Reshetkon huippupeli siivitti Catzin karkuun Hongalta

27.1.2013 Lappeenrannan Catz vankisti entisestään asemiaan naisten SM-sarjan kärjessä löylyttämällä nuorekasta Tapiolan Honkaa kotonaan 87-65 (46-36). Kentän hahmo oli peräti 38 pistettä hallitsevalle mestarille raivonnut Jelena Reshetko. Myös PeKa, FoA, TuRi ja HoNsU hakivat sunnuntaikierrokselta voitot.

Jelena Reshetko jylläsi 38 pistettä Hongan korinaluspuolustuksen siimeksestä.

Anissa Pounds oli vireessä PeKan karatessa ToPolta.

Brittany Heddersonin Riento haki yllätysvoiton Äänekoskelta.

Minna Sten hallitsi kolmen sekunnin aluetta Nokialla.

Secily Rayn Alku nousi yksin SM-sarjan kolmossijalle. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa, Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

Honka pysyi Catzin kyydissä kymmenen minuuttia, mutta toisella jaksolla Catz sitoi ilmiömäistä talvea pelaavan Melissa Jelteman ja pääsi karkaamaan nopeiden hyökkäyksien turvin.

Tauon jälkeen Catz jatkoi Hongan masentamista ruokkimalla palloa korin alle luottosentterilleen Jelena Reshetkolle (38/10/4 blokkia), joka oli espoolaisille täysin pitelemätön. Catz haki kauden 19. voittonsa loppunumeroin 87–65 (46–36).

Hongalta lähinnä Jordan Murphree (19/3/3 syöttöä/5 riistoa) nousi lähelle tasoaan. Melissa Jeltema jäi 17 pisteeseen.

PeKa voittoon Helsingissä vahvan neljännen jakson turvin

Töölön Kisahallissa Helsingissä nähtiin pudotuspelien makuinen kamppailu, kun sarjataulukon kolmannella sijailla majaillut ToPo kohtasi voittoputkessa olleen PeKan.

PeKan huipputehokkaana viime aikoina jyllännyt joukkuehyökkäys pysyi vahvasti kurissa runsaan neljän jakson ajan, ja ToPo johti sisäpelaajiensa Kenya McBeen ja Niina Laaksosen tahdittamana pistein 60–57, kun ottelua oli pelaamatta seitsemän minuuttia.

PeKa vei kuitenkin pariminuuttisen 8-0 Reetta Piiparin ja Anissa Poundsin kolmosten turvin, ja ToPon kurottua PeKa-johdon kahteen pisteeseen kuittasi PeKa uudelleen viemällä seuraavat kaksi minuuttia 6-0. Näin PeKa nouti Helsingistä lopulta 67–77 (38–35)-vierasvoiton.

PeKan pistehai oli Anissa Pounds (18/7) perässään Shenita Landry (16/8) ja Korinne Campbell (14/13/3 syöttöä/4 riistoa). ToPolta Kenya McBee (21/13) ja Niina Laaksonen (14/10) hallitsivat korinalustoja.

Riento yllätysvoittoon Äänekoskella

Äänekoskessa nähtiin sunnuntaikierroksen yllätystulos, kun sarjanousija Turun Riento kellisti viime keväänä SM-hopealle päätyneen Huiman pistein 65–73 (38–45).

Turkulaiset hallitsivat koko ottelua pitäen Huiman hyökkäyspään tehopelaajat pois mukavuusalueeltaan. Huima kuitenkin roikkui kahden pisteen päässä (65–67) vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Kotijoukkueen pyristelyt lopulta päätti Riennon Brittany Hedderson perättäisillä koreillaan.

Hedderson (21/7/4 riistoa) ja Callan Taylor (19/13) muodostivat vieraiden tehokaksikon. Huimalta Jasmin Holliday (19/8/5 syöttöä/5 riistoa) ja Kenya Robinson (15/10) nousivat tasolleen.

HoNsU puristi BC Nokian tehottomaksi

Lauantaina murskatappion Lappeenrannan Catzia vastaan kärsinyt HoNsU ei jäänyt piehtaroimaan haavoissaan, vaan palautti vuoden 2013 voittosaldonsa positiiviseksi nujertamalla BC Nokian vieraskentällä pistein 59–74 (26–30).

Nokialaiset eivät saaneet hyökkäyksessä konettaan lainkaan käyntiin ottelun aikana jyväskyläläisten lieassa ja joutuivat koko toisen puoliajan kuromaan vieraidensa 6-12 pisteen johtoasemaa umpeen. BC Nokia upotti kakkosensa 31% ja kolmosensa 21% tarkkuudella.

HoNsUn tehokkaimmat olivat Brandi Davis (20/8) sekä jälleen korin alla huikeaa työtä tehnyt Minna Sten (17/12/6 blokkia). Laura Lahtinen (14/7/4 syöttöä) sekä Titta-Riina Lepistö (13/12/2 blokkia) pelasivat myös tärkeät minuutit.

BC Nokiasta Alberta Auguste (18/10/7 riistoa) nousi tasolleen vierasjoukkueen puolustuksenkin siimeksestä.

Alku yksin sarjakolmoseksi

Hongan ja ToPon tappioiden myötä Forssan Alku jäi yksin SM-sarjan kolmannelle sijalle voitettuaan Hyvinkään Pontevan vieraskentällä pistein 75–81 (33–40).

Hyvinkääläiset antoivat Alulle kelpo vastuksen, eikä vierasjoukkue päässyt missään vaiheessa juoksemaan kotijoukkueen tavoittamattomiin. Vielä runsaat kaksi minuuttia ennen loppua joukkueet mittelivät tasatilanteessa 73–73, mutta hetkeä myöhemmin Henna Koponen vapautti vieraiden pelin kolmosellaan. Loppuhetkillä Alku sinetöi pelin vapaaheitoillaan.

Alun tehokkain oli Secily Ray (22/9), ja talkoisiin osallistuivat myös Henna Koponen (16/4), Laura Saarinen (14/7/3 riistoa), Noora Järvikangas (13/2) sekä Sanna Helenius (13/1/3 syöttöä).

HyPosta Natalie Day (25/11/3 syöttöä/2 blokkia) oli elementissään.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.