Kouvot yllätti KTP:n, Namika Lahti saavutti FoKoPon

2.3.2013 Alkuvuonna kahdentoista voiton putkesta nautiskellut KTP sai tuta lauantaina toisen peräkkäisen tappionsa, kun Kouvot yllätti kotkalaiset Kymenlaakson paikallispelissä 83–63 (41–30). Liigan tyvessä Namika Lahti saavutti jälleen Forssan Koripojat, kun Namika haki jatkoaikavoiton Kauhajoen Karhun vieraana ja FoKoPo taipui kotonaan Korihaille.

Chris Hesterin Kouvot murjoi KTP:ta kotonaan.

Emmanuel Hollowayn Namika Lahti käväisi ryöstöretkellä Kauhajoella.

Alain Larochen Korihaiden johto säilyi Forssassa. Kuvat: Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

KTP hallitsi Kouvolassa käytyä paikallistaistoa ensimmäisen neljänneksen ajan, mutta Kouvot käänsi pelin kulun viemällä taukoa edeltäneen kuusiminuuttisen 17-4.

Kotkalaisvieraat eivät enää toipuneet, vaan jäivät täysin Kouvojen puolustuksen ruuvipenkkiin. Kouvot hallitsi levypallopeliä sekä järjesti aggressiivisella hyökkäyspelillään tiensä kerta toisensa jälkeen vapaaheittoviivalle, jolloin kotijohto kasvoi parhaimmillaan 28 pisteeseen.

– Keskityimme vain puolustuspeliin. Se onnistui hyvin ja tällä kertaa veimme myös levypallot Samuli Vanttajan johdolla, iloitsi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Vanttaja (9/17) oli korin alla omassa kastissaan. Kouvojen tehokkain oli Chris Hester (17/11/5 syöttöä), ja lisäksi Gilberto Clavell (18/5), LaMarr Greer (15/2) sekä Antto Nikkarinen (12/7/5 syöttöä) pelasivat hyvän ottelun.

KTP:sta Devonne Giles (14/9) keräsi parhaat tehot. Joukkue esitteli myös Sefton Barrettia lomittavan uuden amerikkalaispelaajansa Marcus Faisonin (10/6).

Namika Lahdelle jatkoaikavoitto Karhusta

Illan toinen yllätys nähtiin Kauhajoella, missä Namika Lahti nousi Korisliigan jumbosijalta mykistämällä 1,323-päisen kotiyleisön jatkoaikavoitolla 73–78 (44–39, 68–68).

Lahtelaiset aloittivat pirteästi ja johtivat tarkalla kaukoheittopelillään parhaimmillaan 12 pisteellä. Kolmannesta jaksosta alkaen Karhu sai puolustustaan tiivistämällä pelin kouriinsa, mutta Namikan Emmanuel Holloway toi pallonriiston jälkeisellä korillaan pelin väkisin jatkoajalle.

Jatkoajan herra ja hidalgo oli Namika Lahti. Ottelun ratkaisu alkoi kypsyä, kun Louis Johnson punnersi kakkosellaan ja vapaaheitollaan Namikan ensiksi 73–74-johtoon, ja hetkeä myöhemmin Holloway purjehti koko kentän läpi korintekoon.

- Joukkueen tahtotila oli tänään huikea. Kaikki himoitsivat voittoa eikä Karhun johtokaan saanut pelaajia taipumaan, kehui Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen.

Namikan amerikkalaiskolmikko Jordan Hasquet (22/2)-Emmanuel Holloway (21/9/5 riistoa)-Louis Johnson (20/12) oli erinomainen.

Giordan Watson (20/1/8 syöttöä/3 riistoa) keräsi Karhun komeimmat tehot. Haminn Quiantance (16/7/3 riistoa/2 blokkia) sekä ensimmäisen ottelunsa Karhun paidassa pelannut Eric Hicks (14/10) erottuivat kotijoukkueesta.

Korihaiden johto piti Forssassa

Forssassa FoKoPo ja Uudenkaupungin Korihait pelasivat kaksijakoisen pelin, jonka Korihait lopulta voitti 63–68 (21–35).

FoKoPo oli hukata mahdollisuutensa jo puoliaikaan mennessä tekemällä 20 minuutissa vain kuusi pelitilannekoria. Lisäksi joukkueen paras pistemies Charlie Burgess ajettiin ulos jo toisella neljänneksellä.

Korihait johti kolmannen jakson lopulla jo 20 pisteellä, mutta FoKoPo kiri pelin tasoihin vajaassa kymmenessä minuutissa. Lopulta Villematti Kopio pysäytti kolmosellaan FoKoPon kirin tilanteessa 61-61 ja viimeisen peliminuutin alussa Alain Laroche varmisteli vierasvoittoa hyppyheitollaan.

Korihaista Alain Laroche (20/10) ja T.J. Robinson (10/13) olivat tehokkaimmat. FoKoPosta Andrais Thorntonilta (12/14) syntyi tupla-tupla.

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.