KTP vahvisti liigajohtoaan

6.3.2013 22:13 KTP tukevoitti asemaansa Korisliigan kärjessä voittamalla keskiviikkona kotonaan kärkipään pelissä Tampereen Pyrinnön 93–78 (40–48). Kotkalaisten kärkiasemaa kohensi Pyrinnön tappion lisäksi takana kärkkyvien Joensuun Katajan ja Nilan Bisonsin yllätystappiot. Voitot keskiviikkona hakivat KTP:n lisäksi Korikobrat, Karhu, FoKoPo ja Kouvot.

Devonne Giles oli kentän kuningas, kun KTP peittosi Pyrinnön.

Jussi Turjan Korikobrat lietsoi kotiyleisöään voitolla Joensuun Katajasta.

Eldar Skamon Karhu nousi voiton Loimaalta.

Jahmar Thorpen FoKoPolle merkittiin toinen perättäinen vierasvoitto.

Samuli Vanttaja vauhditti Kouvot voittoon Lahdessa. Kuvat: Kai Kilappa & Eveliina Toivola.

Pyrintö piti kaksi edellistä peliään hävinnyttä KTP:ta altavastaajana ensimmäisen puoliskon. Pyrinnön kahdeksan pisteen taukojohto hupeni kuitenkin nopeasti, kun kotkalaiset pitivät vieraansa ilman pelikoria kolmannen jakson ensimmäisen puoliskon ja tykitti hurjalla itseluottamuksella palloa sisään läheltä ja kaukaa.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Pyrintö ei päässyt enää viittä pistettä lähemmäs kotkalaisia.

– Jouduin pitkästä aikaa raivoamaan puoliajalla. Kolmannella jaksolla puolustuksemme alkoi toimia erinomaisesti ja se toi meille voiton, summasi KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen.

Kentän hahmo oli KTP-sentteri Devonne Giles (28/16), joka säkitti kaikki kymmenen vapaaheittoaan ja upotti yhdestätoista kakkosestaan yhdeksän. Timo Heinonen (18/6), Antwine Williams (14/4) ja Bojan Sarcevic (13/8/6 syöttöä) täydensivät kotkalaisten neljän parhaan kastin.

Pyrinnön tehomiehet olivat Damon Williams (17/7) sekä tupla-tuplan keränneet Carl Lindbom (16/11) ja LaMonte Ulmer (14/12).

Korikobrat taivutti Katajan

Keskiviikkoillan yllätystulos nähtiin Lapualla, missä Korikobrat katkaisi neljän pelin tappiojaksonsa kaatamalla kotonaan Joensuun Katajan selvästi 97–81 (44–28).

Latautuneet lapualaiset ottivat pelin haltuunsa jo alussa ja ratkaisivat voittonsa hyvin varhain karkaamalla ennen kolmannen jakson puoltaväliä 28 pisteen johtoon. Väsyneestä Katajasta ei enää ollut vastusta.

– Lähtökohdat olivat sairasepidemiamme jälkeen hankalat, kun meiltä puuttui yhä iso mies Trey Hampton ja pelinrakentaja Dominique Coleman. Jäljellä olevilta löytyi kuitenkin hienosti energiaa ja itseluottamusta niin hyökkäykseen, puolustukseen kuin levypalloihinkin, kehui Korikobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic, joka yllättyi Katajan vaisuudesta.

Lapualaisten sankari oli tuttuun tapaan Samuel Haanpää (26/15). Talkoisiin osallistuivat kiitettävin panoksin myös Dwight Tolbert (20/2), Jeffrey Bonds (16/11), Aleksi Huuskonen (14/4) sekä Jussi Turja (12/3/6 syöttöä).

Katajaa ei auttanut Petri Virtasen (33/1) komea pistesaalit. Myös joensuulaisten muut pistenikkarit olivat kotimaisia, kun Antti Kanervo (14/5) ja Juho Lehtoranta (12/4/3 syöttöä) päätyivät kaksinumeroisille.

Molemmat joukkueet pelasivat vain kahdella ulkomaalaispelaajalla. Kataja huilautti vaihtopenkillä Jonte Flowersia.

Karhulle harvinainen vierasvoitto Loimaalla

Keskiviikkona yllätykseen ylsi myös toinen pohjanmaalaisjoukkue Kauhajoen Karhu, joka tuotti Nilan Bisonsille vasta kauden toisen kotitappion Loimaalla. Edellisessä ottelussaan kotikentällään jumbojoukkue Namika Lahdelle hävinnyt Karhu haki Loimaalta maukkaan 84–90 (44–33)-voiton.

Bisons näytti hoitelevan pelin helposti, kun hallitseva mestari ampaisi toisella neljänneksellä jo 34–17-johtoon. Peli kuitenkin kääntyi heti kolmannen jakson alussa, kun pohjanmaalaiset saivat puolustuspäänsä pitämään ja veivät neliminuuttisen 14-0.

Karhu johti ottelua viimeiset 13 minuuttia eikä päästänyt kotijoukkuetta viittä pistettä lähemmäs.

Peräti 14 kolmosta 67% tarkkuudella upottaneesta Karhusta nousivat tilastojen valossa esille Eric Hicks (19/9/2 blokkia), Ilkka Vuori (18/0/3 syöttöä), Eldar Skamo (13/7/4 syöttöä) ja levypallohai Haminn Quaintance (7/15/4 syöttöä).

Ilman Kimmo Muurista ja Ville Mäkäläistä pelanneesta Bisonsista Martin Zeno (26/6), Mikko Koivisto (19/3/3 syöttöä/4 riistoa) ja Jeb Ivey (16/2/12 syöttöä) keräsivät itselleen tavanomaiset tilastot.

FoKoPo nousi taas jumbosijalta

Tällä kaudella vain harvakseltaan vieraskentällä voittanut Forssan Koripojat haki jo toisen perättäisen vierasvoittonsa päihittämällä jo kolmannen kerran tällä kaudella Lappeenrannan NMKY:n, tällä kertaa pistein 88–98 (37–51).

Kotijoukkue johti hieman ennen puoltaväliä parhaimmillaan 17 pisteellä ja tauollakin 14 pisteellä, mutta forssalaiset eivät taipuneet. Kolmas jakso kirjattiin FoKoPon hyväksi 28–13 ja neljännellä jaksolla FoKoPo piti itsepintaisesti kotijoukkueen selkänsä takana.

Vieraiden Charlie Burgess (33/6/4 syöttöä) jatkoi erinomaisia otteitaan. Andrais Thornton (20/14/3 syöttöä), Jahmar Thorpe (19/12) ja Sami Ikävalko (17/2) hehkuivat myös peli-iloa toisella puoliajalla.

LrNMKY:sta tutut miehet Matt Gibson (23/4/9 syöttöä) ja Jason Conley (22/12/4 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia).

FoKoPo nousi jälleen Korisliigan jumbosijalta. Forssalaiset ovat hakeneet yhden voiton Namika Lahtea enemmän.

Kouvot ratkaisi viimeisellä kaksiminuuttisella

Namika Lahti oli pitkään voitossa kiinni kotipelissään Kouvolan Kouvoja vastaan, mutta vieraat käänsivät lopulta sarjapisteet nimiinsä numeroin 77–81 (39–39).

Ottelun lopusta kehkeytyi vertaansa vailla ollut jännitysnäytelmä. Namika johti vielä toiseksi viimeisellä minuutilla 75–67, mutta Kouvot nousi vielä.

Samuli Vanttajan onnistuneiden vapaaheittojen (75–69) jälkeen LaMarr Greer kavensi kolmosellaan piste-eron kolmeen (75–72). Vanttaja iski uudelleen ottelun viimeisen minuutin alkaessa, tällä kertaa kaaren takaa (75–75), ja Kouvojen voiton varmistivat vapaaheittoviivalta Antto Nikkarinen ja Jere Luoma.

Viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi voittaneiden Kouvojen tehomiehet olivat Vanttaja (18/6), Gilberto Clavell (16/6), LaMarr Greer (14/2/6 syöttöä/3 riistoa) ja Chris Hester (12/10).

Namikasta Emmanuel Holloway (18/3/5 syöttöä/3 riistoa) ja Jordan Hasquet (15/8) olivat pirteimmät.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.