Nurmen ja Holopaisen Portland eteni WCC-turnauksen puolivälieriin

8.3.2013 Suomalaisten naispelaajien urakka USA:n yliopistosarja NCAA:n konferenssien lopputurnauksissa alkoi perjantain vastaisena yönä. Annika Holopaisen ja Ellen Nurmen edustama Portland Pilots haki Las Vegasissa yllätysvoiton Santa Clarasta ja eteni West Coast-konferenssin lopputurnauksen puolivälieriin.

Annika Holopaisen Portland jatkaa kauttaan West Coast-konferenssin lopputurnauksen puolivälierissä.

Sophie Weckströmin tulokaskausi Mainessa sai päätöksensä. Kuvat: Johan Weckström & Francois Perthuis.

Portland ja Santa Clara taistelivat tasapisteissä vielä ottelun viimeisen minuutin alussa.

Portlandin Jasmine Wooton vei layupilla joukkueensa 66–64 johtoon Alexis Byrdin hyökkäyslevypallosta 30 sekuntia ennen loppua, ja Santa Claran seuraavan hyökkäyksen päätyttyä ohiheittoon kasvatti Kari Luttinen eron ratkaisevasti neljään pisteeseen vapaaheittoviivalta.

Portland eteni jatkoon lopulta pistein 70–64 (32–35). Ellen Nurmi ja Annika Holopainen kuuluivat kumpikin Portlandin aloitusviisikkoon. Nurmi upotti 19 minuutissa kaksi pistettä, Holopainen keräsi 21 minuutissa neljä pistettä ja kaksi levypalloa. Ottelua seurasi Las Vegasin Orleans Arenalla 7,896 katsojaa.

West Coast-konferenssin lopputurnauksen puolivälierissä Portland saa vastaansa konferenssin runkosarjakakkonen St. Mary’sin.

Sophie Weckströmin Maine ei puolestaan ottanut vastaan paikkaa perjantain vastaisena yönä alkaneen America East-konferenssin lopputurnauksesta.

169-senttinen, 19-vuotias Weckström pelasi tulokaskaudellaan 25 ottelua, joista seitsemän joukkueensa aloitusviisikossa. Kauden tilastoikseen Weckström kirjautti 3,4 pistettä, 1,9 syöttöä ja 1,5 levypalloa 17,4 minuutissa ottelua kohden.

Portland Pilots – Santa Clara Broncos 70-64 (32-35)
Portland:
Meagan Fulps 19/5/6 riistoa, Ricki Radanovich 17/5.
Santa Clara: Kari Luttinen 17/1, Jasmine Wooton 16/6/3 riistoa.
E.Nurmi:
Aloitusviisikossa, Minuutit 19, Pisteet 2 (2p 1-4, 3p 0-3).

A.Holopainen: Aloitusviisikossa, Minuutit 21, Pisteet 4 (2p 2-3), Levypallot 2, Syötöt 1, Riistot 1.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.