Alku ja PeKa saavuttavat Catzia SM-sarjan kärjessä

2.12.2012 Forssan Alku raivaa vahvasti tietään naisten SM-sarjan kärkikaartiin. Henna Salomaa upotti forssalaisten korkeimmat pisteet, kun Alku aiheutti kotikentällään mestari-Catzille kauden toisen tappion. Myös Peli-Karhut jatkaa nousuaan tyyliteltyään Keravan Energia Teamin kustannuksella kahdeksannen perättäisen voittonsa.

Henna Salomaan kolmoset masensivat Catzin Forssassa.

Linda Lehtoranta pommitti 27 pistettä PeKan jatkaessa voittoputkeaan.

Huiman Kenya Robinson hallitsi kenttää Hyvinkäällä.

Jälleen kerran, Niina Laaksonen: naisten SM-sarjan lokakuun pelaaja oli ylivoimainen TuRia vastaan.

Tuuli Menna häikäisi Hongan kaataessa BC Nokian. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Alku otti pesäeroa Catziin ensimmäisen kerran jo kolmannella jaksolla, kun forssalaiset veivät runsaslukuisen kotiyleisönsä riemuksi pariminuuttisen 11-0 karaten 60–47-johtoon.

Kokenut kissalauma ei vähästä hätkähtänyt, vaan kiipesi neljännen jakson puoleenväliin mennessä kolmen pisteen päähän, 68–65. Alun ykköstykki Henna Salomaa kuitenkin masensi lappeenrantalaiset upottamalla seuraavan pariminuuttisen aikana kolme lähes perättäistä kolmosta. Lopulta Alku voitti pistein 83-73 (45-41).

Henna Salomaa (22/1/5 syöttöä) keräsi tuttuun tapaan Alun parhaat pisteet. Amerikkalaiset Sarah Miles (18/3/6 syöttöä/3 riistoa) ja Secily Ray (14/11/5 syöttöä) pelasivat myös vahvat minuutit.

Catzilta Chandrea Jones (28/4) ja Jelena Reshetko (27/10/4 syöttöä/3 riistoa) pelasivat vahvasti.

Peli-Karhuille kahdeksas perättäinen voitto

Kotkalainen Peli-Karhut nousi hengittämään aivan Lappeenrannan Catzin niskaan voittamalla sunnuntaina jo kahdeksannen perättäisen ottelunsa. Peli-Karhujen saaliiksi jäi tällä kertaa Keravan Energia Team 98–83 (45–46).

Ulkomaalaiskolmikkonsa johtamat keravalaiset johtivat parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, mutta Peli-Karhut sai juonesta kiinni toisella kymmenminuuttisella. Keravan tehopelaajien haihtuessa hiljalleen alkoi Peli-Karhut jyllätä pisteitä keravalaiskoriin koko arsenaalillaan.

Linda-Lotta Lehtoranta (27/3/4 syöttöä) ja Miriam McKenzie (20/18/6 riistoa) olivat parhaimmillaan ilmiömäisiä. Anissa Pounds (18/4/5 syöttöä) ja Reetta Piipari (17/3/5 syöttöä) tukivat tehoduoa.

Keravalta Shantale Bramble-Donaldson (24/11/3 riistoa), Earlysia Marchbanks (18/15) sekä Rosetta Adzasu (15/3/8 syöttöä/6 riistoa) kirjasivat kelpo lukemat.

Huima hallitsi kenttää Hyvinkäällä

Äänekosken Huiman kurinalainen joukkuepuolustus oli voiton avain Hyvinkäällä Pontevan kotiluolassa.

HyPo pääsi hyökkäyspäässä mukavuusalueelleen vain ajoittain, ja vaikka myös äänekoskelaisetkaan eivät sädehtineet hyökkäyksessä, nousi vierasjohto parhaimmillaan 18 pisteeseen. HyPo nousi vielä Natalie Dayn johdolla viime minuutilla kolmen pisteen päähän, mutta Huima piti kutinsa vapaaheittoviivalta ja voitti pistein 55–61 (19–32).

Kentän kuningatar oli Huiman Kenya Robinson (25/13), jota tahdittivat Swayze Black (11/13) sekä Karoliina Rytkönen (9/2/3 riistoa).

HyPolta Natalie Day (23/12/3 syöttöä/3 riistoa) sekä Phebe Smith (12/14/2 blokkia) olivat pelipäällä.

Laaksonen pitelemätön Turussa

Torpan Pojat lohkaisi toisen perättäisvoittonsa nujertamalla Riennon Turussa pistein 61–68 (32–34).

Voiton takasi helsinkiläisille Niina Laaksonen (21/21/3 blokkia), joka jatkoi häikäisevää kauttaan olemalla kentän tehopelaaja molemmissa päissä kenttää. Kun vielä Kaisa Valtakari (10/9) ja Vilma Kesänen (9/3/6 syöttöä) osuivat heitoissaan, ei Riennolla lopulla ollut riittämiin arsenaalia ottelun kääntämiseksi.

Turkulaisista Margareeta Mäkelä (16/4) pelasi vahvasti korin alla ja Brittany Hedderson (15/5/3 syöttöä) onnistui hetkittäin.

Menna ja Kesänen johdattivat Hongan karkumatkalle

BC Nokia kiusasi Espoossa Tapiolan Honkaa pitkään, mutta Honka onnistui lopulta viemään voiton pistein 89–76 (48–47).

Nokialaiset johtivat neljännen jakson alussa pistein 62-68. Pelin juoni kuitenkin muuttui, kun vasta 16-vuotias Tuuli Menna äityi vireeseen. Menna toi kuudella perättäisellä pisteellään Hongan tasoihin, jonka jälkeen parivaljakko Menna-Vilja Kesänen pussitti vahvoilla koreillaan Hongan karkumatkalle.

Kentän tehopelaaja oli Melissa Jeltema (39/11/5 riistoa), joka piti Honkaa pinnalla aina Mennan (22/9/3 riistoa) ja Kesäsen (12/3) loppuminuuttien esiinnousuun asti.

Nokialaisista Katri Menna (16/5/3 syöttöä) ja Noora Lakaniemi (14/2) pelasivat vahvimmat minuutit.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga