Koposen Himkillä revanssin paikka Montepaschi Sienaa vastaan

7.3.2013 Petteri Koposen BC Himkin taistelu Euroliigan pudotuspelipaikoista jatkuu jälleen perjantaina, kun moninkertainen Italian mestari Montepaschi Siena saapuu Moskovan metropolialueelle. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Siena nujersi Himkin Italiassa kuudella pisteellä, joten perjantaina venäläisillä on revanssin paikka.

Petteri Koposen Himkillä on revanssin paikka Sienaa vastaan.

Perjantaina nähdään myös "Suomi-Viro-maaottelu", kun Kristjan Kangur saapuu kentälle Sienan paidassa. Kuvat: Ville Vuorinen & FIBA Europe.

Himki hävisi viime viikolla niukasti vieraskentällä lohkokärki FC Barcelonaa vastaan ja jatkaa pudotuspelipaikan metsästämistä lohkonsa neljännellä sijalla viidellä voitolla ja neljällä tappiolla, edessään Olympiakos (6/3) ja kintereillään Maccabi Tel Aviv (4/5) ja Caja Laboral Vitoria (4/5).

 

Montepaschi Siena pitää puolestaan kaikin voimin kiinni lohkon kakkossijasta seitsemällä voitollaan. Siinä, missä Siena voi pitää pudotuspelipaikkaa varmana pelkillä kotivoitoilla, on Himkin kahdeksan parhaan joukkoon päästäkseen raavittava jokainen mahdollinen voitto.

 

Peli kulminoituu kahden eliittitakamiehen kohtaamiseen, kun Himkin pallovelho Zoran Planinic kohtaa takakentällä Sienan virtuoosimaisen Bobby Brownin (188 cm/28 v). Brown on takonut keskimäärin 19,4 pistettä ottelua kohden ja jaellut siinä ohessa hurjat 5,2 syöttöä keskiarvokseen.

 

Pitkälti Brownin esityöstä johtuen Siena on ollut Euroliiga-kauden paras kaukoheittojoukkue. Joukkueen kultaranteiden joukkoon lukeutuvat mm. monta vuotta Italian Serie A:n kirkkaimpiin tähtiin kuulunut David Moss (195/29), Matt Janning (193/24) sekä ”Viron pommikone” Kristjan Kangur (201/30).

 

Planinicin varjoksi Sienan syvistä riveistä käskytetään Brownin lisäksi ainakin David Moss. Joukkueella on riveissään myös temperamenttinen puolustusekspertti Daniel Hackett (199/25), joka oli tosin Sienan edellisestä ottelusta sivussa. Himkiltä puolestaan Petteri Koposen ja Egor Vjaltsevin voi odottaa ottavan Bobby Brownia pihteihinsä.

 

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Siena dominoi korinalustoja mielin määrin, mutta Himkillä on kaikki edellytykset parantaa kahden kuukauden takaisesta. Paul Davis on ollut sanalla sanoen ilmiömäinen ja Kresimir Loncarilla on takana vahva peli FC Barcelonaa vastaan, kun taas Sienaa hidastaa lähietäisyydellä Thomas Ressin (208/32) loukkaantumiset.

 

Räjähtävä Viktor Sanikidze (203/26) ja puolustusekspertti Benjamin Eze (208/32) pitävät kuitenkin huolen siitä, ettei Sienan korinalusvoima kaadu yhden miehen keskenkuntoisuuteen.

 

Pidä silmällä

 

Petteri Koponen, Himki: Koponen on kokenut kolhuja kuluneen viikon aikana. Viikonloppuna Koponen sai harjoituksissa tällin huuleensa kahdeksan tikin ja juuresta murtuneen hampaan arvoisesti. Maanantaina Koposen peli Vilnassa puolestaan päättyi lyhyeen pelin tiimellyksissä saadun puujalan vuoksi. Perjantaina Koposelle on kuitenkin tiedossa jälleen selkeä rooli kakkospelinrakentajana sekä Bobby Brownin päällystakkina, unohtamatta sitä, että neljän Italian vuotensa perusteella Koponen tuntee Montepaschi Sienan pelitavan juurta jaksain.

 

Kristjan Kangur, Siena: Viron maajoukkueen luottoheittäjä ei ole koskaan näyttävin pelaaja kentällä, mutta 30-vuotias veteraani on osoittanut arvonsa Euroopan korkeimmalla tasolla kerta toisensa jälkeen. Mistä tahansa asennosta ja kuinka ahtaasta välistä tahansa kaukoheittonsa ilmaan saava Kangur on rangaissut tällä kaudella mm. Maccabi Tel Avivia neljällä kolmosella sekä upottanut kymmenessä kauden ottelussa kolmosensa yli 50% tarkkuudella.

 

Euroliigaa: BC Himki – Montepaschi Siena 4 Pro 2:lla perjantaina 8. maaliskuuta klo 17:25 alkaen.

 

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia