Duke ja North Carolina avasivat vuoden voitoilla

4.1.2013 Alex Murphyn Duke Blue Devils ja Krista Grossin North Carolina Tar Heels käynnistivät uuden vuoden USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa tuttuun tapaan – voittamalla. North Carolina karkasi ACC-konferenssin hegemoniaottelussaan Marylandilta 60–57 (29–35) ja Duke nöyryytti Davidsonia vieraskentällä 67–50 (29–29).

Krista Grossin UNC nipisti voiton Marylandista. Kuva: Tytti Nuoramo.

Marylandin Tierra Hawkins (23/13) aiheutti harmaita hiuksia North Carolinan puolustukselle 30 minuutin verran, kunnes kotijoukkue otti ottelun hallintaansa ottelun lähestyessä loppuaan. Marylandin kolmostykki Katie Rutan pääsi viime sekunnilla lähes vapaaseen kolmospaikkaan, mutta North Carolinan Tierra Ruffin-Pratt blokkasi Rutanin viimeisen heittoyrityksen ja varmisti North Carolinalle 14. voiton kaikkiaan 15 ottelussaan.

Tar Heelsin avausviisikkoon kuulunut Gross uurasti kentällä 27 minuuttia. Gross jäi pisteittä, mutta noukki kahdeksan levypalloa, jakoi kolme syöttöä ja blokkasi yhden heiton.

Ellen Nurmen ja Annika Holopaisen Portland hävisi kirpaisevimmalla mahdollisella tavalla, kun Santa Clara vei viime hetken korilla 58–59 (22–23) vierasvoiton Portlandin kotiparketilta. Nurmi uurasti pelissä 37 minuuttia seitsemän pisteen, viiden levypallon ja kolmen riiston arvoisesti, kun taas Holopainen heitti neljä pistettä ja haki kaksi levypalloa.

Miesten NCAA:ssa Duke Blue Devils kasvatti voittoputkensa 13 ottelun mittaiseksi niistämällä huikealla puolustuspelillään Davidsonin vieraskentällä 50–67 (29–29). Suomen ja USA:n kansalaisuudet omistava Alex Murphy pelasi Dukelle ottelussa yhden minuutin.

Lauri Toivosen UTPA:n vuosi 2013 alkoi tappiollisesti, kun alkukaudella 13 ottelustaan 11 voittanut Houston löi UTPA:n kotonaan 96–71 (42–36). Toivonen pelasi UTPA:n aloitusviisikosta käsin 25 minuuttia ja nosteli kuusi pistettä.

North Carolina Tar Heels – Maryland Terrapins 60–57 (29–35)
North Carolina:
Tierra Ruffin-Pratt 13/6/5 syöttöä, Brittany Rountree 13/4/3 riistoa.
Maryland:
Tianna Hawkins 23/13.
K.Gross: Aloitusviisikossa, Minuutit 27, Pisteet 0 (2p 0-3, 1p 0-2), Levypallot 8, Syötöt 3, Blokit 1.

Portland Pilots – Santa Clara Broncos 58-59 (22-23)
Portland:
Amy Pupa 17/9.
Santa Clara: Nici Gilday 15/1.
E.Nurmi:
Aloitusviisikossa, Minuutit 37, Pisteet 7 (2p 2-7, 3p 1-6), Levypallot 5, Riistot 3.
A.Holopainen:
Minuutit 15, Pisteet 4 (2p 1-3, 3p 0-1, 1p 2-2), Levypallot 2.

Davidson Wildcats – Duke Blue Devils 50-67 (29-29)
Davidson:
Jake Cohen 19/8.
Duke:
Ryan Kelly 18/7, Quinn Cook 15/3.
A.Murphy:
Minuutit 1.

Houston Cougars – UTPA Broncs 96–71 (42–36)
Houston:
Joseph Young 25/2.
UTPA:
Aaron Urbanus 14/2/5 syöttöä.
L.Toivonen: Aloitusviisikossa, Minuutit 25, Pisteet 6 (2p 2-4, 1p 2-2), Levypallot 1, Syötöt 1, Riistot 1.

Henkilöt

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.