Sarjanousija TuRi nousi pudotuspeliviivan ylle

17.2.2013 Naisten SM-sarjan nousijajoukkueiden kaartiin kuuluva Turun Riento nousi viimeiselle pudotuspelipaikalle nujertamalla toisen nousijajoukkueen BC Nokian 58–53 (35–37). Turkulaisten voitto oli kauden seitsemäs. Catz ja Peli-Karhut jatkoivat puolestaan pitkiä voittoputkiaan ja FoA sekä Honka kiinnittivät otettaan kolmannesta sijasta.

Callan Taylorin Riento porhalsi pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Laura Saarinen loisti Alun kaataessa ToPon.

PeKan Korinne Campbell oli ylivoimainen HoNsUa vastaan.

Roosa Myllyveräjän kolmoset katkaisivat Keravan Energia Teamin kirin Espoossa.

Alexandria Andersonin Catzin voittoputki on kymmenen ottelun mittainen. Kuvat: Francois Perthuis, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Riento oli karata BC Nokialta jo kolmannella jaksolla ryntäämällä parhaimmillaan 11 pisteen johtoon. Sinnikkäät nokialaiset kuitenkin kirivät pisteen päähän sekä seitsemän minuuttia että kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua.

Turkulaisten Callan Taylor kylmäsi kuitenkin ensiksi vieraat vapauttavalla hypärillään, ja Carita Alander viimeisteli Riennon kauden seitsemännen voiton vapaaheitoillaan. Riento nousi voitollaan SM-sarjan kahdeksannelle pudotuspelipaikalle ohi yhdeksännelle sijalle tippuneen Keravan Energia Teamin.

Turkulaisten tehopelaajat olivat Callan Taylor (18/12) ja Brittany Hedderson (12/11/4 syöttöä/2 blokkia). BC Nokialta Nina Hyvärinen (12/10) ja Alberta Auguste (10/11/3 blokkia) kirjauttivat tupla-tuplat.

FoA kuritti ToPoa kotonaan

Forssan Alku kaatoi tärkeässä kotiottelussa kanssaan SM-runkosarjan kolmannesta sijasta kisaavan ToPon pistein 84–69 (45–34).

ToPo-tehosentteri Niina Laaksonen oli poissa helsinkiläisrivistöistä jo toisessa perättäisessä ottelussa, ja Alku otti pelin hallintaan korin alla. Forssalaisjohto oli kymmenen minuutin jälkeen lukemissa 26–14, eikä ToPo päässyt toden teolla haastamaan kotijoukkuetta.

Alun pirtein oli sentteri Laura Saarinen (15/11/2 blokkia), mutta myös Henna Salomaa (17/2) ja Sarah Miles (15/9/7 syöttöä) nousivat hyvälle tasolle.

ToPon parhaat olivat Kenya McBee (21/20) ja Vilma Kesänen (18/6/4 syöttöä).

PeKan voittoputki yhdeksän ottelun mittainen

Kotkalainen Peli-Karhut tyylitteli yhdeksännen perättäisen runkosarjavoittonsa runnomalla HoNsUa kotonaan 83–69 (42–30).

Vain kuudella pelaajalla liikkeellä ollut HoNsU haastoi kotijoukkuetta vahvasti, mutta jäi kuitenkin materiaalissa jälkeen PeKan härnätessä vieraitaan koko arsenaalillaan.

Reetta Piipari (23/1/3 syöttöä) täydensi erinomaista viikonloppuaan ja Korinne Campbell (20/19) oli pitelemätön korin alla, ja kaksikko Miriam McKenzie (7/14)-Shenita Landry (6/11/5 syöttöä) kamppaili vahvasti levypalloista.

HoNsUn ylivoimainen ykkönen oli Minna Sten (19/11/4 blokkia).

Myllyveräjän kolmoset pysäyttivät Keravan kirin

Tapiolan Honka jatkaa tasaväkistä kamppailuaan SM-runkosarjan kolmannesta sijasta yhdessä Forssan Alun kanssa. Espoolaiset nujersivat sunnuntaina Keravan Energia Teamin pistein 86–77 (49–36).

Honka antoi keravalaisvieraille shokkihoitoa jo alkumetreillä ryntäämällä 40–16-johtoon. Keravalaiset saivat ottelun juonesta kiinni ja kutisti espoolaisjohdon neljään pisteeseen, kunnes estradille nousi Roosa Myllyveräjä, joka palautti kahdella perättäisellä kolmosella Hongan kymmenen pisteen johtoon.

Myllyveräjän (16/1) lisäksi Melissa Jeltema (23/13), Jordan Murphree (16/13/3 syöttöä) ja Vilja Kesänen (14/8) olivat Hongan syömähampaat.

Seitsemännen perättäisen tappion kärsineestä Energia Teamista Earlysia Marchbanks (32/20/2 blokkia) uurasti ahkerimmin vierasvoiton eteen.

Catz nujersi sarjajumbon

Hyvinkäällä nähtiin SM-sarjan jumbon ja kärjen välinen kohtaaminen, kun HyPo emännöi Catzia. Hyvinkääläiset taistelivat loppuun asti sarjapisteistä, mutta joutuivat myöntämään Catzin paremmakseen pistein 63–79 (35–44).

HyPo kuroi Catzin nopean johdon umpeen toisella jaksolla ja piipahti kotiyleisön riemuksi pisteen päässä numeroissa 35–36. Catzin antama kuolinisku oli kuitenkin perusteellinen, kun lappeenrantalaiset veivät toisen jakson lopun 8-0 ja jatkoivat kolmannen jakson alussa 10-0-nykäisyllä.

Catzin kymmenennen perättäisen voiton pääarkkitehdit olivat Alexandria Anderson (21/3/5 syöttöä/3 riistoa/3 blokkia), Jelena Reshetko (15/3/3 syöttöä) ja Chandrea Jones (15/5/3 syöttöä).

Hyvinkääläisistä Phebe Smith (22/13) tyylitteli komeimmat tilastolukemat.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.