NCAA:n konferenssien lopputurnaukset lähestyvät, neljä ”suomalaisjoukkuetta” varmistaneet lopputurnauspaikkansa

24.2.2013 Krista Grossin North Carolina pelasi tiensä ACC-konferenssin puolivälieriin nujertamalla Virginia Techin pistein 72–50 (40–24) ja Lauri Toivosen UTPA selviytyi Great West-konferenssin semifinaaleihin hakemalla Chicago Statesta 51–55 (20–21)-voiton. Myös Erik Murphyn Florida Gators ja Alex Murphyn Duke Blue Devils vahvistivat asemiaan konferenssien lopputurnausten lähestyessä.

Konferenssiensa lopputurnauksessa esiintyvät NCAA:n kauden 2012/13 "suomalaisjoukkueista" Lauri Toivosen UTPA..

..Krista Grossin North Carolina..

..Erik Murphyn Florida..

..ja Alex Murphyn Duke. Kuvat: Francois Perthuis & Getty Images/AllOver Press.

Krista Grossin North Carolina Tar Heels masensi Virginia Techin jo ottelun ensimmäisen 15 minuutin aikana ampaisemalla 33–11-johtoon. Tar Heelsin kauden 24. voitto merkittiin pöytäkirjaan lopulta 22 pisteen erolla.

North Carolinan aloitusviisikkoon kuulunut Gross käytti 22 peliminuuttiaan tehokkaasti keräten 11 pistettä ja napsien yhdeksän levypalloa. Voitolla North Carolina varmisti paikkansa Atlantic Coast-konferenssin runkosarjan neljän parhaan joukossa, joka samalla takaa joukkueelle suoran pääsyn konferenssin lopputurnauksen puolivälierävaiheeseen.

Lauri Toivonen kirjautti UTPA:n aloitusviisikosta käsin 27 minuutissa seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kaksi riistoa, kun UTPA nipisti tiukassa kamppailussa Chicago Statea. UTPA:n lisäksi paikkansa Great West-konferenssin semifinaaleissa on toistaiseksi varmistanut NJIT (New Jersey Institute of Technology).

Florida Gatorsin kotihalliin kerääntyi 12 609 katsojaa seuraamaan, kuinka Gators dominoi pelitapahtumia korin alla Arkansasia vastaan. Jälleen kerran virheetöntä joukkuepuolustusta esittänyt Gators nujersi vieraansa pistein 71–54 (32–28) hakien kauden 22. voittonsa.

Erik Murphy latoi Gatorsin aloitusviisikosta käsin 31 minuutissa 12 pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi syöttöä. Gators jatkaa Southeast-konferenssin ykkössijalla.

Duke Blue Devils ylsi puolestaan kauden 23. voittoonsa hakemalla Virginia Techistä vieraspisteet luvuin 56–88 (28–48). Duken siivitti vierasvoittoon Seth Curry (22/2), joka pussitti viisi kolmosta jo puoliaikaan mennessä. Alex Murphy oli myös pelipäällä vastaten 11 minuutissa kahdeksasta pisteestä. Duke on Atlantic Coast-konferenssin toisella sijalla Miamin vanavedessä.

Virginia Tech Hokies – North Carolina Tar Heels 50-72 (24-40)

Virginia Tech: Monet Tellier 15/5/8 syöttöä.
North Carolina:
Tierra Ruffin-Pratt 17/3/4 syöttöä.
K.Gross:
Aloitusviisikossa, Minuutit 22, Pisteet 11 (2p 0-4, 3p 2-4, 1p 5-6), Levypallot 9, Syötöt 2, Riistot 1.

Chicago State Cougars – UTPA Broncs 51-55 (20-21)
Chicago St:
Quinton Pippen 14/5.
UTPA: Brandon Provost 23/3.
L.Toivonen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 27, Pisteet 7 (2p 3-5, 1p 1-2), Levypallot 5, Riistot 2.

Florida Gators – Arkansas Razorbacks 71-54 (32-28)

Florida: Mike Rosario 15/2, Patric Young 14/7.
Arkansas: Coty Clarke 18/7/3 blokkia.
E.Murphy:
Aloitusviisikossa, Minuutit 31, Pisteet 12 (2p 3-4, 3p 2-4), Levypallot 6, Syötöt 2.

Virginia Tech Hokies – Duke Blue Devils 56-88 (28-48)

Virginia Tech: Erick Green 22/2/3 syöttöä.
Duke:
Seth Curry 22/2, Rasheed Sulaimon 17/5.
A.Murphy: Minuutit 11, Pisteet 8 (2p 2-2, 3p 1-2, 1p 1-1), Levypallot 1.

Holopainen latoi 15 pistettä

Annika Holopainen jatkoi mainiota virettään Portland Pilotsissa, kun Pilots hävisi Utahissa Brigham Youngille 64–79 (18–33). Holopainen oli joukkueensa paras korintekijä 15 pisteellään. Holopaisen lisäksi Portlandin aloitusviisikkoon kuului Ellen Nurmi, jolle merkittiin levypallo ja syöttö.

Evita Iiskolan Providence jaksoi haastaa Cincinnatia vieraskentällä 20 minuutin ajan, mutta kotijoukkue vei toisen puoliajan ensimmäiset minuutit 12-2 karaten lopulta 64–45 (31–26)-voittoon. Providencen aloitusviisikkoon kuulunut Iiskola kirjautti 34 minuutissa joukkueelleen kolme pistettä sekä viisi levypalloa.

Janniina Koivusen VCU kärsi puolestaan kotitappion Xavierille pistein 54–65 (28–25). VCU johti ottelua tauolla, mutta Xavier vei ottelun toisen puoliajan suvereenisti 40–26. Vaihdosta peliin tullut Koivunen upotti 26 minuutissa kuusi pistettä, napsi kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.

Sophie Weckströmin Maine haastoi vieraskentällä Stony Brookin tasaväkisesti, mutta menetti otteensa loppuhetkillä. Stony Brook vei voiton 53–56 (25–19). Vaihtopenkiltä parketille tullut ja 25 minuuttia pelannut Weckström viimeisteli seitsemän pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.

Kirill Savolaisen Dartmouth taipui kotikentällään Princetonille pistein 55–73 (28–42). Princeton käytti kokoylivoimaansa hyödykseen upottamalla 36 pistettä kolmen sekunnin alueelta ja hakemalle 14 levypalloa vastustajaansa enemmän. Savolainen kirjautti minuutin peliajassa levypallon ja syötön.

Brigham Young Cougars – Portland Pilots 79-64 (33-18)

BYU: Haley Steed 23/2/9 syöttöä, Jennifer Hamson 23/8/2 blokkia.
Portland:
Annika Holopainen 15/2.
A.Holopainen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 25, Pisteet 15 (2p 3-5, 3p 2-4, 1p 3-3), Levypallot 2, Syötöt 1.
E.Nurmi:

Cincinnati Bearcats – Providence Friars 64-45 (31-26)
Cincinnati:
Dayeesha Hollins 17/5, Tiffany Turner 12/7.
Providence:
Tori Rule 12/1.
E.Iiskola:

VCU Rams – Xavier Musketeers 54–65 (28–25)
VCU:
Robyn Parks 21/11/5 syöttöä/7 riistoa.
Xavier:
Shatyra Hawkes 15/8, Amber Gray 14/7.
J.Koivunen:
Minuutit 26, Pisteet 6 (3p 2-9), Levypallot 2, Syötöt 2.

Stony Brook Seawolves – Maine Black Bears 56-53 (19-25)

Stony Brook: Sabre Proctor 19/4, Dani Klupenger 18/3.
Maine: Lauren Bodine 16/5.
S.Weckström:
Minuutit 25, Pisteet 7 (2p 0-2, 3p 2-5, 1p 1-2), Levypallot 2, Syötöt 2.

Dartmouth Big Green – Princeton Tigers 55-73 (28-42)
Dartmouth:
Gabas Maldunas 16/8/3 blokkia.
Princeton: Denton Koon 18/5, Ian Hummer 14/4/5 syöttöä/3 riistoa.
K.Savolainen:
Minuutit 1, Levypallot 1, Syötöt 1.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.