Erik Murphy siivitti Floridan voittoon kolmosillaan

24.1.2013 Erik Murphyn Florida Gators jatkoi USA:n yliopistoliiga NCAA:n konferenssivoittojaan nujertamalla Georgian vieraskentällä pistein 64–47 (27–24) Murphyn kuuman heittokäden turvin. Alex Murphy upotti puolestaan Dukelle 11 pistettä Miamia vastaan. Naisten NCAA:ssa Evita Iiskolan Providence järjesti jättiyllätyksen kaatamalla jatkoajalla Villanovan.

Erik Murphyn kaukoheitot upposivat Floridan nujertaessa Georgian.

Evita Iiskolan Providence tarjoili Villanovalle yllätystappion. Kuvat: Getty Images/AllOver Press & Tuomas Venhola.

Georgia Bulldogs sinnitteli Floridaa vastaan 6,793-päisen kotiyleisönsä edessä ensimmäisen puoliajan, mutta tauon jälkeen Florida ampaisi Erik Murphyn ja Kenny Boyntonin viiden kolmosen turvin karkumatkalle. Gators haki kauden 15. ja konferenssin viidennen voittonsa lukemin 47–64 (24–27).

Erik Murphy kuului tuttuun tapaan Floridan aloitusviisikkoon ja pommitti 13 pistettä sekä keräsi kolme levypalloa.

Duken Alex Murphy pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa ja jylläsi 23 minuutissa 11 pistettä sekä viisi levypalloa, kun Duke kohtasi Miamin. Murphyn hyvistä otteista huolimatta Dukelle merkittiin suurin tappio 29 vuoteen, kun Miami vei ensimmäisellä puoliajalla runsaan kymmenen minuutin jakson 25-1 ja harjasi tiensä 90–63 (42–19)-voittoon. Tappio oli Dukelle vasta kauden toinen.

Kilian Caton Maine selvisi raastavista loppuhetkistä Vermontia vastaan ja tarrasi kauden 11. voittonsa pistein 71–68 (36–41). Ottelun ratkaisi kotijoukkueen Zarko Valjarevic vapaaheittoviivalta 11 sekuntia ennen loppua. Cato ei pelannut.

Georgia Bulldogs – Florida Gators 47–64 (24–27)
Georgia:
Ken Caldwell-Pope 16/7.
Florida:
Scottie Wilbekin 17/2/3 syöttöä, Kenny Boynton 14/1/3 riistoa.
E.Murphy: Aloitusviisikossa, Minuutit 24, Pisteet 13 (2p 1-3, 3p 3-5, 1p 2-2), Levypallot 3, Syötöt 1.

Miami Red Hawks – Duke Blue Devils 90-63 (42-19)
Miami:
Durand Scott 25/6/4 syöttöä, Kenny Kadji 22/6.
Duke: Mason Plumlee 15/11.
A.Murphy:
Minuutit 23, Pisteet 11 (2p 4-5, 3p 1-3, 1p 0-1), Levypallot 5.

Maine Black Bears – Vermont Catamounts 71-68 (36-41)
Maine:
Justin Edwards 22/4/4 syöttöä, Alasdair Fraser 20/10/8 syöttöä/2 blokkia.
Vermont:
Clancy Rugg 21/6.
K.Cato:
Ei pelannut.

Iiskolan Providencelle kauden komein voitto

Evita Iiskolan Providence Friar haki kauden komeimman voittonsa yllättämällä NCAA:n valtakunnallisessa rankingissa #25 sijalle sijoitetun Villanovan jatkoajalla pistein 65–60 (10–29, 51–51).

Villanova näytti karkaavan helppoon voittoon jättämällä Providencen avauspuoliskolla vain kymmeneen pisteeseen, mutta osat vaihtuivat täysin toisen puoliajan alussa, kun Providence vei ensi minuutit 21-0. Evita Iiskola uurasti voitossa 42 minuuttia keräten Friarsille kuusi pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Sophie Weckström teki paluun Maine Black Bearsin aloitusviisikkoon ottelussa Vermontia vastaan. Weckström pelasi 14 minuuttia, mutta Vermont vei ottelun 53–61 (19–31).

Janniina Koivusen VCU Rams kiri 17 pisteen takaa neljän pisteen päähän, vaan joutui silti taipumaan Duquesnelle pistein 51–73 (26–38). Koivunen ei pelannut.

Providence Friars – Villanova Wildcats 65–60 (10–29, 51–51)
Providence:
Symone Roberts 20/8/3 riistoa, Tori Rule 19/7/5 syöttöä.
Villanova:
Lauren Burford 20/5, Laura Sweeney 15/11.
E.Iiskola: Aloitusviisikossa, Minuutit 42, Pisteet 6 (2p 2-6, 1p 2-3), Levypallot 8, Riistot 1.

VCU Rams – Duquesne Dukes 51–73 (26–38)
VCU:
Kaneisha Atwater 19/2/3 syöttöä.
Duquesne:
Belma Nurkic 18/1.
J.Koivunen:

Vermont Catamounts – Maine Black Bears 61-53 (31-19)

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.