Leen Buducnost voittoon Rannikon ja Salinin Olimpijasta Adrianmeren liigan päätöskierroksella

23.3.2013 23:25 Gerald Lee jr. upotti 12 pistettä 14 minuutissa, kun KK Buducnost Podgorica päätti Adrianmeren liigan runkosarjakautensa 79–75 (50–40)-voittoon Sasu Salinin, Teemu Rannikon ja Emir Sulejmanovicin edustamasta Union Olimpija Ljubljanasta. Olimpijan tehokkain suomalaispelaaja oli Teemu Rannikko, joka nakutti 10 pistettä ja jakoi neljä korisyöttöä.

Gerald Lee jr.:n KK Buducnost jäi täpärästi ulos Adrianmeren liigan lopputurnauksesta.

Teemu Rannikon "paluukausi" Adrianmeren liigassa oli vahva. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images/AllOver Press.

Buducnost johti Adrianmeren liigan ”suomalaisjoukkueiden” kohtaamista parhaimmillaan 12 pisteellä, kunnes Olimpija nousi tauon jälkeen Klemen Prepelicin (20/3/6 syöttöä) johdolla kotijoukkueen tuntumaan. Buducnost vei kuitenkin Aleksa Popovicin ja Dee Bostin koreilla viimeisen peliminuutin 4-0 ja haki ottelusta neljän pisteen voiton.

Lee jr. oli ottelussa virhevaikeuksissa ja pelasi vain 14 minuuttia, mutta käytti peliaikansa äärimmäisen tehokkaasti 12 pisteen ja kahden levypallon edestä. Union Olimpijan suomalaispelaajista Teemu Rannikko merkkautti 31 minuutissa 10 pistettä, neljä syöttöä ja kaksi levypalloa, Sasu Salin 25 minuutissa kuusi pistettä ja kolme levypalloa sekä Emir Sulejmanovic kahdessa minuutissa kaksi pistettä.

Voitto oli Buducnostille kuitenkin katkera, sillä joukkue jäi keskinäisten otteluiden vertailun perusteella kalkkiviivoilla Adrianmeren liigan neljän joukkueen lopputurnauksesta ulos. Buducnost voitti kauden 26 ottelustaan 16, mutta hävisi molemmat keskinäiset pelinsä Partizania vastaan, joka eteni lopputurnaukseen Radnicikin, Igokean ja Belgradin Punaisen Tähden kanssa.

Gerald Lee jr.:n keskiarvot Adrianmeren liigassa olivat 22,1 minuuttia, 10,2 pistettä sekä 4,4 levypalloa ottelua kohden. Teemu Rannikko kirjautti vastaavasti 24,2 minuuttia, 7,0 pistettä, 3,2 syöttöä, 1,2 levypalloa sekä 1,0 riistoa sekä Sasu Salin 25,3 minuuttia, 7,5 pistettä, 3,2 levypalloa ja 1,6 riistoa keskiarvoikseen.

204-senttinen, 17-vuotias Emir Sulejmanovic esiintyi Olimpijan paidassa kuudessa ottelussa 6,0 minuutin, 2,4 pisteen ja 1,0 levypallon tehoilla.

KK Buducnost Podgorica – Union Olimpija Ljubljana 79–75 (25–21, 50–40, 59–61)
Buducnost:
Marko Popovic 17/1, Cedomir Vitkovac 12/5.
Olimpija:
Klemen Prepelic 20/3/6 syöttöä.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 14, Pisteet 12 (2p 4-8, 1p 4-4), Levypallot 2, Riistot 1.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 25, Pisteet 6 (3p 2-3), Levypallot 3.
T.Rannikko:
Minuutit 31, Pisteet 10 (2p 1-1, 3p 2-4, 1p 2-2), Levypallot 2, Syötöt 4, Riistot 1.
E.Sulejmanovic:
Minuutit 2, Pisteet 2 (2p 1-1).

Kauniston Blois palasi kärkiviisikkoon, Cavénin Joventut pudotuspeleihin kärkisijalta

Ville Kauniston ADA Blois Basket jatkaa nousuaan Ranskan NM1-liigassa talvikauden taantuman jälkeen.

Lauantaina Blois haki hyvällä puolustuspelillä ja nopealla vastahyökkäyspelillä 75–92 (34–41)-voiton Vichystä Ville Kauniston kirjauttessa joukkueelleen 16 pistettä ja 14 levypalloa. Blois palasi voitollaan NM1-liigan viiden parhaan joukkoon.

Joonas Cavénin CB Prat Joventut puolestaan hävisi Espanjan Adecco Platan viimeisen runkosarjaottelunsa Rinconin vieraana 59–62 (27–26). Cavén sai ottelussa mukavat 23 minuuttia peliaikaa ja tyylitteli 11 pistettä ja kaksi levypalloa.

Oviedo nousi suoraan sarjaporrasta ylemmäs. Runkosarjakakkonen CB Prat kohtaa Adecco Platan pudotuspelien avauskierroksella Ávilan.

Vichy – ADA Blois Basket 75–92 (20–13, 34–41, 56–67)
Vichy:
Justin Reynolds 18/3/4 riistoa.
Blois:
Daviin Davis 25/3/5 riistoa, Jonathan Tornato 19/11, Ville Kaunisto 16/14.
V.Kaunisto:
Aloitusviisikossa, Minuutit 37, Pisteet 16 (2p 4-8, 3p 0-2, 1p 8-10), Levypallot 14, Syötöt 2, Riistot 1.

Clinicas Rincon – CB Prat Joventut 62–59 (7-15, 26–27, 43–45)
Rincon:
Maodo Nguirane 16/9.
CB Prat:
Ferran Bassas 17/0.
J.Cavén: Minuutit 23, Pisteet 11 (2p 2-3, 3p 1-6, 1p 4-5), Levypallot 2.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.