Leen Buducnost lunasti paikkansa EuroCupin puolivälierissä

20.2.2013 Gerald Lee jr.:n KK Buducnost ylsi kauden parhaaseen puolustusesitykseensä tärkeimmällä mahdollisella hetkellä. Buducnost höykytti EuroCupin jatkosarjan päätöskierroksella turkkilaista Bardimaa 66–50 (36–21) pedaten tiensä Euroopan kakkosliigan kahdeksan parhaan joukkoon. Buducnostia vastaan EuroCupin puolivälierissä iskee venäläinen Lokomotiv Kuban.

Gerald Lee jr.:n Buducnost kohtaa Lokomotiv Kubanin EuroCupin puolivälierissä.

Roope Ahosen Solna Vikings pelaa yhä Basketliganin pudotuspelien kotiedusta. Kuvat: Ville Vuorinen.

Buducnostin ja Bandirman edellisessä kohtaamisessa Bandirma vei montenegrolaisvieraistaan yhdeksän pisteen voiton, mutta Podgorican illassa tahti oli toinen.

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Buducnost oli toisella jaksolla täysin omaa luokkaansa sallien vierailleen vain vaivaiset seitsemän pistettä. Buducnost jatkoi vieraidensa masentamista virheettömällä joukkuepuolustuksellaan koko toisen puoliajan ja lunasti paikkansa EuroCupin kahdeksan parhaan joukossa 16 pisteen voitollaan.

Lee jr kuului ottelussa Buducnostin aloitusviisikkoon ja kirjautti 19 minuutissa seitsemän pistettä, kaksi levypalloa ja yhden blokin. Lee on kirjauttanut 12 pelaamansa EuroCup-ottelun keskiarvoikseen 9,3 pistettä ja 3,5 levypalloa ottelua kohden.

Buducnostia vastaan EuroCupin puolivälierissä iskee venäläinen Lokomotiv Kuban. Puolivälierät pelataan 6. ja 13. maaliskuuta, ja semifinalistit selviävät kahden ottelun yhteistuloksella.

EuroCupin muut välieräparit ovat Budivelnik Kiova (Ukraina)-Pietarin Spartak (Venäjä), Gescrap Bilbao (Espanja)-Ratiopharm Ulm (Saksa) sekä UNICS Kazan (Venäjä)-Valencia (Espanja).

KK Buducnost Podgorica – Banvit Bandirma 66–50 (17–14, 36–21, 51–35)
Buducnost:
Dee Bost 16/2, Strahinja Milosevic 11/9, Cedomir Vitkovac 11/3.
Bandirma: Kalin Lucas 12/2.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 19, Pisteet 7 (2p 3-7, 1p 1-1), Levypallot 2, Blokit 1.

Ahosen Vikings pelaa yhä kotiedusta

Ruotsin Basketliganin jumbosijalla jo pitkään jumitellut Stockholm Eagles oli köykäinen vastus Roope Ahosen Solna Vikingsille tiistai-iltana.

Vikings takoi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tauluun 29 pistettä ja keskittyi pitämään paikallisvastustajansa kymmenen pisteen takaa-ajoasemassa läpi ottelun. Vikingsin kauden 19. voitto kirjattiin pistein 88-76 (44-36).

Vaihdosta peliin tullut Roope Ahonen pelasi vain 14 minuuttia, mutta keräsi minuutteihinsa nähden kovat teholukemat yhdeksän pistettä ja kolme syöttöä.

Vikings (19 voittoa/10 tappiota) jatkaa Basketliganin kuudennella sijalla edellään Norrköping (19/9), Borås (20/9), Södertälje (20/7), Uppsala (21/8) ja Sundsvall (25/4). Basketliganin runkosarjaa on pelaamatta enää neljä kierrosta.

Solna Vikings – Stockholm Eagles 88–76 (29–18, 44–36, 68–55)
Solna:
Kelvin Lewis 18/7, Stavros Toutziarakis 16/5.
Stockholm:
Momcilo Latinovic 19/5, Brandon McKnight 17/4/3 riistoa.
R.Ahonen: Minuutit 14, Pisteet 9 (2p 3-3, 3p 1-2), Syötöt 3.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.