Himki hioi tärkeän avausvoiton Istanbulista

27.12.2012 Petteri Koposen BC Himki haki Euroliigan jatkosarjan avausottelussaan tuiki tärkeän 75–80 (39–45)-voiton Istanbulissa hallitsevan Turkin mestarin Besiktasin vieraana. Besiktas onnistui yhtenään kuromaan Himkin karkumatkaa umpeen, mutta venäläiset pitivät Vitali Fridzonin ja Paul Davisin johdolla sitkeästi johdostaan kiinni. Vierasvoitto oli Himkille toinen kuluvalla Euroliiga-kaudella.

Petteri Koponen pääsi pisteiden makuun Himkin hakiessa vierasvoiton Besiktasista. Kuva: Getty Images/AllOver Press.

Turkkilaisisännät pyörittelivät amerikkalaistakamiestensä johdolla tehokasta joukkuehyökkäystä ja rummuttivat vajaassa 13 minuutissa taululle 30–22-lukemat, jonka jälkeen Rimas Kurtinaitisin valmentama Himki otti ohjat.

Himki vei runsaan kolmen minuutin jakson 12-2 Paul Davisin käynnistäessä nykäisyn parilla oikea-aikaisella nostolla ja vajaa minuutti ennen puoliaikaa Petteri Koponen heitti kakkosellaan vieraat 37–43-johtoon. Kolmannella jaksolla Himkin myllyyn lisäsi vettä Vitali Fridzon, jonka kolmoset lisäsivät vieraslukemiksi jo 53–65.

Neljännen jakson lopussa Besiktas onnistui hetken ajan pakottamaan Himkin pallonmenetyksiin ja huonoihin heittopaikkoihin ja kun neljäs jakso oli ehtinyt vanheta kahden minuutin verran, oli kotijoukkue kaventanut eron kolmeen (64–67). Himki palasi kuitenkin kuskin paikalle siirtymällä Fridzonin ja Sergei Monian koreilla taas 67–77-johtoon runsaat kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

Besiktas nousi vielä pelotteluetäisyydelle, kun Curtis Jerrels riisti Himkin Zoran Planinicilta pallon kuljetuksesta ja toi kotijoukkueen kuuden pisteen päähän (73–79) vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Besiktas puolusti lopussa Himkin toistuvasti sumppuihin, mutta Himki onnistui takamieskolmikkonsa Planinic-Fridzon-KC Rivers johdolla pitämään pelin hallinnassaan ratkaisuhetkillä.

Koposelle ensimmäiset Euroliiga-pisteet sitten marraskuun

Petteri Koponen pelasi ottelussa ensimmäiset Euroliigan minuuttinsa sitten marraskuun 23. päivän Real Madrid-Himki-pelin, jolloin Susijengi-tähti loukkasi polvensa ja joutui runsaan kolmen viikon pakkolevolle. Tasaisesti joka jaksolla peliaikaa saanut Koponen huhki kentällä 15 minuuttia kahden pisteen ja kahden syötön arvoisesti sekä puolusti Besiktasin amerikkalaispelinrakentajia Daniel Ewingiä ja Curtis Jerrelsia.

Himkin onnistuja oli tällä kertaa Vitali Fridzon (20/5/5 riistoa), joka upotti viidestä kolmen pisteen heittoyrityksestään neljä. Alati peliään parantava amerikkalaissentteri Paul Davis (17/4) takoi suurimmat pisteensä ensimmäisellä puoliajalla ja Zoran Planinicin (14/5/9 syöttöä) pallomaltti oli taas valttia.

Besiktasin tehokolmikon muodostivat amerikkalaiset Patrick Christopher (20/2), Curtis Jerrells (12/2/5 syöttöä) ja uusi värväys Daniel Ewing (15/3). Kroaattilaituri Damir Markota (6/8/4 syöttöä/4 riistoa) pysyi puolestaan täysin näkymättömissä Himkin ruuvipenkissä.

Himki pelaa seuraavan kerran Euroliigaa kotikentällään 3. tammikuuta, jolloin Juan Carlos Navarron johtama FC Barcelona saapuu Moskovan kupeeseen. ”Barca” avaa Euroliigan jatkosarjakautensa perjantaina kotonaan Fenerbahcea vastaan.

Besiktas JC Istanbul – BC Himki 75-80 (20-14, 39-45, 57-67)
Besiktas:
Patrick Christopher 20/2, Daniel Ewing 15/3, Curtis Jerrells 12/2/5 syöttöä.
Himki: Vitali Fridzon 20/5/5 riistoa, Paul Davis 17/4, Zoran Planinic 13/5/9 syöttöä.
P.Koponen:
Minuutit 15, Pisteet 2 (2p 1-3, 3p 0-1), Syötöt 2.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Henkilöt

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.