Koposen Bologna terävänä vieraskentällä

1.11.2009 Petteri Koponen palasi Virtus Bolognan avausviisikkoon joukkueen hakiessa kolmannen voittonsa neljässä ottelussa Italian Serie A:ssa. Koponen pussitti kuusi pistettä Bolognan kukistassa Teramon 69-66 (34-41). Ohessa myös muita suomalaissähkeitä Euroopan koripallokentiltä.

Petteri Koponen säkitti kuusi pistettä vierasvoitossa Teramoa vastaan.

Kimmo Muurisen vahva alku ei katkaissut Martos Napolin tappioputkea.

Kevään Korisliiga-MVP Antti Nikkilän Girona on LEB Goldin sarjataulukossa viidennellä sijalla.

Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannjan peli kulkee Ruotsin Basketliganissa.

Ville Mäkäläinen on kunnostautunut monilla osa-alueilla Worthing Thunderin paidassa. Kuvat: Tomi Kaminen ja Francois Perthuis.

Virtus Bologna haki kolmannen voittonsa neljästä ottelusta kaatamalla Bancatercas Teramon vieraskentällä lauantaina 66-69 (41-34). Ottelun avauspuoliskolla alakynnessä ollut Bologna vei viimeiset minuutit nimiinsä 10-3 tehomiestensä LeRoy Hurdin (16/8) ja David Mossin (15/5/3 syöttöä/4 riistoa) johdolla.

Aloitusviisikossa kentälle marssinut Koponen pelasi säästeliäästi, 14 minuuttia, viimeistellen kuusi pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 1/2, vapaaheitot 3/4), kaksi levypalloa, kaksi riistoa, yhden korisyötön sekä kaksi pallonmenetystä.

Kimmo Muurisen Martos Napoli kärsi neljännen perättäistappionsa Serie A:ssa. Napoli johti kotiottelua Pepsi Casertaa vastaan varhain 18-11 Muurisen seitsemän pisteen johdattamana, mutta hävisi seuraavat minuutit 2-16 ja koko ottelun murskaavasti 49-89 (36-48).

Kaikkiaan 17 minuuttia pelannut Muurinen heitti kaikkiaan 11 pistettä (kakkoset 4/7, kolmoset 1/2), jakoi yhden korisyötön, riisti kerran ja menetti pallon kolmasti. Dimitrios Tsaldaris heitti Napolille 17 pistettä. Casertan ahnaimmat korintekijät olivat Jumaine Jones (22/5 riistoa) ja Ebi Ere (21/6).

Kreikan A1-liigassa Shawn Huffin Kavala/Panorama haki avausvoittonsa päihittämällä Peristerin selkeästi 95-78 (50-35). Runsaat 17 minuuttia pelannut Huff heitti kolme pistettä, haki kaksi hyökkäyslevypalloa ja jakoi yhden korisyötön, mutta menetti pallon viidesti. Alexander Demetrius heitti Kavala/Panoramalle 23 pistettä.

Rannikon Granadalla hukkareissu Kanarialle

Espanjan ACB-liiga jatkui sunnuntaina suomalaisittain mollivoittoisesti, kun Teemu Rannikon CB Granada joutui palaamaan Kanarian saarilta 65-102 (45-50)-murskatappio niskassaan. Richard Hendrixin (19/8) johtama Granada pysytteli runsaskorisessa ottelussa isäntäjoukkue Gran Canarian kintereillä puoliaikaan asti, mutta hävisi kolmannen jakson peräti 31-10 ja menetti otteensa täysin.

Rannikko pelasi Canariaa vastaan 14 minuuttia, mutta jäi pisteittä (kakkoset 0/1, kolmoset 0/2). Rannikon tilille merkittiin yksi levypallo, kolme korisyöttöä, yksi menetys ja yksi henkilökohtainen virhe. Melvin Sanders ja Jaycee Carroll heittivät Canarialle 20 pistettä mieheen.

CB Granada on viiden sarjakierroksen jälkeen ACB-liigan 12. sijalla kahdella voitolla ja kolmella tappiolla. Rannikko on viimeistellyt keskiarvoikseen 1,4 pistettä ja 1,8 syöttöä 19 minuutissa ottelua kohden.

Sarjatasoa alempana, Espanjan LEB Goldissa, Antti Nikkilän Sant Josep Girona voitti tiistain kamppailun Laguna Canariasia vastaan 63-52 (37-24), mutta hävisi sunnuntaina vieraskentällä Baloncesto Leonille 51-58 (25-25). Nikkilä viimeisteli molemmissa otteluissa neljä pistettä 12 minuutissa. Canariasia vastaan Nikkilän näppeihin tarttui neljä levypalloa, Leonia vastaan kaksi.

Sant Josep Girona on voittanut kuudesta pelaamastaan ottelusta neljä ja on LEB Goldin sarjataulukossa viidennellä sijalla. Nikkilä on pelannut kuudessa ottelussa keskimäärin 11,2 minuuttia ottelua kohden 3,5 pisteen ja 2,8 levypallon keskiarvoilla.

Espanjan kolmosliiga LEB Silverissa Juha Stenin Lobe Huesca jatkaa vahvaa voittokulkuaan. Huesca päihitti keskiviikkona päätösjakson hurmoksensa turvin Beirasar Rosalian 84-74 (36-39) Stenin viimeistellessä neljä korisyöttöä ja yhden pisteen 17 peliminuutissa. Sunnuntaina Huesca haki vierasvoiton Leyma Corunasta 74-83 (42-46) Stenin heittäessä 13 pistettä 24 peliminuutissa. Turkulaistakamies keräsi myös kaksi levypalloa, korisyötön sekä riiston.

Sten on pelannut Huescan paidassa viisi ottelua 19,6 peliminuutin, 7,8 pisteen, 2,2 korisyötön ja 1,2 riiston keskiarvoilla. Huesca johtaa LEB Silveria viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Mäkäläisille luottoa Ruotsissa ja Englannissa

Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannja on saanut lyhyen suvantovaiheen jälkeen pelinsä kulkemaan Ruotsin Basketliganissa. Plannjalle merkittiin viikon aikana peräti kaksi rökälevoittoa. Maanantaina Plannja haki 65-89 (31-42)-vierasvoiton Tukholmasta 08 Stockholmia vastaan ja kuritti perjantaina Boråsia kotonaan 93-69 (56-36).

Mäkäläinen kuului viikon molemmissa otteluissa Plannjan luottopelaajiin. 08 Stockholmia vastaan Mäkäläinen nosteli yhdeksän pistettä, haki kuusi levypalloa ja riisti pallon kahdesti, jonka lisäksi suomalaislaiturin tilastoriville merkittiin korisyöttö ja torjunta. Borås-ottelussa Mäkäläinen esiintyi kentällä 26 minuutin ajan kahdeksan pisteen, kolmen levypallon ja yhden korisyötön tehoilla. Plannjaa johti molemmissa otteluissa Brandon McKnight, joka kuritti 08:aa 31 pisteellä ja Boråsia 24 pisteellä.

Plannja on Basketliganin sarjataulukossa kolmannella sijalla seitsemällä voitolla yhdeksästä ottelusta. Mäkäläinen on pelannut seitsemän ottelua 20,9 peliminuutin, 7,7 pisteen, 4,0 levypallon ja 1,0 korisyötön keskiarvoilla.

Ison-Britannian BBL-liigassa Ville Mäkäläisen Worthing Thunder on puolestaan ajautunut tappiokierteeseen luottopelaajien loukkaantumisten myötä. Worthingin runkopelaajien Reggie Brattonin, Sherrad Prezzie-Bluen ja Janis Ivanovskiksen istuessa sivussa Worthing hävisi viikonloppuna ensiksi kotonaan Cheshire Jetsille 74-98 (42-48) ja sunnuntaina vieraissa Guildford Heatille 78-71 (32-33).

Paikkansa Thunderin avausviisikossa vakiinnuttanut Mäkäläinen pelasi Cheshire Jetsia vastaan 31 minuuttia, heitti 13 pistettä (vapaaheitot 8/9), repi kuusi levypalloa, jakoi neljä korisyöttöä ja riisti pallon kerran. Guildford-ottelussa Mäkäläinen viimeisteli 18 pistettä, neljä levypalloa, neljä korisyöttöä sekä kaksi pallonriistoa 36 peliminuutissa.

Worthing Thunder on voittanut yhdeksästä BBL-liigassa pelaamastaan ottelusta kolme. Mäkäläinen on ollut alkukaudesta liigan tehokkaimpia pelaajia 16,6 pisteen, 3,7 levypallon, 3,4 syötön ja 1,9 pallonriiston keskiarvoillaan. Mäkäläinen on pelannut 33,3 minuuttia ottelua kohden.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.