FC Barcelona makseli kalavelkoja Koposen Himkille

28.2.2013 Petteri Koposen BC Himki ei onnistunut kukistamaan legendaarista FC Barcelonaa toisen kerran saman kauden aikana. ”Barca” hyvitti tammikuun alussa Venäjällä kärsimänsä tappion myöhään torstai-iltana hallitsemalla kenttätapahtumia 35 minuuttia ja vahvistamalla asemiaan Euroliigan jatkolohko F:n kärjessä 71–69 (44–34)-voitollaan.

Petteri Koposen Himki kaatui Barcelonan kotikentällä. Kuva: Ville Vuorinen.

Himkillä oli aivan ottelun alusta alkaen vaikeuksia hyökkäyspelinsä käynnistämisessä.

Victor Sadan pallollisen puolustus ja FC Barcelonan apupuolustus saivat Himki-pelinrakentaja Zoran Planinicin ylivarovaiseksi, Himkin täsmäheittäjät jäivät vaille heittopaikkoja ja järkäleet Barcan korin alla veivät levypallot nimiinsä varmistaen, että kotijoukkue hallitsi ottelun tempoa.

Vaikka Barca ei missään nimessä päässyt myöskään hyökkäyspäässä korkeimmalle suoritustasolleen, kotijoukkue viritteli karnevaalimielialaa kotiyleisössä kasvattamalla taukoon mennessä johtonsa kymmeneen pisteeseen ja karkaamalla kolmannella jaksolla kahdesti 12 pisteen johtoon.

Himkillä oli tankissa riittämiin polttoainetta neljännen jakson loppurynnistykseen, ja Sergei Monia toi kolmen pisteen heitollaan vieraat kolmen pisteen päähän (66–63) vain viisi minuuttia ennen loppua.

Juan Carlos Navarro iski kuitenkin toisessa päässä illan viidennellä onnistuneella kolmosellaan, jonka jälkeen ottelu jumittui pitkäksi asemasotavaiheeseen, jossa kumpikaan joukkue ei onnistunut korinteossa.

Barca vei voiton lopulta pistein 71–69 Zoran Planinicin ja Paul Davisin upottaessa kavennuskorit viimeisen 26 sekunnin aikana.

Navarro jälleen ilmiömäinen

Petteri Koponen pelasi Barcelonan illassa runsaat seitsemän minuuttia, joista viisi toisella neljänneksellä. Koponen onnistui toisen jakson aikana pitämään Juan Carlos Navarron ilman heittotilaa, mutta heitti kaikki neljä pelitilanneheittoyritystään rautoihin.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta sivussa ollut Navarro (19/2/4 syöttöä) oli tuttuun tapaan omaa luokkaansa. ”La Bomba” osui kaaren takaa viidesti kymmenellä yrittämällä johdattaen ensiksi joukkueensa karkumatkalle ja turvaten sitten kotivoiton kaukoheitoillaan sekä vapaaheittoviivalta.

Barcan korin alla Ante Tomic (16/5) ja Erazem Lorbek (11/4) muodostivat pelätyn kovan parivaljakon.

Himkistä Paul Davis (18/9) jatkoi erinomaista kauttaan. Zoran Planinic (12/5) jäi kauas tavallisesti korkeasta tasostaan osuen 12 pelitilanneheitollaan vain neljästi ja menettäen pallon viisi kertaa.

Barca johtaa Euroliigan F-lohkoa kahdeksalla voitollaan ja yhdellä tappiollaan vanavedessään Montepaschi Siena (7/2), Olympiakos (6/3) ja Himki (5/4).

Himki kohtaa ensi viikon perjantaina kotikentällään lohkokakkonen Sienan.

FC Barcelona – BC Himki 71–69 (21–16, 44–34, 60–48)
Barca:
Juan Carlos Navarro 19/2/4 syöttöä, Ante Tomic 16/5, Erazem Lorbek 11/4, Pete Mickeal 8/4.
Himki:
Paul Davis 18/9, Zoran Planinic 12/5, Vitali Fridzon 12/2.
P.Koponen:
Minuutit 7, Pisteet 0 (2p 0-4), Levypallot 1, Syötöt 1.

Henkilöt

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.