Italian päävalmentaja EM-arpaonnesta: ”Kisojen tasaisin lohko”

20.11.2012 Sunnuntai-iltana arvotut koripallon EM-kisalohkot ovat kirvoittaneet Euroopan laajuisesti analyysejä ja arvioita lohkojen voimasuhteista. Suomen edustama D-lohko kuuluu kiistatta turnauksen kovimpiin ja kilpailuasetelma on kaikilla tiedossa. Vähintään yksi lohkon neljästä suurmaasta tulee jäämään ilman jatkopaikkaa, jonka lisäksi Suomen ja Ruotsin yllätysmahdollisuudet lohkossa tunnistetaan vastustajamaissa.

Ensi vuoden EM-kisojen D-lohkosta povataan tasaista. Kuvassa taistelee Susijengin Tuukka Kotti Italiaa vastaan.

Italian päävalmentaja Simone Pianigiani ei toivonut Suomea ja Turkkia vastustajikseen arvontojen nelos- ja viitoskoreista.

Kreikan kapteeni Nikos Zisis kuvailee Suomea vaaralliseksi "run 'n' gun" -joukkueeksi.

D-lohkon ennakkosuosikki, olympiapronssia voittantu Venäjä ei aio tulla yllätytetyksi EM-kisoissa. Kuvassa korinteossa Andrei Vorontsevich Suomea vastaan EM-kisoissa 2011.

Ruotsi haluaa kulkea Suomen perässä kohti Euroopan kärkeä. Kuva vuoden 2011 PM-finaalista, jossa Petteri Koponen ja Susijengi liitelivät Pohjoismaiden mestaruuteen. Kuvat: Ville Vuorinen.

Susijengin kanssa Slovenian EM-kisojen D-lohkoon arvottiin lajin suurmaiksi luettavat, yhteensä peräti 27 arvokisamitalia vuosien saatossa kahmineet Venäjä, Kreikka, Italia ja Turkki. Lisämausteensa suomalaisittain tuo Ruotsin päätyminen lohkon kuudenneksi joukkueeksi.

- Oli oletettavaa, että saamme vastaamme Venäjän ja Kreikan kaltaiset suurmaat ensimmäisestä ja toisesta arvontakorista. Mutta Suomen ja Turkin saaminen neljännestä ja viidennestä teki lohkostamme koko kisojen tasaisimman. Selviytyminen toiselle kierrokselle siitä on todella vaikeaa, kommentoi Italian ja Euroliiga-joukkue Fenerbachen päävalmentaja Simone Pianigiani Italian koripalloliiton nettisivuilla.

Siinä missä Pianigianilla on tuoreessa muistissa maaottelut Suomea vastaan vuosilta 2009-12, myös Kreikan maajoukkuekapteeni Nikos Zisisiltä tulee nopeasti analyysi Susijengistä.

- Kohtasimme Suomen Liettuan kisoissa. Heillä on oma, run ’n’ gun –tyyppinen (juokse ja heitä)  pelitapansa, koska Suomella ei ole isoja pelaajia niin kuin esimerkiksi meillä ja Turkilla on. Sen vuoksi Suomen pitää pelata nopeasti, luonnehti Zisis Kreikan koripalloliiton sivustolla.

D-lohkon ehdottomana ennakkosuosikkina pidettävä, olympiapronssia voittanut, Venäjä ei halua tulla Sloveniassa yllätytetyksi.

- Päädyimme todella vahvaan lohkoon. Haluamme menestyä ja meidän on päästävä lohkosta jatkoon. Kreikka ja Turkki ovat kenties kovimmat vastustajamme. Myös Italialla on hyvä joukkue ja Suomi ja Ruotsi pystyvät varmasti yllättämään. Meidän pitää vain varmistaa, ettei se tapahdu Venäjää vastaan, linjasi Venäjän koripalloliiton puheenjohtaja Alexander Krasnenkov liiton nettisivuilla. 

”Parasta mitä ruotsalaiselle koripallolle voi tapahtua” 

Ruotsille EM-kisoihin pääsy oli unelmien täyttymys, sillä länsinaapurit olivat edellisen kerran selviytyneet EM-koreille karsintojen kautta vuoden 1995 kisoihin.

- Meidän täytyy olla nöyriä ja myöntää, että olemme haastajia. Mutta se sopii meille. Lohko on kova, mutta uskon siitä löytyvän joukkueita, jotka pystymme yllättämään, arvioi Ruotsin maajoukkuetoiminnan päällikkö Jonte Karlsson Ruotsin koripalloliiton sivuilla.

Ruotsin kamaralla alettiin heti herkutella D-lohkon tulevilla hegemoniaotteluilla, joihin kuuluu Suomi-Ruotsi-kamppailun ohella mm. ottelu Kreikka-Turkki.

- Ja Venäjä ja Italia ovat koripallon suurmaita, jotka ovat kohdanneet useasti. Meille kiinnostavin mittapuu on luonnollisesti Suomi, sanoi Ruotsin päävalmentaja Brad Dean.

Ruotsin lähtökohta EM-kisoihin on pitkälti sama kuin missä Suomi oli vuosi sitten selviydyttyään EM-kisoihin 16 vuoden tauon jälkeen. Ja Ruotsi haluaa kulkea samoja jalanjälkiä kuin Susijengi, joka venyi Liettuan EM-kisoissa 2011 upeasti yhdeksänneksi.

- Suomi ei ole vielä suurmaa, mutta se on noussut kohti Euroopan kärkeä ja me haluamme seurata heidän kannoillaan. EM-kisoissa näemme olemmeko jo Suomen tasolla tai jopa menneet ohi, Dean jatkoi.

Ruotsalaismediassa asenne tulevaa EM-savottaa kohtaan on kohdallaan. Aftonbladet revitti isolla otsikolla lohkoarvontatuloksen olevan ”parasta mitä ruotsalaiselle koripallolle voi tapahtua”.

- Heti arvonnan jälkeen blogeihin ja Twitteriin alkoi ilmestyä kommentteja Ruotsin ”kovasta arpaonnesta”. Totta hemmetissä arpaonni on kova Ruotsille, koska me olemme Ruotsi ja kyseessä on Euroopan mestaruuskilpailut. Totta kai lähdemme haastajina joka otteluun. Mutta siitähän on pienen maan kohdalla kyse. Maa karsii koko kesän päästäkseen haastamaan parhaita ja päästäkseen testaamaan itseään korkeimmalla tasolla, kirjoitti Aftonbladet.  

Slovenian EM-kilpailut pelataan 4.-22.9.2013. D-lohkon pelipaikkana toimii Koperin kaupunki. 

Lue myös artikkelit

 Lisätiedot: EM-kisojen nettisivut

Henkilöt

 
14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

15.1.2018 14:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat toivat Helsinkiin yli 40 miljoonaa euroa

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet koripallon EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

27.10.2017 12:00 EM-kilpailut

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

9.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 10): Suomi-Romania ja kisojen yhteenveto

Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

Näytä lisää vastaavia