Catz ja TuRi aloittavat SM-puolivälieräsarjansa torstaina

25.3.2013 Naisten SM-sarjan puolivälierät käynnistyvät ryminällä tällä viikolla. Ensimmäisen välieräparin muodostavat runkosarjan voittaja Lappeenrannan Catz ja kahdeksanneksi sijoittunut Turun Riento. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

188-senttinen Sofia Pelander on Turun Riennon avainhahmoja.

Catz on Rientoa pienikokoisempi joukkue. Kuvassa Catzin takamies Katja Summala. Kuvat: Francois Perthuis.

Ensimmäistä SM-sarjakauttaan pelaava Turun Riento lähtee haastamaan Catzia altavastaajan asemasta. Riento on voittanut kuluvalla kaudella ainoastaan kymmenen ottelua. Hallitseva Suomen mestari Catz on puolestaan hävinnyt kolmestakymmenestä ottelustaan ainoastaan kaksi.

Hurjassa pelivireessä olevalla Catzilla on takanaan kuudentoista ottelun voittoputki. Riennon osalta runkosarjan loppu sujui nousujohteisesti: turkulaiset taistelivat muun muassa pisteen voiton sarjakolmosesta Forssan Alusta.

 

Joukkueiden keskinäiset kamppailut menivät runkosarjassa puhtaasti lappeenrantalaisten nimiin. Viimeisimmän ottelun Catz hoiteli näytöstyyliin kaatamalla Riennon murskalukemin 60 – 96. Riennon päävalmentaja Juha Ruohonen lähtee ottelusarjaan hyvillä mielin ennakkoasetelmista huolimatta.

 

– Olemme parantaneet peliämme jatkuvasti kauden edetessä, ja siitä on hyvä jatkaa puolivälieriin. Meillä ei ole ainakaan mitään hävittävää, joten lähdemme tappelemaan voitoista, Ruohonen sanoo.

 

Catz on Ruohosen mukaan turkulaisille äärimmäisen kova vastus.

– Saamme vastaamme yhden sarjan parhaista joukkueista. Catz pelaa organisoidusti ja tasapainoisesti, ja meidän tehtävämme on nyt keksiä, millä keinoilla voimme päihittää heidät, Ruohonen summaa.

 

Catz aikoo laittaa Riennon sisäpelaajat kuriin

Mika Haakanan valmentama Catz lähtee pelaamaan nöyrästi, vaikka joukkue onkin ennakkosuosikki. Haakana antaa tunnustusta nousujohteisesti pelanneen Riennon sisäpelaajille, jotka ovat nousseet kauden edetessä yhä suurempaan rooliin.

– Olemme Rientoa pienikokoisempi joukkue, joten sisäpuolustus on avainasemassa tulevassa ottelusarjassa. Meidän on laitettava Sofia Pelander ja Callan Taylor kuriin korin alla, Haakana sanoo.

 

Catzin alkukausi on ollut erinomainen. Tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vasta edessä, ja Catz lähtee Haakanan mukaan taistelemaan voitoista henkeen ja vereen. Catzin etu on valmentajan mukaan tasaisesti jakautunut vastuu: kaikki pelaajat voivat tarvittaessa nousta otteluissa ratkaisuhahmoiksi.

 

Tilastojen valossa lappeenrantalaisten kovin nimi on Jelena Reshetko, joka pelaa huimaa kautta 17 pisteen ja 9,9 levypallon ottelukeskiarvolla. Suomalaispelaajista Anni Mäkitalo ja Hanna Vapamaa ovat esittäneet vakuuttavia otteita läpi kauden. Turun Riennon ratkaisuhahmoja ovat puolestaan olleet Brittany Hedderson ja Callan Taylor sekä Sofia Pelander.

 

Catzin Alexandria Anderson huilasi edellisen PeKa-pelin nilkkavaivan takia. Torstain välieräotteluun joukkue lähtee kuitenkin täydellä miehityksellä. Myös Riento on säästynyt loukkaantumisilta ja pääsee pelaamaan koko joukkueen voimin. Ottelusarja pelataan paras kolmesta -periaatteella, eli välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

 

Lappeenrannan Catz – Turun Riento -puolivälieräsarjan ottelu pelataan Lappeenrannan Urheilutalolla torstaina 28.3. klo 18:30. Välieriin etenee ensimmäiseksi kahteen voittoon yltänyt joukkue.

 

Asiat

 
17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

Näytä lisää vastaavia