Himki jatkoaikavoittoon Venäjällä, Salin ja Rannikko Olimpijan pistekärjet

23.12.2012 Petteri Koponen BC Himki nappasi torstaisen TsSKA-voittonsa jatkoksi makean 104–100 (44–46, 83–83)-jatkoaikavoiton Lokomotiv Kubanissa Venäjän PBL-liigan aatonaaton ottelussa. Teemu Rannikko ja Sasu Salin puolestaan pussittivat Union Olimpijalle 14 pistettä mieheen Kroatiassa.

Petteri Koposen HImki lähti joulutauolle jatkoaikavoiton myötä.

Teemu Rannikko ja Sasu Salin pussittivat Kroatiassa 14 pistettä Olimpijalle. Kuvat: Getty Images/AllOver Press.

Himki joutui punnertamaan 45 minuuttia tehokasta peliaikaa Kubania vastaan ottelussa, jossa kehkeytyi takamiesten taisto: Himkin Vitali Fridzon (22/2/5 riistoa) ja Zoran Planinic (20/3/12 syöttöä) vetivät lopulta pidemmän korren Kubanin Nick Calathesista (33/3/10 syöttöä/3 riistoa).

Petteri Koponen pelasi Himkin paidassa 16 minuuttia ja keräsi kuusi pistettä upottamalla molemmat kolmosyrityksensä ja molemmat vapaaheittoyrityksensä. Koponen jakoi myös kaksi syöttöä. Koponen kävi ottelussa pukukopin puolella saatuaan huuleensa kolmen tikin arvoisen kyynärpääiskun.

BC Himki – Lokomotiv Kuban 104–100 (19–28, 44–46, 63–62, 83–83)

Himki: Vitali Fridzon 22/2/5 riistoa, Zoran Planinic 20/3/12 syöttöä.
Kuban:
Nick Calathes 33/3/10 syöttöä/3 riistoa, Derrick Brown 17/6/3 riistoa.
P.Koponen:
Minuutit 16, Pisteet 6 (2p 0-2, 3p 2-2), Levypallot 1, Syötöt 2.

Rannikko ja Salin kunnostautuivat Kroatiassa

Teemu Rannikko ja Sasu Salin olivat Klemen Prepelicin ohella Olimpijan tehokkaimmat pistemiehet Adrianmeren liigan vierasottelussaan kroatialaista Splitiä vastaan.

Neljä kolmosta upottanut Salin keräsi 14 pistettä ja neljä levypalloa ja Rannikko puolestaan 14 pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa, mutta Split oli joukkueena vahvempi ja onnistui pitämään ensimmäisellä jaksolla hankkimansa johdon loppuun asti. Split voitti ottelun 78–70 (42–31).

KK Split – Union Olimpija Ljubljana 78–70 (21-8, 42–31, 58–48)
Split:
Josip Sobin 18/7, Nikola Vujcic 14/2/4 syöttöä, Srdan Subotic 13/8/9 syöttöä.
Olimpija:
Sasu Salin 14/4, Klemen Prepelic 14/1, Teemu Rannikko 14/0.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 28, Pisteet 14 (2p 0-1, 3p 4-8, 1p 2-2), Levypallot 4, Riistot 2.
T.Rannikko:
Minuutit 27, Pisteet 14 (2p 3-4, 3p 2-2, 1p 2-2), Syötöt 2, Riistot 2.

Cavénin Joventut nousi neljännelle sijalle

Joonas Cavénin Joventut Badalona päätti vuotensa Espanjan Adecco Platassa elintärkeään voittoon kukistamalla sarjataulukossa pykälää ylempänä majailleen Rinconin kotikentällään pistein 70–66 (35–33). Joventut ja Rincon ovat nyt tasapisteissä neljännellä sijalla kuudella voitolla ja neljällä tappiolla.

Cavén tuli vaihdosta peliin ja keräsi Joventutille 15 minuutissa neljä pistettä sekä neljä levypalloa.

CB Prat Joventut – Clinicas Rincon 70–66 (14–14, 35–33, 54–47)
CB Prat:
Alejandro Barrera 13/2, Alex Ros 10/3/3 syöttöä.
Rincon: Jose Pozas 15/5/3 riistoa, Dejan Todorovic 11/3.
J.Cavén:
Minuutit 15, Pisteet 4 (2p 1-1, 3p 0-3, 1p 2-3), Levypallot 4.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.