PeKa ja Alku jatkavat tappiotonta marraskuutaan

25.11.2012 Kotkalaisen Peli-Karhujen moottori yski lokakuun naisten SM-sarjaotteluissa, mutta marraskuussa Seppo Kurjen suojatit ovat päässeet uuteen iskuun. PeKa haki sunnuntaina jo kuluvan kuukauden kuudennen voittonsa pudistelemalla ToPoa kotonaan pistein 88–65 (48–25). Puhtaalla pelillä kuluvan kuukauden aikana jatkaa myös Forssan Alku, joka kukisti sunnuntaikierroksella HyPon.

Anissa Poundsin kolmoset upposivat ToPoa vastaan.

Henna Koposen Alku jatkaa marraskuutaan tappiottomana.

Hanna Vapamaan Catz palasi voittojen tielle.

Callan Taylorin TuRi peittosi Äänekosken Huiman.

Nia Jackson oli HoNsUn pisteykkönen BC Nokiaa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

PeKan ja ToPon ottelu ratkesi käytännössä jo toisella kymmenminuuttisella, jonka aikana Peli-Karhut salli helsinkiläisvierailleen vain seitsemän pistettä ja tyylitteli toisessa päässä nopeita vastahyökkäyksiä koriin läheltä ja kaukaa.

Peli-Karhujen suurimpia iskuaseita päättyvän kuukauden aikana on ollut tasaisuus, eikä ToPo-ottelu tehnyt poikkeusta. Kotkalaisten korikuningattareksi nousi viisi kolmosta pussittanut Anissa Pounds (19/5), mutta myös Reetta Piipari (16/2/3 syöttöä), Korinne Campbell (16/13/4 riistoa), Linda-Lotta Lehtoranta (16/4/3 riistoa) sekä Miriam McKenzie (12/14) jatkoivat vahvoja otteitaan.

ToPon terävin oli SM-sarjauransa piste-ennätyksen viimeistellyt Hanna Valkeinen (16/12). PeKa onnistui erityisen hyvin ToPon ykköstykin Niina Laaksosen pimentämisessä: naisten SM-sarjan lokakuun pelaaja onnistui vain kerran pelitilanneheitossaan ja pussitti kuusi pistettä.

Alun vahva marraskuu jatkuu

Peli-Karhujen tavoin myös Forssan Alku jatkaa marraskuuta tappiottomana. Alun ansaan jäi sunnuntaina Hyvinkään Ponteva, joka poistui Feeniks-hallista 77–65 (33–33)-tappio mukanaan.

Marraskuun aikana loukkaantumisista kärsinyt HyPo jaksoi kuitenkin uusien ulkomaalaisvahvistustensa johdolla piinata Alkua pitkään. Lopulta Alku naulasi kuitenkin kolmannella jaksolla 27 pistettä tauluun päättäen hyvinkääläisten pyristelyt.

Alulta Sarah Miles (15/5/14 syöttöä/3 riistoa) ja Secily Ray (15/13/3 syöttöä/4 riistoa) keräsivät korkeimmat tehot, mutta myös Henna Salomaa (14/2) ja Laura Saarinen (12/5) pelasivat vahvasti.

Hyvinkääläisten johtohahmot olivat Natalie Day (20/12) ja Phebe Smith (13/10).

Catz komeasti voittojen tielle

Edellisessä ottelussaan syksyn ensimmäisen tappionsa kärsinyt Lappeenrannan Catz palasi näytöstyyliin voittojen tielle. Mika Haakanan valmentaman kissalauman saaliiksi jäi kotikentällään pelannut Tapiolan Honka lukemin 63–95 (32–42).

Honka lähti otteluun hyvällä jalalla ja hallitsi ensimmäistä jaksoa, kunnes toisesta kymmenminuuttisesta alkaen lappeenrantalaisten puolustus alkoi purra. Kolmannella jaksolla Honka sai aikaiseksi vaivaiset neljä pistettä, kun Catz karkasi tavoittamattomiin.

Catzista Alexandria Anderson (20/8/3 riistoa/2 blokkia), Hanna Vapamaa (15/12/3 syöttöä), Jelena Reshetko (14/7), Chandrea Jones (14/2/6 syöttöä/3 riistoa) ja Anni Mäkitalo (12/3/4 syöttöä) muodostivat iskunyrkin.

Hongasta Melissa Jeltema (25/7/3 riistoa) kirjasi kovimmat tehot.

TuRille toinen perättäinen voitto

Juha Ruohosen valmentama Turun Riento pääsi toisen perättäisen kerran voiton makuun kaatamalla kotonaan Äänekosken Huiman trillerissä pistein 50–48 (25–21).

Huima johti fyysistä ja intensiivistä ottelua viitisen minuuttia ennen loppua lukemissa 42–46, kunnes Callan Taylor johti kolmella perättäisellä korillaan Riennon johtoon. Huiman Jasmin Hollidayn tasoituskorin jälkeen Taylor iski jälleen iskien Riennon kahden pisteen johtoon, jonka jälkeen joukkueet puolustivat toisensa lopussa pisteettömiksi.

Ottelun ratkaisija Callan Taylor (17/8) keräsi myös illan parhaat pisteluvut. Brittany Hedderson (16/8) ja Sofia Pelander (6/10) pelasivat myös tärkeät minuutit.

Huimasta Jasmin Holliday (13/10) pääsi tasolleen.

HoNsU pysäytti BC Nokian voittoputken

Yhdeksän perättäistappion jälkeen kaksi perättäistä voittoa nauttinut BC Nokia joutui nyt lähtemään kentältä tappio niskassaan, kun HoNsU puolusti kotikenttäänsä ansiokkaasti pistein 70–55 (31–26).

Ottelun avain oli HoNsUn puolustus- ja levypallopelaaminen. BC Nokia upotti pelitilanneheittonsa vain 30% tarkkuudella ja jyväskyläläiset veivät levypallot nimiinsä 49-38. Nokialaiset tippuivat kyydistä viimeistään kolmannella jaksolla, jonka HoNsU vei 23–11.

HoNsUn parhaat olivat Nia Jackson (14/4/5 riistoa), Kaisa Lind (11/3) ja Minna Sten (10/10/2 blokkia).

BC Nokialta Shakara Jones (19/6) pelasi parhaat minuutit.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.