Katajalla mahdollisuus varmistaa EuroChallenge-jatkopaikkansa tiistaina, Pyrinnön taistelu jatkuu Latviassa

3.12.2012 Joensuun Areenalla eletään tiistaina kutkuttavia hetkiä, kun kotijoukkue Kataja kohtaa EuroChallengen alkulohkon ottelussa kyproslaisen Keravnosin. Kuuden pisteen voitto takaisi Katajalle paikan EuroChallengen 16 parhaan joukossa. Tampereen Pyrintö puolestaan jatkaa jatkopaikan metsästämistä Latviassa ennakkosuosikki BK Ventspilsin vieraana.

Petri Virtasella ja Joensuun Katajalla on mahdollisuus pelata tiensä EuroChallengen 16 parhaan joukkoon tiistaina.

Kenny Lowen ja Pyrinnön jatkopaikkataistelu jatkuu Latviassa. Kuvat: Ville Vuorinen & Tytti Nuoramo.

Katajan taivuttua Keravnosille Kyproksella pistein 67–72 tarvitsevat joensuulaiset yli viiden pisteen voiton sijoittuakseen sarjataulukon tasapistetilanteessa kyproslaisten edelle. Kataja on toisaalta myös pakkovoiton edessä, sillä Keravnosin voittaessa päättyisi joensuulaisten eurotaival tämän kauden osalta alkulohkoon.

 

– Revanssin paikka. Tappio Kyproksella oli todella kirvelevä, sillä olimme lopussa voitossa kiinni, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala toteaa.

 

– Puolustuspelaaminen on vienyt meitä pitkälle, mutta edelleen on paljon asioita, joita voimme tehdä paremmin. Esimerkiksi juuri Kyproksella hyökkäyspelimme oli katastrofaalisen huonoa. Kotona meidän on oltava rohkeampia ja röyhkeämpiä. Hyvänä päivänä voitamme Keravnosin tasoisen ryhmän joka tapauksessa kotona yli viidellä pisteellä.

 

Keravnos on joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen vahvistanut rivejään vuosina 2005-06 ja 2007-08 NBA:ssa pelanneella pelinrakentajalla Andre Owensilla.

 

Amerikkalaiset Bobby Maze, Julian Vaughn, Lawrence Kinnard sekä viime kaudella KTP:ta edustanut Antonio ”Tony” Crocker edustivat kyproslaisia jo kolme viikkoa sitten pelatussa kohtaamisessa. Joukkueen iskunyrkkiin kuuluvat myös Kyproksen maajoukkueratsu Panagiotis Trisokkas sekä Nikosiassa 25 pistettä Katajan häkkiin painanut Andreas Pilavas.

 

– Olemme pelanneet itsemme hienoon tilanteeseen. Jatkopaikka on otettavissa pelaamalla ja tiistaina on luvassa jälleen hieno ilta Areenalla. Tähän mennessä tunnelma kotipeleissä on ollut äärimmäisen hieno, ja toivomme, että sama jatkuu edelleen, lähettää Toijala terveiset Katajan kannattajille.

 

Pyrintö ennakkosuosikin kiusana Latviassa

 

EuroChallengen C-lohkossa avausvoittonsa viime viikolla hakenut Tampereen Pyrintö jatkaa taisteluaan Latviassa lohkojohtaja BK Ventspilsin vieraana.

 

Ventspils on edennyt EuroChallengessa neljässä ottelussa voitosta voittoon, mukaan lukien 15 pisteen voitto Pyrinnöstä Pyynikillä. Edellisessä ottelussaan Ventspils jätti Ruotsin mestari Norrköpingin vain 51 pisteeseen, joten Pyrinnön haaste tiistain otteluun lähdettäessä on kova. Tuominen löytää ottelun ennakkoasetelmista kuitenkin alaviitteen, jota ei sovi jättää huomioimatta.

 

– Ventspilsillä on lohkovoitto varmistettu, ja se saattaa vaikuttaa ottelun kulkuun. He pelaavat kolmea sarjaa samaan aikaan, ja tiistain matsi on heille käytännössä merkityksetön. Lähdemme pelaamaan niin hyvin kuin pystymme ja katsomaan, mikä vastustajan fiilis on, Tuominen miettii.

 

– Olemme saaneet puolustustamme hiottua, ja yksittäisissä kymmenminuuttisissa se on toiminut paikoin aika kivasti. Nyt tavoite olisi pitää puolustus kasassa täydet 40 minuuttia. Jos onnistumme siinä, asetelmat ovat kannaltamme ihan hyvät.

 

Tamperelaisyleisön mielenkiinto kohdistuu myös samaan aikaan pelattavaan ruotsalaisjoukkueiden kohtaamiseen Södertäljen ja Norrköpingin välillä.

 

Jos Södertälje voittaa Norrköpingin, riittäisi Pyrinnölle jatkopaikan saavuttamiseksi voitto Norrköpingistä ensi viikolla. Jos taas sekä Norrköping että Pyrintö voittavat tai häviävät, on Pyrinnön jatkoon edetäkseen peitottava Dolphins kotonaan 12 pisteellä. Dolphins puolestaan varmistaisi jatkopaikkansa, jos Pyrintö häviäisi Ventspilsille ja Dolphins voittaisi Kingsin.

 

EuroChallengea: Joensuun Kataja – Keravnos Nikosia Joensuun Areenalla tiistaina 4.12. klo 18:30 alkaen.

 

EuroChallengea: BK Ventspils – Tampereen Pyrintö tiistaina 4. 12. klo 19:00 alkaen.

 

Lisätietoja: Katajan ennakko
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia