ToPolle pääkaupunkiseudun herruus

4.11.2009 Helsinkiläinen Torpan Pojat otti Korisliigassa pääkaupunkiseudun herruuden voitettuaan keskiviikkona kauden ensimmäisessä paikallispelissä kotonaan Espoon Hongan 81-73 (42-44).

Samuel Haanpää käynnisti ToPon irtioton.

Kouvot haki Ville Kauniston johdolla pisteet Uudestakaupungista.

Namika Lahden Corey Rousen hupputehot (30/16) olivat liikaa Kauhajoelle.

Sarjakärki Tampereen Pyrinnön meno jatkuu vahvana. Kuvassa Chris Hester.

Ryan McDade ja KTP päättivät LrNMKY:n voittokulun Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Honka pysytteli pienessä johdossa pitempään kuin ToPo, joka ratkaisi pelin edukseen voitettuun viimeisen neljänneksen 23-11. Honka hyytyi 65-64 -johdossa ilman pisteitä kolmeksi minuutiksi, jonka aikana ToPo karkasi ratkaisevaan 75-65 -johtoon.

- Korintekomme oli vaikeata. Obie Trotter on ottanut siinä niin suuren roolin, että muut ovat jääneet vähän sivustakatsojiksi. Puolustuspäässä sen sijaan taistelimme taas koko joukkueella yritteliäästi ja se ratkaisi voiton Hongan jäätyä tauon jälkeen vähille pisteille, kommentoi ToPon valmentaja Tomi Kaminen.

Korisliigan lokakuun pelaajana palkittu Trotter heitti ToPolle 28 pistettä ja Samuel Haanpää 17.

Tuukka Kotti oli Hongan tehokkain 16 pisteellä ja 15 levypallolla. Jukka Matinen ja Carl Elliot heittivät 14 pistettä. Hongalta puuttui ainakin kuukauden verran jalkaansa paranteleva Monte Cummings.

Kouvot yllätti Korihait

Kärkipään kamppailussa Uudessakaupungissa sarjapisteet lähtivät Kouvojen mukana Kouvolaan, kun neljä edellistä peliään voittanut Korihait taipui 76-70 (38-32) -tuloksella.

Kouvot karkasi tauon molemmin puolin, kun se käänsi Korihaiden 32-31 -johdon omaksi 48-32 -edukseen vietyään kuusiminuuttisen puhtaasti 17-0. Korihait pääsi vielä useamman kerran pisteen päähän, mutta ei enää ohi.

Ajene Moye rakensi Kouvojen voittoa 22 pisteellä ja 14 levypallolla. Ville Kaunisto heitti 19 pistettä. Kouvojen sairaslistalla oli Jukka Kataja.

Ilman Mikko Jalosta pelanneesta Korihaista Ray Cunningham ja Josh Gonner tekivät 16 pistettä.

Namika Lahti palasi voittajaksi

Neljä edellistä peliään hävinnyt Namika Lahti haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Kauhajoelta, kun se kaatoi Karhun 92-88 (46-45) -lukemin.

Vieraat johtivat tasaista peliä kolmannen jakson puolivälistä lähtien. Karhu roikkui kuitenkin sitkeästi voitonsyrjässä ja nousi viimeisellä minuutilla pisteen päähän. Ricky Hickman teki 87-86 -tilanteen jälkeen vieraille viisi ratkaisevaa pistettä.

Hickman heitti kaikkiaan 22 pistettä, mutta Namikan tehomieheksi nousi 30 pistettä ja 16 levypalloa merkkauttanut Corey Rouse. Joukkueesta puuttui mm. Ville Vesala.

Maurice Horton heitti Karhulle 21 pistettä. Uusi kokelas DeAndre Coleman teki ensi pelissään 19 pistettä ja Jesse Smith kahmi 14 levypalloa.

Pyrintö kaatoi Katajan

Tampereen Pyrintö vahvisti sarjan kärkipaikkaansa otettuaan 87-67 (32-28) -kotivoiton Joensuun Katajasta.

Kataja pysyi kauden kaikki kotipelinsä voittaneen Pyrinnön tahdissa kolmannen jakson alkuun, jolloin Pyrintö nykäisi 40-38 -tilanteesta kuudessa minuutissa pelin ratkaisseen 62-42 -johdon.

Chris Hester heitti voittajille 24 pistettä ja Damon Williams 18.

Katajan tehokkaimpia olivat Sami Lehtoranta 18:lla ja Jeb Ivey sekä Kendall Chones 11 pisteellä.

KTP katkaisi LrNMKY:n voittoputken

Lappeenrannan NMKY:n seitsemän pelin voittoputki katkesi, kun joukkue joutui pitkästä aikaa vieraspeliin. KTP otti Kotkassa niukan 79-77 (43-45) -voiton.

Tasaisen pelin suurin ero merkittiin toisella neljänneksellä KTP:lle 39-30. Viimeisellä minuutilla LrNMKY tasoitti KTP:n viiden pisteen johdon, mutta Eric Washington nosti viimeisellä sekunnilla kotkalaisille voittokorin.

Washington teki 22 pistettä ja vei 14 levypalloa, mutta voittajien tehomieheksi nousi 24 pistettä ja 19 levypalloa kerännyt Ryan McDade.

LrNMKY:n tehokkain oli Robert Turner 25 pisteellä. Etelä-Koreaan siirtyneen Anthony Johnsonin tilalle tullut Adam Hall aloitti joukkueessa 16 pisteen teholla.

FoKoPolle ensimmäinen vierasvoitto

FoKoPo katkaisi viiden pelin tappioputkensa ja otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa haettuaan Salon Vilppaasta täpärän 69-68 (26-30) -voiton.

Vilpas hallitsi kahta ensimmäistä jaksoa etenkin Lawrence Hammin ansiosta, mutta FoKoPo kiri voittokamppailuun kolmannella jaksolla. Viimeistä neljännestä FoKoPo johti koko ajan, kunnes Vilpas nousi viime hetkillä vapaaheitoilla ja kolmen pisteen korilla pisteen johtoon. Ashley Champion ehti kuitenkin heittämään loppusummerin soidessa FoKoPolle voittokorin.

Champion teki 18 pisteestään kaikki kahdella viimeisellä jaksolla. Durell Vinson nosteli 14 pistettä.

Hamm teki Vilppaan pisteistä melkein puolet eli 33, joista 19 jo taukoon mennessä. Darryl Dora nosti 12 pistettä. Samu Kaaresvirta oli Vilppaan sairaslistalla.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.