Bisons takoi murskapisteet paikalliskamppailussa

14.12.2012 Korisliigaa johtava Nilan Bisons löi perjantaina kauden toisessa Loimaa-Forssa-derbyssä FoKoPon suurinumeroisesti 120–71 (53–35). Loimaalaiset ovat voittaneet kauden kaikki yhdeksän kotipeliään. Bisonsin lisäksi KTP, Kouvot ja LrNMKY poistuivat perjantai-iltana parketeilta voittajina.

Jeb Iveyn Bisons oli omaa luokkaansa FoKoPoa vastaan.

Jukka Matisen kolmoset rankaisivat Korikobria.

Ilari Seppälän Kouvot ylsi voittoon kotimaisin voimin.

Jason Conleyn LrNMKY nujersi lahtelaisen kaimaseuransa rutiinilla. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa, Francois Perthuis & LrNMKY.

Loimaalaiset olivat myös kauden toisessa naapuripaikkakuntien kohtaamisessa suvereeneja. Bisons takoi taululle kymmenen pisteen eron jo ensimmäisellä jaksolla ja jatkoi forssalaisvieraidensa kiusaamista siinä määrin, että kolmannen jakson alussa Bisonsin 18 pisteen taukojohto paisui vain runsaassa kahdessa minuutissa 29 pisteeseen.

Lopulta Bisons iski nautiskellen taululle 120–71 (53–35)-voittolukemat ja päävalmentaja Greg Gibson sai antaa rutkasti minuutteja myös penkkipelaajilleen. Nuoremmasta kaartista erityisesti Jerome Djeen (10/0) oli pelipäällä upottaen kaikki pelitilanneheittonsa.

Bisons upotti ottelussa 16 kolmosta 62% osumatarkkuudella. Kotijoukkueen komeaa heittopeliä johti Susijengi-takamies Mikko Koivisto (28/3), jonka kymmenestä kolmosyrityksestä kahdeksan osui pussin pohjalle.

– En ole nähnyt Suomessa aiemmin tuollaista heittonäytöstä kuin mitä Mikko nyt esitti. Koko joukkue heitti edellisessä pelissämme aika heikosti, mutta nyt palasimme oikeille raiteille. Puolustimme myös hyvin ja pääsimme katkoista mukavasti nopeisiin hyökkäyksiin, Gibson ihasteli.

Koivistoa säestivät Matti Nuutinen (16/3), Martin Zeno (15/11/4 riistoa/3 blokkia), Jeb Ivey (14/3/13 syöttöä) sekä Ryan McDade (10/10/5 syöttöä/3 blokkia). FoKoPosta Andrais Thornton (22/6) pelasi kelpo minuutit.

KTP voittoon korintekokilpailussa

KTP otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa lyömällä Korisliigan kotipelissään Lapuan Korikobrat hurjin pistein 113–104 (62–43).

Kotkalaisisännät näyttivät ratkaisevan ottelun jo kolmanteen jaksoon mennessä, kun kotijohto kasvoi parhaimmillaan 24 pisteeseen. Vieraat alkoivat kuitenkin hiljalleen osua heitoissaan ja nousivat kahdesti kolmannen jakson alussa viiden pisteen päähän. KTP oli kuitenkin aina ratkaisevasti kaksi koria edellä, ja Korikobrat joutui poistumaan Kotkasta tappio niskassaan.

Joukkueet heittivät kolmosia ahkerasti ja tarkasti, kun KTP upotti 15 kolmosta 56% osumatarkkuudella ja lapualaiset 13 kolmosta 52% tarkkuudella.

– Ei olisi saanut päästää Lapuaa tuollaiseen hurmioon. Päästimme heidät pelaamaan omaa transitiohyökkäystään. Hyvä päästä joulutauolle tähän kohtaan, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen mietti.

KTP:n tehokkain oli erinomaista kuukautta pelaava Bojan Sarcevic (28/5/3 syöttöä). Jukka Matinen (23/3) osui yhdeksästä kolmosyrityksestään seitsemästi. Timo Heinonen (17/3) ja Devonne Giles (17/8/2 blokkia) olivat myös vireessä.

Vieraista Samuel Haanpää (24/12) ja Dwight Tolbert (22/5/3 riistoa) urakoivat korkeimmat pisteet.

Kouvot jatkoaikavoittoon kotimaisin voimin

Kuusi edellistä vieraspeliään hävinnyt Kouvolan Kouvot haki vihdoin voiton kukistamalla Uudessakaupungissa Korihait pistein 79–87 (23–37, 70–70).

Kouvot hallitsi pelitapahtumia puolustuksellaan aina kolmannen jakson alkuun, jolloin vieraat johtivat numeroissa 28–48. Korihait sai kuitenkin parilla vapauttavilla koreilla Pohitullin kotiyleisön taakseen ja nousi Alain Larochen vapaaheitoilla 70–67-johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli pelaamatta vain seitsemän sekuntia.

Aleksi Akpaso pommitti kuitenkin Kouvot kaaren takaa jatkoajalle, jonka alussa Antto Nikkarinen torppasi perättäisillä kolmosillaan vieraat kuuden pisteen johtoon. Kouvot ei enää johtoaan luovuttanut.

Voitto oli jopa historiallinen, sillä Kouvojen kaikki ulkomaalaispelaajat olivat poissa ruodusta. Edellisen kerran täysin kotimaisin voimin ylsi pääsarjassa voittoon Espoon Honka kaudella 2007/08.

Varsinaisen peliajan lopun sankariteoillaan kunnostautuneen Akpason (14/2) ja ottelun kolmosillaan ratkaisseen Antto Nikkarisen (23/7/4 syöttöä) lisäksi Ilari Seppälä (20/6) ja Samuli Vanttaja (13/9) olivat Kouvoista hyvässä pelivireessä.

Korihaista Alain Laroche (26/9/4 riistoa), Mikael Herbert (18/5) sekä Niko Malinen (16/3) keräsivät korkeimmat pisteluvut.

LrNMKY voittoon kaimaseurastaan

Lappeenrannan Namika haki perjantai-illan ratoksi voiton kaimaseurastaan Namika Lahdesta vieraskentällä pistein 91–81 (39–43).

Kotijoukkue johti peliä pitkään, viimeksi vain kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua lukemissa 78–76. Kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, Lappeenranta onnistui kääntämään ottelun lopussa rutiinillaan. Henri Välimaan ja Matt Gibsonin onnistuneiden kolmosten jälkeen vieraat sallivat lahtelaisille enää kolme pistettä ja nekin vapaaheittoviivalta.

Lappeenrantalaisista esille nousivat tutut tehomiehet Jason Conley (33/9) ja Matt Gibson (19/3/6 syöttöä).

Lahtelaisista Louis Johnson (23/10) ja Thomas Kelley (17/4/8 syöttöä) erottuivat muista.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.