen VCU Rams kaatui Old Dominionia vastaan lukemin 51–74 (26–38). Koivunen upotti kolme pistettä ja haki neljä levypalloa.

Miesten NCAA:ssa Lauri Toivosen UTPA Broncs taipui Eastern Illinoisille vieraissa 50–63 (29–30). Eastern Illinois porhalsi kymmenen pisteen johtoon toisen puoliajan puolivälissä, ja ottelun sinetöi UTPA:n päävalmentajan Ryan Marksin ulosajo kahden teknisen virheen johdosta. Toivonen säkitti kaksi pistettä ja haali kolme levypalloa.

Kilian Caton Maine Black Bears taipui Brownille jännittävien loppuhetkien jälkeen 68–70 (31–38). Cato ei pelannut.

Idaho Vandals – Portland Pilots 56-62 (31-21)
Idaho:
Alyssa Charlston 13/10.
Portland: Kari Luttinen 18/10, Amy Pupa 12/14/4 syöttöä/4 blokkia, Cassandra Thompson 9/14/2 blokkia.
E.Nurmi:
Aloitusviisikossa, Minuutit 33, Pisteet 8 (2p 2-3, 3p 1-4, 1p 1-2), Syötöt 1, Riistot 2.

A.Holopainen: Minuutit 14, Pisteet 7 (2p 2-6, 3p 1-2), Levypallot 3, Syötöt 1.

UNLV Rebels – Maine Black Bears 67-74 (22-26)
UNLV:
Alana Cesarz 18/10/4 riistoa.
Maine:
Ashleigh Roberts 16/9/3 syöttöä/4 riistoa, Danielle Walczak 14/7.
S.Weckström: Minuutit 16, Pisteet 4 (2p 0-2, 3p 1-1, 1p 1-2), Levypallot 1, Syötöt 4, Riistot 2.

Old Dominion Monarchs – VCU Rams 74-51 (38-26)
Old Dominion:
Ashley Betz-White 17/3/4 riistoa, Jackie Cook 12/10/3 syöttöä.
VCU: Robyn Parks 14/10.
J.Koivunen:
Minuutit 14, Pisteet 3 (2p 0-1, 3p 1-2, 1p 0-1), Levypallot 4.

Eastern Illinois Panthers – UTPA Broncs 63–50 (30–29)
Eastern Illinois:
Josh Piper 28/7/4 syöttöä.
UTPA:
Brandon Provost 12/2.
L.Toivonen: Minuutit 12, Pisteet 2 (1p 2-2), Levypallot 3.

Maine Black Bears – Brown Bears 68-70 (31-38)
Maine:
Justin Edwards 14/6/4 syöttöä, Alasdair Fraser 10/10/5 syöttöä/3 blokkia.
Brown: Rafael Maia 21/8/3 riistoa, Sean McGonagill 16/5/5 syöttöä/3 riistoa.
K.Cato:
Ei pelannut.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.