Koposen Himki astuu torstaina Tel Avivin hiidenpataan

13.3.2013 Viisinkertainen Euroliigan mestari ja 50-kertainen Israelin mestari Maccabi Tel Aviv on tunnettu joukkueena, joka harvemmin häviää kotikentällään, lähes 12 000 katsojaa vetävällä Nokia Arenalla. Torstaina Euroliigassa onkin pudotuspelien makua, kun Euroliigan jatkolohkon F:n viimeisistä pudotuspelipaikoista tasaväkisesti kamppailevat Maccabi ja Petteri Koposen BC Himki taittavat peistä.

Euroliigan jatkosarjassa on torstaina ratkaisun makua, kun Petsku Koposen Himki kohtaa Nokia Arenalla Maccabi Tel Avivin.

Koposta vastaan Maccabin takakentällä asettuu Namika Lahdessakin pelannut Ricky Hickman. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Kun Euroliigan jatkosarjaa on pelaamatta enää neljä kierrosta, tiivistyy tunnelma jatkolohko F:ssa entisestään.

 

Yhdeksän voittoa kymmenestä pelaamastaan ottelusta hakenut FC Barcelona on jo sinettiä vaille varmistanut jatkopaikkansa, kun taas seitsemän voiton Montepaschi Siena on viime viikon Himki-tappiostaan huolimatta vahvasti ehdolla toiseksi jatkoonmenijäksi.

 

Kolmannesta ja neljännestä puolivälieräpaikasta kamppailevatkin veren maku suussa paitsi kuuden voiton BC Himki, myös Himkin kanssa tasapisteissä viihtyvä hallitseva Euroopan mestari Olympiakos Pireus sekä viisi voittoa hakeneet Maccabi Tel Aviv ja Caja Laboral Vitoria.

 

Torstain ottelu onkin Maccabi Tel Aviville elämän ja kuoleman peli. Tappio kotikentällä Himkiä vastaan merkitsisi, että israelilaisten olisi jatkoon edetäkseen onnistuttava hakemaan vierasvoitto joko Barcelonasta tai Pireuksesta.

 

Himkin suorituspaineet puolestaan hälvenisivät hivenen voiton myötä, sillä seuraavat kaksi Euroliigan otteluaan venäläiset pelaavat kotikentällään, missä he ovat hävinneet vain kerran.

 

Koponen ensi kertaa Nokia Arenalle

 

Himki ja Maccabi kohtasivat edellisen kerran Moskovan liepeillä tammikuussa ottelussa, joka päättyi Himkin mykistävään 88–67-voittoon. Petteri Koponen takoi ottelussa Euroliigan ennätyksensä, 16 pistettä.

 

Maccabi on ollut historiallisesti kotikentällään eräs Euroopan ylivoimaisesti parhaista joukkueista, mutta Euroliigan jatkosarja ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Viidestä pelaamastaan jatkosarjan kotiottelusta Maccabi on voittanut vain kaksi.

 

Pystyäkseen haastamaan Himkin on Maccabin saatava hyökkäyspäässä ratkaisuja vahvalta amerikkalaistrioltaan, johon kuuluvat pitkään eurokentillä viihtynyt Devin Smith (196 cm/29 v), Puolan maajoukkuettakin vahvistanut David Logan (184/30) sekä Korisliigan Namika Lahdesta tuttu pistelinko Ricky Hickman (189/27).

 

Amerikkalaisosastonsa heittohurmosta odotellessaan on Maccabin vastaavasti löydettävä korin alla vastaus Himkin ylivoimalle. Paul Davis, Kresimir Loncar ja kumppanit ovat muodostaneet erään Euroopan parhaista korinalusjaostoista, kun taas Maccabi on Israelin maajoukkueratsu Lior Eliyahun (207/27) ja kroaattisentteri Darko Planinicin (211/22) läsnäolosta huolimatta selvästi köykäisempi tällä osastolla.

 

– Olen kuullut monia tarinoita siitä, kuinka upea tunnelma Nokia Arenalla on, ja kuinka vaikea siellä on voittaa, Koponen maalailee Euroleague.net-verkkosivuston blogissaan.

 

– Voitimme edellisen ottelun 21 pisteellä, mutta torstain ottelu tulee olemaan aivan eri haaste. Meidän on alusta alkaen vältettävä virheitä ja varmistettava, ettei Maccabi löydä rytmiään ja itseluottamustaan.

 

Pidä silmällä

 

Petteri Koponen, Himki: Koponen koki kovia runsas viikko sitten saamalla ensiksi harjoituksissa kahdeksan tikin ja murtuneen hampaan arvoisen iskun suuhunsa ja heti seuraavassa ottelussa puujalan Lietuvos Rytas Vilnaa vastaan. Maanantaina Koponen osoitti kuitenkin toipuneensa kolhuistaan viimeisteltyään 16 pisteen, seitsemän levypallon ja kuuden syötön saldon ukrainalaisen Azvomashin vieraana. Edellisessä ottelussaan Maccabia vastaan Koponen taituroi kauden piste-ennätyksensä.

Ricky Hickman, Maccabi: Siirtymät Korisliigasta Euroliigaan ovat olleet kaiken kaikkiaan harvinaisia, ja Hickmanin polku Namika Lahdesta Italian LegaDuen ja Serie A:n kautta nelinkertaiseen Euroopan mestariin on ollut häkellyttävä. Liukasliikkeinen pallotaituri on kehittänyt tasaisesti arsenaaliaan Suomen kausiensa jälkeen ja on vienyt nimiinsä jopa yhden Euroliigan viikon MVP:n pystin tällä kaudella.

 

Euroliigaa: Maccabi Electra Tel Aviv – BC Himki torstaina 14. maaliskuuta klo 21:45 Suomen aikaa.

 


 

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia