Hongan Jeltema jylläsi 42 pistettä HyPon verkkoon

26.1.2013 Tapiolan Honka haki kolmannen voittonsa yhtä monesta tammikuussa pelaamastaan ottelusta, kun sarjanousija Hyvinkään Ponteva saapui Espooseen naisten SM-sarjan lauantaikierroksella. Hongan Melissa Jeltema järjesti ottelussa oman shownsa pussittamalla 42 pistettä Hongan voittaessa 99–81 (56–47). Kierroksen muut voittajat olivat PeKa, ToPo ja Catz.

Melissa Jeltema takoi 42 pistettä HyPon verkkoon.

Shenita Landryn PeKalla oli helppo iltapuhde Huimaa vastaan.

Kenya McBeen ToPo selvisi ehjin nahoin Keravalta.

Jelena Reshetkon Catz oli ylivoimainen Jyväskylässä. Kuvat: Francois Perthuis, Matti O. Koskinen & Tytti Nuoramo.

Hongan heittopeli oli hyvinkääläisiä vastaan huikeaa, ja espoolaiset upottivatkin jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana 31 pistettä. Honka säkitti kakkosensa 54% ja kolmosensa 45% tarkkuudella, ja HyPo tipahti kyydistä viimeistään neljännen jakson alkuun mennessä.

Naisten SM-sarjan joulukuun pelaajaksi palkittu Melissa Jeltema hallitsi jälleen parkettia molemmissa kenttäpäädyissä. Jeltema keräsi Hongalle kauden ennätyspisteensä, 42, ja oheen seitsemän levypalloa sekä viisi riistoa. Jelteman lisäksi Jordan Murphree (20/11/6 syöttöä/4 riistoa) ja Vilja Kesänen (19/3) aiheuttivat päänvaivaa vierasjoukkueelle.

Hyvinkääläisistä onnistui korin alla ilmatilaa hallinnut Phebe Smith (24/27/4 syöttöä/2 blokkia).

PeKa ilotteli Huiman kustannuksella

Kotkassa Peli-Karhut kasvatti murskavoittojensa sarjan jo viiteen löylyttämällä Äänekosken Huimaa lukemin 91–53 (47–32). PeKa on voittanut viimeiset viisi otteluaan keskimääräisellä 31,6 pisteen marginaalilla.

Huima pysyi kotkalaiskyydissä käytännössä toisen jakson alkuminuuteille, kunnes PeKa meni menojaan. Kotkalaiset aiheuttivat puolustuksellaan vierailleen peräti 30 pallonmenetystä.

PeKan tehot jakautuivat tasaisesti koko rotaation kesken, mutta Shenita Landry (17/8/7 riistoa) ja Korinne Campbell (16/8) keräsivät korkeimmat teholuvut. Huimalta Jasmin Holliday (20/8) oli tasollaan.

ToPo piti johtonsa Keravalla

Vuodenvaihteen jälkeen ensimmäisellä amerikkalaispelaajalla vahvistunut ToPo sieppasi voiton lauantaina Keravalla käydyssä kiihkeässä kamppailussa.

ToPo oli useaan otteeseen karata keravalaisilta, mutta kotijoukkue onnistui kerta toisensa jälkeen taistelemaan tiensä takaisin parin heiton päähän.

Varsinaisen peliajan viimeisen minuutin alussa Keravan Elisa Räikkönen toi joukkueensa pisteen päähän (82–83), mutta kiri jäi lopulta vajaaksi, kun ToPon amerikkalaissentteri Kenya McBee vei joukkueensa kolmen pisteen karkumatkalle ja hetkeä myöhemmin Vilma Kesänen sinetöi helsinkiläisvoiton vapaaheittoviivalta pistein 82–86 (42–46).

McBee (24/7/3 riistoa) ja Niina Laaksonen (26/12/2 blokkia) olivat helsinkiläisten tehokkaimmat. Earlysia Marchbanks (22/20/4 syöttöä/4 riistoa) sekä Rosetta Adzasu (15/8/8 syöttöä/4 riistoa) virittelivät keravalaisten voittotoiveita.

Catz ylivoimainen Jyväskylässä

Naisten SM-sarjaa johtava Lappeenrannan Catz ryhmittyi Jyväskylässä HoNsUa vastaan ja oli vieraskentälläkin odotetun kova. Mika Haakanan suojatit hakivat keskisuomalaisista 48–92 (30–39)-voiton.

HoNsU roikkui iskuetäisyydellä koko ensimmäisen puoliajan, mutta tauon jälkeisellä kolmannella neljänneksellä Catz ei jättänyt enää HoNsUlle puolustuspäässä lainkaan tilaa. Catz vei jakson 26-4.

Alexandria Anderson (20/5/3 riistoa/2 blokkia), Jelena Reshetko (17/9) sekä Lotta Aaltonen (16/6/4 syöttöä) muodostivat voittajien tehotrion. HoNsUlta Minna Sten (12/11/2 blokkia) keräsi kaksinumeroiset pisteet.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.