KTP yhä Kymenlaakson valtias

16.1.2013 KTP-Basket jatkaa Korisliigassa Kymenlaakson valtiaana voitettuaan keskiviikkona jo kolmannen kerran tällä kaudella Kouvot, nyt 86-76 (31-41). Keskiviikko-kierroksen muihin voittoihin venyivät Kauhajoen Karhu, Lappeenrannan NMKY, UU-Korihait sekä Tampereen Pyrintö, joka nousi yksi sarjakärkeen.

Jukka Matinen pisti Mansikka-aholla korisukan lujille johdattaen KTP:n vierasvoittoon paikallisottelussa.

Antero Lehto heilutti tahtipuikkoa, kun Pyrintö kiilasi itsensä yksin Korisliigan kärkipaikalle.

Korihait saavutti Mikko Jalosen huippuotteiden siivittämänä Salon Vilppaan pudotuspeliviivalla. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Kymenlaakson derbyn alkupuoliskoa hallinnut Kouvot pääsi kolmannelle jaksolle kymmenen pisteen johdossa. KTP käänsi pelin edukseen jakson aikana peräti 18 pistettä heittäneen Jukka Matisen johdolla.

- Käytimme ensimmäisellä puoliskolla peliin hävettävän vähän energiaa kävelemällä molemmissa päissä. Jukan johdolla nousimme kolmannella jaksolla mukaan, kun lisäksi paikkapuolustuksemme pysäytti Kouvojen hyökkäyspelin, kertasi KTP:n valmentaja Sami Toiviainen.

Sefton Barrett heitti KTP:lle 25 pistettä ja Matinen 21. Gilberto Clavell oli Kouvojen tehokkain 20 pisteellä.

Pyrintö yksin kärkeen

Korisliigan kärkeen yksin noussut Tampereen Pyrintö haki rutiinivoiton Lapualta lyötyään Korikobrat 90-80 (37-31).

Peliä hallinnut Pyrintö ratkaisi voittonsa kolmannella jaksolla kasvatettuaan johtonsa jo 23 pisteeseen.

Pyrinnöstä Antero Lehto heitti kauden parhaat pisteensä 26 ja Antti Nikkilä sekä Lamonte Ulmer 14.

Isäntien tehokkaimpia olivat Dwight Tolbert 22:lla ja Trey Hampton 19 pisteellä.

LrNMKY pyöritti Vilpasta

Lappeenrannan NMKY otti kierroksen suurimman voiton pyöritettyään kotipelissään Salon Vilpasta 98-69 (40-32).

Kotijoukkue hallitsi peliä koko ajan ja sinetöi voittonsa viimeisen jakson 33-16 -voitolla.

Voittajien tehoparin muodostivat Greg Logins 29:llä ja Matthew Gibson 28 pisteellä. Shawn Atupem oli Vilppaan tehokkain 20 pisteellä.

Lahdessa karhujahti

Kauhajoen Karhu joutui ahdisteltavaksi Lahdessa, jossa Namika Lahti jahtasi voittoa katkaistuaan edellispelissä pitkän tappioputkensa. Karhu nousi kuitenkin voittoon 74-72 (38-33).

Namika johti suurimman osan kahdesta viimeisestä jaksosta, kunnes Karhu nousi tasoihin toiseksi viimeisellä minuutilla. Vieraiden voittokorin heitti viime hetkillä Giordan Watson.

Jussi Eskola heitti Karhulle 18 ja J’nathan Bullock 15 pistettä.

Namikan tehokkain oli yli kuukauden sairauslomalta palannut Emmanuel Holloway 21 pisteellä.

Korihait pudotuspeliviivalle

Uudenkaupungin Korihait pinnisti pudotuspeliviivalle tasapisteisiin Salon Vilppaan kanssa otettuaan FoKoPosta suurinumeroisen kotivoiton 105-98 (45-50).

Korihait käänsi kolmannella jaksolla FoKoPon johdon edukseen vietyään jakson lopun peräti 16-0. FoKoPo tavoitti vielä Korihaiden 15 pisteen johdon ja meni ohi kolme minuuttia ennen loppua, kunnes Korihait vei seuraavat minuutit ratkaisevasti 10-0.

Mikko Jalonen heitti Korihaille 28 pistettä ja Alain Laroche 22.

Jahmar Thorpe teki FoKoPolle 29 ja Sami Ikävalko 22 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.