Syntymäpäiväsankari Lee mätti 20 pistettä, Cavén tyylitteli piste-ennätyksensä

24.11.2012 Perjantaina 25-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Gerald Lee jr pyörähteli muhkeat 20 pistettä joukkueensa KK Buducnostin päihittäessä KK Radnickin Adrianmeren liigassa 80–78 (46–45). Suomi-koriksen suurlupauksiin kuuluva Joonas Cavén puolestaan upotti viisi kolmosta ja takoi 17 pistettä joukkueensa CB Prat Joventutin kukistaessa Gran Canarian Espanjan Adecco Plata-liigassa.

Gerald Lee jr juhli 25-vuotissyntymäpäiviään 20 pisteellä ja voitolla.

Joonas Cavén paranteli piste-ennätystään Espanjan Adecco Platassa.

Roope Ahosen Solna Vikings haki vierasvoiton Södertäljestä.

Ville Kaunisto upotti ADA Bloisille 20 pistettä 45 minuutissa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Gerald Lee jr on asettunut yhä mukavammin taloksi Montenegron suurseura KK Buducnost Podgoricaan syyskauden 2012 edetessä, eikä lauantai tuonut poikkeusta sääntöön.

Perjantaina 25 vuotta täyttänyt Lee oli joukkueensa ykköshahmo 20 pisteellään (kakkoset 6/7, vapaaheitot 8/10), kun Buducnost haki kuudennen voittonsa Adrianmeren liigassa nipistämällä KK Radnickilta pisteet luvuin 80–78 (46–45).

Lee pyörähteli kevyesti Radnicki-sentterien ohi ja hankkiutui heittoharhautuksillaan alati vapaaheittoviivalle. Ottelu myös ratkesi vapaaheittoviivalta, kun pelin viimeinen minuutti venyi viisiminuuttiseksi joukkueiden pakottaessa toisiaan vapaaheittoihin. Tarkempi oli lopulta Buducnost.

208-senttinen Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Lee on kymmenessä Adrianmeren liigan ottelussaan takonut joukkueelleen 11,8 pistettä ottelua kohden. Leen KK Buducnost pelaa myös Euroopan kakkosliiga EuroCupissa, jossa joukkue on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi.

KK Buducnost Podgorica – KK Radnicki 80–78 (19–21, 46–45, 66–62)
Buducnost:
Gerald Lee jr 20/2, Aleksa Popovic 14/8, Cedomir Vitkovac 13/7, Dee Bost 13/2.
Radnicki:
Aleksandar Capin 17/0, Milos Borisov 14/3, Matthew Amaning 14/1.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 20 (2p 6-7, 1p 8-10), Levypallot 2.

Cavénin huippupeli johdatti Joventutin voittoon

Tampereen Pyrinnön kasvatteihin kuuluva 211-senttinen ja 19-vuotias Joonas Cavén upotti piste-ennätyksensä Espanjan Adecco Platan lauantaikierroksella.

Cavén säkitti peräti viisi kolmosta ja pommitti 18 peliminuutissa muhkeat 17 pistettä. Cavénin tekemän esityön jälkeen Joventut hyydytti Gran Canarian puolustuspelillään matkallaan 87–79 (46–38)-voittoon.

Joventut nousi Adecco Platan viidenneksi. Joukkue on voittanut seitsemästä ottelustaan kolme.

CB Prat Joventut – Gran Canaria 87–79 (31–21, 46–38, 65–58)
CB Prat:
Albert Homs 18/6, Joonas Cavén 17/2, Gerbert Marti 14/2.
Canaria: Anaterve Cruz 26/4, Cristian Diaz 17/1/3 syöttöä/3 riistoa.
J.Cavén:
Aloitusviisikossa, Minuutit 18, Pisteet 17 (2p 1-2, 3p 5-9), Levypallot 2.

Ahosen Vikings peittosi Pyrinnön tiistain EuroChallenge-vastuksen

Roope Ahosen Solna Vikings peittosi Ruotsin Basketliganin lauantaikierroksella vieraskentällä Södertälje Kingsin, joka matkustaa tiistaina Tampereella haastamaan Pyrinnön EuroChallengen neljännen alkulohkokierroksen ottelussa.

Ottelu ratkesi loppuhetkillä. Vikingsin Donald Johnson upotti kolmosellaan Vikingsin 78–81-johtoon vain runsas minuutti ennen loppua. Kings epäonnistui viime hetkien kavennus- ja tasoitusyrityksissään, ja Roope Ahonen sai upottaa loppuluvut 80–86 (45–40) vapaaheittoviivalta.

Vikingsin avaukseen kuulunut Roope Ahonen ei tällä kertaa onnistunut pelitilanneheitoissaan, mutta keräsi silti 10 pistettä ja jakoi neljä korisyöttöä, joista suurimman osan pelinrakentajana pelatessaan Vikingsin kirivaiheen aikana.

Vikings nousi Basketliganin sarjataulukossa Kingsin ohi. Vikings on voittanut 13 ottelustaan seitsemän.

Södertälje Kings – Solna Vikings 80–86 (26–24, 45–40, 64–64)
Södertälje:
Tobias Borg 18/0/5 syöttöä/4 riistoa, Toni Bizaca 15/5/3 riistoa, Kenneth Simms 14/12.
Solna:
Donald Johnson 17/11, Kelvin Lewis 16/3.
R.Ahonen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 22, Pisteet 10 (2p 1-5, 3p 1-3, 1p 5-6), Levypallot 2, Syötöt 4, Riistot 1.

Kaunisto Bloisin pistehai jatkoaikaottelussa

Ranskan NM1-liigan syyskauden kuudella perättäisellä voitolla aloittanut Ville Kauniston ADA Blois Basket hävisi toisen perättäisen kerran. Bloisin löi lauantain jännitysnäytelmässä Vichy pistein 73–75 (34–38, 66–66).

Bloisilla oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla käynnistymisvaikeuksia Kauniston ollessa käytännössä ainoa tasolleen yltänyt pelaaja. Neljännellä jaksolla Blois sai kuitenkin vauhtipelinsä uomiinsa ja kävi välillä johdossakin. Vichy oli viedä voiton varsinaisella peliajalla, mutta Ville Kauniston onnistunut vapaaheitto kaksi sekuntia ennen neljännen jakson loppua vei pelin jatkoajalle.

Jonathan Tornato tippasi Bloisin 73–72-johtoon, kun jatkoaikaa oli pelaamatta enää kaksi sekuntia. Kentän sankariksi nousi kuitenkin Vichyn Rida El Amrani, joka upotti haamukolmosen summerin soidessa aiheuttaen Bloisille toisen perättäisen tappion.

Jatkoaika edettiin taas tasatahtia, kunnes Bloisin taktikointi onnistui jälleen lopussa: Jonathan Tornaton tippaus pelasi Bloisille viime sekunnin voiton, joka oli joukkueelle seitsemäs kahdeksasta ottelusta.

Kaunisto pelasi täydet 45 minuuttia ja oli kentän korihai 20 pisteellään. Kaunisto tarrasi myös viisi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kaksi kertaa.

ADA Blois Basket – Jeanne D’Arc de Vichy 73–75 (20–21, 34–38, 48–51, 66–66)
Blois:
Ville Kaunisto 20/5, Daviin Davis 17/3/4 syöttöä/4 riistoa, Jonathan Tornato 14/3/3 syöttöä/3 riistoa.
Vichy:
Octavio Da Silveira 20/5, Douglas Tshomba 14/4.
V.Kaunisto:
Aloitusviisikossa, Minuutit 45, Pisteet 20 (2p 8-10, 3p 1-3, 1p 1-2), Levypallot 5, Syötöt 2, Riistot 2, Blokit 1.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.