HoNsU katkaisi Peli-Karhujen voittoputken

8.12.2012 21:15 Kotkalaisten Peli-Karhujen kahdeksan ottelun mittaiseksi yltynyt voittoputki naisten SM-sarjassa katkesi lauantaina. HoNsU puristi Brandi Davisin viime hetkien vapaaheitoilla voiton Peli-Karhuista pistein 76–75 (44–42). Illan muut voittajat olivat Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz.

Minna Stenin HoNsU kesytti Peli-Karhut.

Jordan Murphree oli Hongan ratkaisija Keravalla.

Hanna Vapamaan Catz jyräsi HyPon. Kuvat: Francois Perthuis.

Peli-Karhut oli siirtynyt kolmannen jakson lopulla Jyväskylässä jo 52–60-johtoon, mutta ottelun kulku kääntyi dramaattisesti, kun HoNsUn joukkuepuolustus lukkiutui viimein uomiinsa ja vieraat saivat runsaan kahdeksan minuutin aikana aikaiseksi vain neljä pistettä. Anni Kärkkäinen johti kotijoukkueen 65–64-johtoon vain kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

HoNsUn Brandi Davis säkitti kahdella vapaaheitollaan tilanteeksi 76–75, kun peliä oli pelaamatta 27 sekuntia. Peli-Karhut sai haltuunsa viime sekunneilla kaksi hyökkäyslevypalloa, mutta kolme voittoheittoyritystä osui rautoihin. Lopulta yllätysvoiton pelasti jyväskyläläisille Minna Sten blokillaan ja puolustuslevypallollaan.

Ratkaisijoiksi nousseiden Davisin (24/7) ja Stenin (17/9) lisäksi Titta-Riina Lepistö (16/11) ja Nia Jackson (10/10/4 syöttöä/3 riistoa) pelasivat HoNsUlle erinomaiset minuutit.

Peli-Karhuista Korinne Campbell (25/13/3 riistoa/2 blokkia), Linda-Lotta Lehtoranta (19/4/4 syöttöä/5 riistoa) sekä Miriam McKenzie (11/11) olivat tehtävänsä tasalla.

Honka kesti Keravalla

Tapiolan Honka taisteli sarjapisteistä Keravan Energia Teamia vastaan täydet 40 minuuttia ja onnistui poistumaan Killan koululta 70–74 (31–35)-voitto matkassaan.

Honka hallitsi ensimmäistä puoliaikaa hienokseltaan, mutta kolmannella jaksolla Keravan ulkomaalaiskolmikko otti pelin haltuunsa ja kymmenminuuttinen merkittiin kotijoukkueelle 27–17. Melissa Jeltema ja Jordan Murphree siirsivät kuitenkin neljännen jakson puolivälissä Hongan 65–61-tappioasemasta 65–67-johtoon, ja lopullisen niitin löi Murphree säkittämällä loppunumerot taululle kolmosellaan viimeisen minuutin alkaessa.

Hongan sankareina juhlittiin Murphreeta (26/12/3 syöttöä/4 riistoa) ja Jeltemaa (19/14/3 syöttöä/2 blokkia). Myös Tuuli Menna (13/7/4 syöttöä) pelasi mainiosti.

Keravalaisista Earlysia Marchbanks (27/12/5 riistoa), Shantale Bramble-Donaldson (18/15/3 riistoa) ja Rosetta Adzasu (18/6) olivat virkeitä.

Catz järjesti murskajaiset

Lappeenrannassa nähtiin sarjajohtaja Catzin osalta kori-ilottelua, kun sarjajumbo Hyvinkään Ponteva saapui Saimaan rannoille.

Catz murjoi jo avauskymmenminuuttisella tauluun 34 pistettä ja upotti koko ottelunsa kakkosella 66% ja kolmosensa 46% tarkkuudella. Kun hyvinkääläisille merkittiin vielä 27 pallonmenetystä, oli Catzilla helppo työ kohennella sarjajohtoaan 120-62 (71-26)-voitollaan.

Catzin terävimmät olivat Hanna Vapamaa (23/6/4 blokkia), Alexandria Anderson (19/9), Chandrea Jones (19/3/4 syöttöä) sekä hyviä otteitaan jatkava Lotta Aaltonen (17/2/4 syöttöä).

Hyvinkääläisistä Phebe Smith (16/12) oli tehtävänsä tasalla.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.