Union Olimpija jallitti sarjakärkeä Adrianmeren liigassa

26.1.2013 Teemu Rannikon, Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin tähdittämä Union Olimpija Ljubljana haki arvokkaan voiton Adrianmeren liigan lauantaikierroksella narraamalla liigakärki Igokeaa kotonaan pistein 69–63 (37–34). Gerald Lee jr.:n KK Buducnost Podgorica puolestaan kaatoi Slovenian mestari KK Krkan 74–66 (39–31) Leen viimeistellessä 10 pistettä.

Teemu Rannikon Olimpija tyylitteli Igokean nurin Adrianmeren liigassa.

Junnu-Leen Buducnost kaatoi KK Krkan toistamiseen. Kuvat: Getty Images/AllOver Press & Ville Vuorinen.

Vuodenvaihteen jälkeen kokoonpanoaan isolla kädellä uudistanut Olimpija käväisi päätösjakson alussa parhaimmillaan 60–50-johdossa, mutta bosnialaisvieraat ryntäsivät rinnalle ja tasoittivat ottelun tilanteeseen 63–63 kolmisen minuuttia ennen loppua.

Ratkaisevilla hetkillä Olimpija piti kuitenkin hermonsa. Olimpija hankkiutui ensiksi kolmen pisteen johtoon ja lopulta pankin räjäytti Jaka Blazic, joka vei kotijoukkueen kolmosellaan loppulukemiin alle minuutti ennen ottelun loppua.

Sasu Salin keräsi Olimpijalle neljä riistoa sekä kolme levypalloa, Teemu Rannikko viisi pistettä ja viisi syöttöä. Emir Sulejmanovic haki neljässä minuutissa yhden riiston.

Kun Adrianmeren liigan runkosarjaa on pelaamatta seitsemän ottelua, Olimpija on kerännyt tililleen kymmenen voittoa. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaavat keväällä liigan Final Four-turnauksessa. Olimpijalla on tällä hetkellä yhden voiton matka neljänteen sijaan.

Union Olimpija Ljubljana – KK Igokea 69–63 (13–19, 37–34, 52–45)

Olimpija: Klemen Prepelic 22/1/3 syöttöä/5 riistoa, Jaka Blazic 16/4/3 riistoa.
Igokea:
Corsley Edwards 16/3.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 15, Pisteet 0 (3p 0-3, 1p 0-2), Levypallot 3, Riistot 4.
T.Rannikko:
Minuutit 26, Pisteet 5 (3p 1-4, 1p 2-4), Levypallot 1, Syötöt 5, Riistot 1.
E.Sulejmanovic:
Minuutit 4, Riistot 1.

Leen Buducnost kaatoi Slovenian mestarin

Gerald Lee juniorin KK Buducnost Podgorica haki toisen kerran Adrianmeren liigan runkosarjakauden aikana voiton hallitsevasta Slovenian mestarista KK Krka Novo Mestosta.

Slovenialaiset hallitsivat ottelua ensimmäisellä neljänneksellä, mutta osat vaihtuivat täysin toisella neljänneksellä, jonka Buducnost vei näytöstyyliin 27–11. Yli kymmenen pisteen karkumatkalle Buducnost ei päässyt, mutta ottelun jälkipuoliskolla Krkan ratkaisijat pysyivät kotijoukkueen puolustuksen pihdeissä.

Gerald Lee junior kuului Buducnostin aloitusviisikkoon ja keräsi 22 minuutissa 10 pistettä sekä kahdeksan levypalloa.

Buducnost jakaa Adrianmeren liigan neljännen sijan Cedevita Zagrebin kanssa 11 voitolla ja kahdeksalla tappiolla.

KK Buducnost Podgorica – KK Krka Novo Mesto 74–66 (12–20, 39–31, 53–47)
Buducnost:
Nikola Ivanovic 15/3/3 syöttöä/3 riistoa, Vladimir Mihailovic 15/1.
Krka:
Jaka Klobucar 18/4/3 riistoa.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 22, Pisteet 10 (2p 5-7, 1p 0-1), Levypallot 8.

Cavénin Joventutin etumatka riitti

Joonas Cavénin CB Prat Joventut palasi voittokantaan Espanjan Adecco Platassa lyömällä Amics Castellón kotikentällään pistein 67–59 (31–33).

Joventutin voitto kulminoitui neljännen jakson alussa, jolloin kotijoukkue kasvatti johtonsa yli kymmenen pisteen. Castelló ei yrityksistään huolimatta onnistunut enää kuromaan eroa umpeen.

Cavén upotti yhdeksässä minuutissa kolme pistettä. Joventut jatkaa Adecco Platan neljännellä sijalla kahdeksalla voitollaan.

CB Prat Joventut – Amics Castelló 67-59 (21-17, 31-33, 49-40)
CB Prat:
Guillem Vives 13/2/3 riistoa, Alejandro Suárez 13/4.
Castelló:
Victor Hidalgo 14/10.

J.Cavén: Minuutit 9, Pisteet 3 (3p 1-1), Syötöt 1.

Bloisille vierasvoitto, Kaunisto sivussa

Viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden voittanut ADA Blois Basket ylsi kauan kaivattuun vierasvoittoon Ranskan NM1-liigassa, vaikka joukkueen johtotähti Ville Kaunisto oli käsivaivaisena sivussa.

Liigan alemman keskitason joukkueisiin kuuluva Challans teki vaivaiset neljä pistettä ratkaisevan neljännen jakson ensimmäisen seitsemän minuutin aikana, ja Blois pääsi karkaamaan ratkaisevasti kahdeksan pisteen johtoon.

Blois on voittanut yhdeksän ja hävinnyt seitsemän ottelua.

Vendee Challans Basket – ADA Blois Basket 64–70 (12–22, 33–39, 54–49)

Challans: Fabien Herard 20/8/3 riistoa.
Blois:
Daviin Davis 21/6/3 blokkia, Wilfrid Aka 16/7/3 riistoa.
V.Kaunisto:
Ei kokoonpanossa.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.