Katajalle huikea voitto Eurochallenge-jatkosarjan alkajaisiksi

15.1.2013 22:34 Joensuun Kataja teki sen jälleen. Upeita suorituksia eurokentillä esittänyt Kataja avasi Eurochallenge-jatkosarjan huikealla voitolla latvialaisesta Ventspilsistä kotikentällään Joensuussa lukemin 80-78 (40-28). Kataja nousi voittoon 17 pisteen takaa-ajoasemasta.

Petri Virtasen huimat otteet petasivat Joensuun Katajalle jälleen upean voiton eurokentillä.

Uransa ensimmäisen europelin pelannut Vesa Mäkäläinen ja kumppanit pistivät Ventspilsin ja tarjoilivat lopulta latvialaisjoukkueelle vasta kauden kolmannen tappion.

Jonte Flowers ja Kataja ovat onnistuneet nousuissaan aiemminkin. Tällä kertaa joensuulaiset nousivat voittoon oltuaan 17 pisteen takaa-ajoasemssa. Kuvat: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma.

Kataja ei saavuttanut eurokentillä ajojahdin päätteeksi voittoa vastustajastaan ensi kertaa. Suomalaisella korisyleisöllä on tuoreessa muistissa tilanne, jossa joensuulaiset olivat 16 pisteen takaa-ajoasemassa Eurochallengen karsintakierroksella ja nousivat turkkilaista Aliaga Petkimiä vastaan 12 pisteen voittoon.

- Pelissä oli hieman samanlainen käsikirjoitus kuin Aliagaa vastaan. Emme olleet aluksi ihan valmiita siihen kovuuteen, millä tällä tasolla tulee pelata. Vastaavista peleistä oli jo kulunut vähän aikaa, analysoi Kataja-konkari Petri Virtanen.

Vain kaksi ottelua kolmessa eri sarjassa kauden aikana hävinnyt Ventspils johti tiistaista ottelua parhaimmillaan 40-23.

- Aika hurjaa luonnetta osoittaa tuleminen 17 pisteen takaa-ajoasemasta voittamaan pelejä tämän tasoisia joukkueita vastaan. Tästä on otettavissa paljon positiivisia asioita tulevaisuutta ajatellen, iloitsi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

- 17 pisteen tappioasemassa muutimme palloscreenien puolustamisen. Siihen mennessä yritimme olla aggressiivisia, emme onnistuneet, muutimme peliämme passiivisemmaksi ja tämän jälkeen emme enää juosseet vastustajan pyörittämässä karusellissa. Tämän seurauksena vastustaja sai muutaman kolmosen, mutta niiden kanssa pystyimme elämään, Toijala analysoi.

Ottelun ratkaisevat pisteet syntyivät Katajan Johnell Smithin käsistä, kun hän upotti voittokorit vapaaheittoviivalta viimeisen puolen minuutin aikana.

Virtanen huimassa vireessä

Smithin ohella kotijoukkueen sankareina häärivät Virtanen sekä Juho Nenonen. Europeleissä elementissään läpi kauden ollut Virtanen tuli peliin vaihdosta ja nakutti 21 peliminuutissaan komeat 22 pistettä.

- Yritin henkilökohtaisesti vähän saada nostettua joukkuetta. Kun yksi kaveri onnistuu, alkavat yleensä muutkin onnistua, selitti Virtanen hyökkäysvirettään.

- Ehkä nämä europelit sitten sopivat meikäläiselle, kun usein on vastassa todella isoja miehiä, joille pienten miesten puolustaminen on joskus vaikeaa.

Vastustajan puolustusta vahvoilla ajoillaan sekä tarkoilla kaukoheitoillaan puhkonut Virtanen säkitti ottelussa 13 pelitilanneheitosta kahdeksan.

- Pete (Virtanen) selvästi nauttii tilanteesta. Jokainen on voinut nähdä, kuinka motivoitunut hän on ollut ja kuinka hyvin hän on nämä EuroChallenge-pelit pelannut, luonnehti Toijala Virtasta, jonka huippuotteista Suomen maajoukkue sai monena vuotena nauttia.  

Huomattavasti vaatimattomammille teholukemille päätynyt Juho Nenonen (5/3) sai myös osansa valmentajan kiitoksista.

- Nenonen heitti itsensä täydellisesti likoon. Juhon taistelemat irtopallot tulevat varmasti olemaan yksi tulevan videopalautteen avainasia. Hän näytti mallin kaikille muille isoille pelaajille, kuinka tulee pelata, jotta pärjäämme niin näissä peleissä kuin myös myöhemmin keväällä Korisliigassa, Toijala suitsutti.

Illan sankari oli kuitenkin Virtanen ja sen tunnusti myös Ventspilsin päävalmentaja Robert Stelmahers.

- Hyvä ja yleisöönmenevä ottelu. Sanoin joukkueelle ennen peliä, että emme voi vieraskentällä tehdä 20 virhettä. Teimme niitä 21, joten... Tämä muutti koko pelin suunnan. Hyökkäsimme riittävän hyvin; 78 pistettä on hyvä määrä, eikä 80 ole myöskään liikaa vastustajalle vieraissa. Kataja ja etenkin numero 14 (Virtanen) heitti kovia kolmen pisteen koreja, mikä tuhosi meidät

Virtasen ohella Katajan suurimmista tehoista vastasivat Smith (16/4) ja Jonte Flowers (15/7/5 syöttöä).

Tiistainen tappio oli Ventspilsille vasta kauden kolmas, kun sillä on takana 29 koitosta.

Katajan Eurochallenge-ottelut jatkuvat vajaan viikon päästä (22.1.) romanialaista Mediasia vastaan vieraskentällä. Medias hävisi tiistaina jatkosarjalohkon toisessa ottelussa turkkilaiselle Pinar Karsiyakalle Izmirissä lukemin 59-89.

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia