Peli-Karhut saa välierävastustajakseen Forssan Alun

4.4.2013 PeKa ja FoA selvittivät kumpainenkin tiensä mitalipeleihin suoraan kahdella voitolla puolivälieräsarjassa. Nyt runkosarjan kakkonen ja kolmonen taistelevat finaalipaikasta. Ottelusarja käynnistyy perjantaina Kotkassa.

FoA:n Henna Salomaa (vas.) ja Laura Saarinen ovat olleet liekeissä pudotuspeleissä.

PeKan Anissa Pounds on ollut hyvässä heittovireessä pudotuspelien alettua. Kuvat: Tytti Nuoramo ja Francois Perthuis

Kotkalaisjoukkue PeKa sai puolivälierissä hyvän vastuksen tiukkaan taistelleesta Äänekosken Huimasta. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi kotkalaisten suhteellisen selkeään 84 – 70 -voittoon. Toisessa kohtaamisessa kotiyleisö siivitti Huiman erinomaiseen taisteluvireeseen, mutta PeKa oli ratkaisuhetkillä erehtymätön. Välieräpaikka irtosi voittonumeroin 66 – 63.

 

PeKan vahva takamiesosasto on jatkanut erinomaisia otteitaan myös pudotuspeleissä. Reetta Piipari, Anissa Pounds, Linda Lehtoranta ja Lotta Richter ovat hallinneet joukkueensa takakenttää kiitettävästi. Yhdysvaltalaisvahvistus Miriam McKentzie on niin ikään pelannut pirteästi, ja joukkueen paras levypallopelaaja Korinne Campbell on jälleen mukana perjantain kokoonpanossa.

 

Kovia nimiä löytyy myös FoAn kokoonpanosta. Takamiehet Henna Salomaa, Henna Koponen ja Melissa Lechlitner ovat esiintyneet kentällä edukseen. Sisäpelaaja Laura Saarinen pelasi erinomaisen puolivälieräsarjan, ja oli joukkueensa tehokkaimpia pelaajia kummassakin puolivälieräkamppailussa.

Kumpikin joukkue luottaa takamiehiinsä 

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat tällä kaudella menneet puhtaasti kotkalaisten nimiin. PeKan päävalmentajan Seppo Kurjen mukaan FoA onkin kotkalaisille miellyttävä vastus.

 

– Uskon, että laaja pelaajamateriaalimme on meille eduksi tulevassa ottelusarjassa. Aiomme pelata omaa peliämme, ja lisäksi puolustaa heidän parhaat pelaajansa pois pelistä, Kurki sanoo. PeKa pääsee näillä näkymin perjantain otteluun täydellä kokoonpanolla.

 

FoA:n päävalmentajan Jari Marjamäen mukaan PeKa on äärimmäisen vaarallinen vastustaja kotihallissaan. Finaaliin pääsy edellyttää forssalaisilta ainakin yhtä vierasvoittoa.

 

– Kävi ensimmäisessä kohtaamisessa mitä hyvänsä, meidän täytyy ehdottomasti voittaa kotona toisessa osaottelussa, Marjamäki sanoo.

 

Forssalaisvalmentaja luottaa joukkueensa takamiesosastoon.

 

– Takamiehemme ovat erinomaisessa iskussa, ja joukkueen rotaatio toimii hyvin pelipaikoilla 1–3.

 

Alku on kärsinyt joistakin loukkaantumisista, mutta Marjamäki ei vielä osannut sanoa, minkälaisella kokoonpanolla joukkue pelaa perjantaina.

 

Kotkan Peli-Karhut – Forssan Alku -välieräsarjan ensimmäinen ottelu pelataan Kotkan Steveco Areenalla klo 18.30. Finaaliin etenee ensimmäisenä kolme voittoa saavuttanut joukkue.

 

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia