Kataja pätkäisi Bisonsin voittoputken juhlaottelussaan

24.11.2012 Joensuun Katajalla oli lauantaina aihetta juhlaan, kun joukkue saavutti seurahistoriansa 400. pääsarjatason voiton katkaisemalla hallitsevan mestarin Nilan Bisonsin voittoputken lukemin 101–94 (43–37). Voitoista pääsivät nauttimaan myös Uudenkaupungin Korihait, Tampereen Pyrintö sekä Kauhajoen Karhu.

Jonte Flowersin Kataja katkaisi Bisonsin kahdeksan ottelun voittoputken juhlapelissään.

Pyry Rainamaan Korihait ylsi kauden ensimmäiseen vierasvoittoonsa.

Korikobrat yritti parhaansa, mutta Antero Lehdon Pyrintö puolusti kotikenttäänsä mallikkaasti.

J'Nathan Bullockin Karhu selvisi Namika Lahden piinasta. Kuvat: Ville Vuorinen, Francois Perthuis, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Viime kevään finalistien kohtaamisessa Kataja alkoi synnyttää eroa kolmannen jakson alussa nousemalla kymmenen pisteen johtoon. Bisons kiri viimeisellä minuutilla vielä viiden pisteen päähän, mutta voittoa ajatellen liian myöhään.

– Etukäteen huolestutti miten pärjäämme puolustuspäässä, mutta pärjäsimme ihan riittävästi, kun onnistuimme horjuttamaan Bisonsin ratkaisijoita. Voitto tuli noin 30 minuutin hyvällä puolustuksella, analysoi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

Seitsemännen peräkkäisen voittonsa ottaneen Katajan yhdysvaltalaiskolmikko oli vireessä. Julian Terrell (32/10/2 blokkia), Jonte Flowers (23/4/7 syöttöä/3 riistoa) ja Johnell Smith (20/7/6 syöttöä/5 riistoa) pelasivat kaikki erinomaiset minuutit.

Bisonsilta lähimmäs tasoaan ylsivät Martin Zeno (23/3/6 syöttöä), vanhoihin kotikoreihinsa heittänyt Jeb Ivey (19/5/5 syöttöä) sekä levypallohirmu Ryan McDade (8/20/5 syöttöä).

Sunnuntaiaamuna Romaniaan EuroChallenge-otteluun lähtevä Kataja on nyt pelannut 18 pääsarjakautensa aikana 713 ottelua ja vienyt niistä 400 voittoa, runkosarja ja pudotuspelit yhteen laskien. Joensuulaiset ovat pelanneet ylimmällä sarjatasolla 1969–70, 1976–81 sekä vuodesta 2001 alkaen tähän päivään.

Korihait vihdoin vierasvoiton makuun

Uudenkaupungin Korihait pääsi viimein kuudennella yrittämällä vierasvoiton makuun haettuaan liigan peräpään kamppailussa pisteet Forssan Koripojilta tuloksella 63–77 (27–46).

Korihait karkasi toisella neljänneksellä jo 21 pisteen johtoon, eivätkä forssalaiset saaneet ruoriaan oikaistua kolmannellakaan jaksolla. Viimeisellä kymmenminuuttisella FoKoPo kiri vielä kuuden pisteen päähän, mutta Korihait hoiteli loppupelin.

– Johtoon päästyämme pystyimme pudottamaan pelin tempoa niin, että normaalipelissä noin 20 minuutin kunnossa olevat amerikkalaispelurimmekin pelasivat nyt enemmän. Heistä tosin Daniel Hortonin reisi on niin kipeä, ettei hänen pelaamisestaan tullut oikein mitään. Pelasimme fiksusti pienellä rotaatiolla, kehui Korihaiden päävalmentaja Jarmo Laitinen.

Hortonin reisivaivojen lisäksi Korihaiden iskukykyä verottivat polvivaivaisen Petri Heinosen ja olkapäätään potevan Mikael Herbertin poissaolot. Haiparven syömähampaina erottautuivat kasvattajaseuraansa vastaan pelannut Mikko Jalonen (21/4), Pyry Rainamaa (15/4) sekä Ramon Dyer (13/11/2 blokkia).

Vaisun FoKoPon parhaat olivat Andrais Thornton (16/11/2 blokkia) sekä Jahmar Thorpe (9/12).

Pyrintö kesytti Korikobrat

Vaikeaa marraskuuta pelaava Tampereen Pyrintö oli kotipelissään alussa vaikeuksissa uudistuneen Lapuan Korikobrien kanssa, mutta pisteet jäivät lopulta Tampereelle selkein 90–75 (43–36)-lukemin.

Ennakkoluulottomasti aloittaneet vieraat johtivat toisen neljänneksen alkupuolelle asti, jonka jälkeen Pyrintö otti hyvällä puolustuspelillään ohjat käsiinsä. Tamperelaisjohto kasvoi kolmannen jakson lopulla jo 27 pisteeseen, ennen kuin lapualaiset pääsivät kaunistelemaan lukemia lopussa.

– Ensimmäiset viisi minuuttia olivat surulliset joukkueen intensiteetin kannalta. Sitten ryhdistäydyttiin ja 25 minuuttia puolustettiin niin kuin halutaan, Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen tiivisti.

Pyrinnöstä Kenneth Lowe (22/4) ja Antero Lehto (16/2/3 syöttöä) johtivat tykitystä hyökkäyspäässä. Kuudennen peräkkäisen tappion kärsineestä Korikobrista Dominique Coleman (18/3/6 syöttöä) ja ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Trey Hampton (18/12/3 syöttöä) olivat tehokkaimmat.

Namika Lahti ahdisteli Karhua

Ilman voittoa koko marraskuun virunut Namika Lahti ahdisteli Kauhajoella Karhua, joka kuitenkin lopulta käänsi tv-kameroiden todistaessa pelin voitokseen 79–75 (34–34).

Väkevästi pelanneet lahtelaiset alkoivat tippua kyydistä kolmannella jaksolla, kun Karhu ryntäsi 47–48-tilanteesta 59–52-johtoon. Vaikka Namika tuli vielä viime sekunneilla kahden pisteen päähän, oli Karhun puolustus riittävän hyvää kahden kotitappion putken katkaisemiseksi.

– Meillä on ollut etenkin kotipeleissä ihmeellistä mailanpuristamista hyökkäyspäässä, mutta puolustuksessa onnistuttiin sen verran, että voitto irtosi, totesi Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara.

Ilman flunssaista Ilkka Vuorta pelanneesta Karhusta J’Nathan Bullock (18/7), Tremaine Ford (13/11), Matias Ojala (11/5) ja erinomaista kautta pelaava Jussi Eskola (14/0) uurastivat tehokkaimmat minuutit.

Vieraista Emmanuel Holloway (20/1/3 syöttöä), Jordan Hasquet (20/8) sekä Cedric Latimer (16/4/3 syöttöä) pitivät lahtelaisten lippua korkealla.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.