Leen Buducnostilla helppo ilta Adrianmeren liigassa

13.1.2013 Gerald Lee juniorin KK Buducnost Podgorican ei tarvinnut hikoilla liikoja Adrianmeren liigan vuoden 2013 ensimmäisellä kierroksella. Buducnost löi Unkarin mestarin KK Szolnoki Olaj’n selvin lukemin 88–63 (52–40) Leen viimeistellessä yhdeksän pistettä.

Junnu Leen Buducnostilla oli helppo iltapuhde Unkarin mestaria vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Buducnostin ja Szolnokin tasoerosta kertoi parhaiten se, että vaikka Buducnostilla oli puolustuspäässä käytännössä avoimen ovien päivät ensimmäisellä puoliajalla, johtivat montenegrolaisisännät ottelua tauolla 12 pisteellä. Toisella puoliajalla Buducnost terästäytyi puolustuspäässä sallien Szolnokille vaivaiset 23 pistettä, ja lopulta kotijoukkue voitti ottelun 88–63 (52–40).

Gerald Lee junior kuului totuttuun tapaan Buducnostin aloitusviisikkoon ja upotti kaikki ottamansa heitot. Leelle merkittiin 24 minuutissa yhdeksän pistettä.

Buducnost jatkaa Adrianmeren liigan neljäntenä tilillään kymmenen voittoa sekä seitsemän tappiota.

KK Buducnost Podgorica – KK Szolnoki Olaj 88–63 (26–19, 52–40, 71–49)
Buducnost:
Vladimir Mihailovic 15/3/3 syöttöä, Strahinja Milosevic 15/5.
Szolnoki:
Suad Sehovic 19/3/3 syöttöä.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 24, Pisteet 9 (2p 4-4, 1p 1-1), Levypallot 1, Syötöt 1, Riistot 1.

Kaunistolle tupla-tupla sarjajohtajaa vastaan

Ville Kauniston ADA Blois Basket aloitti vuotensa Ranskan NM1-liigassa sarjajohtaja Orchesienia vastaan.

Orchesien kaahasi ottelun ensimmäisellä jaksolla kymmenen pisteen johtoon. Vaikka Blois onnistui kirimään pelin tasoihin, hallitsi Orchesien kenttätapahtumia rutiinilla ja haki 73-76 (36-39-voiton) tehopelaajansa Russell Carterin (25/7) johdolla.

Orchesien puolusti Kauniston tehokkaasti pois pallosta, mutta Kaunisto keräsi silti joukkueelleen 10 pistettä, 12 levypalloa sekä kaksi syöttöä.

Espanjan Adecco Plata -liigassa Joonas Cavénin CB Prat Joventutin voittoputki katkesi, kun sarjakolmoseksi voitollaan noussut Oviedo haki irlantilaissentterinsä William Hanleyn (25/16) johdolla 63–69 (37–38)-voiton.

CB Pratin aloitusviisikkoon kuulunut Cavén upotti kaikki kuusi vapaaheittoaan ja keräsi joukkueelleen 14 minuutissa yhdeksän pistettä. Tappiostaan huolimatta CB Prat jatkaa Adecco Platan neljännellä sijalla.

ADA Blois Basket – Orchesien BC 73–76 (8-16, 36–39, 54–58)
Blois:
Pierre Brochard 17/2, Daviin Davis 16/7.
Orchesien: Russell Carter 25/7.
V.Kaunisto: Aloitusviisikossa, Minuutit 33, Pisteet 10 (2p 3-3, 3p 1-3, 1p 1-1), Levypallot 12, Syötöt 2, Riistot 1.

CB Prat Joventut – Oviedo Baloncesto 63–69 (15–19, 37–38, 48–57)
CB Prat:
Alex Ros 18/5/3 riistoa.
Oviedo:
William Hanley 25/16.
J.Cavén:
Aloitusviisikossa, Minuutit 14, Pisteet 9 (2p 0-1, 3p 1-2, 1p 6-6).

Henkilöt

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.