Kotti hurjana, Cremona upotti Italian mestarin

7.4.2013 Susijengin luottosentteri Tuukka Kotti onnistui jälleen kovimmassa mahdollisessa paikassa. Kotti pussitti 16 pistettä ja kauhoi kuusi levypalloa, kun kuusi perättäistä Italian mestaruutta vienyt Montepaschi Siena kaatui Cremonassa 81–71 (34–41). Samaan aikaan Saksassa Tiina Sten ja Heta Korpivaara pelasivat mainiosti Bundesliigan puolivälierien avauksessa.

Tuukka Kotti kunnostautui taas Cremonan kukistaessa ennakkosuosikin.

Tiina Sten kuului Wasserburgin parhaimmistoon Bundesliigan playoff-avauksessa.

Heta Korpivaara pussitti 24 pistettä ensimmäisessä playoff-ottelussa. Kuvat: Ville Vuorinen & Tuomas Venhola.

Vastikään Euroliiga-kautensa päättänyt Montepaschi Siena johti Cremonaa vielä kolmen pelatun jakson jälkeen pistein 59–60, mutta neljännellä jaksolla kotijoukkue otti kentän täysin hallintaansa.

205-senttinen, 32-vuotias Kotti puolusti hallitsevan mestarin sentteriveteraani Tomas Ressin nollille ja paukutti heti kättelyssä Luca Vitalin pallonriistosta komean donkin, joka kavensi Sienan johdon kahden pisteeseen.

Cremona vetäisi Kotin donkista alkaen vastaansanomattoman 17-0-jakson, joka päättyi Kotin toiseen donkkiin ja Jarrius Jacksonin kolmoseen.

Tuukka Kotti urakoi ottelussa 21 minuuttia ja keräsi Cremonalle 16 pistettä ja kuusi levypalloa. Kotin +/- -saldo oli etenkin peliminuutteihin nähden häikäisevä +26.

Cremonalle voitto oli kauden yhdestoista. Serie A:n runkosarjaa on pelaamatta neljä kierrosta.

Vanoli Cremona – Montepaschi Siena 81–71 (20–23, 34–41, 59–60)
Cremona:
Luca Vitali 17/10/8 syöttöä, Tuukka Kotti 16/6, Jarrius Jackson 14/2.
Siena:
Bobby Brown 28/1/4 syöttöä,
T.Kotti:
Minuutit 21, Pisteet 16 (2p 8-10, 1p 0-1), Levypallot 6, Riistot 1.

Stenillä ja Korpivaaralla mallikkaat playoff-avaukset

Tiina Sten ja Heta Korpivaara pelasivat kumpikin erinomaisesti, kun Saksan Bundesliigan puolivälierät pyörähtivät käyntiin sunnuntaina.

Stenin Wasserburg joutui puolustuskannalle Bambergia vastaan, mutta suoritti ryhtiliikkeen kolmannella jaksolla, joka merkittiin Wasserburgin hyväksi 71–68 (27–38). Sten pelasi peräti 31 minuuttia ja kuului joukkueensa tehopelaajiin 13 pisteellään, neljällä levypallollaan, kolmella syötöllään ja kahdella blokillaan.

Heta Korpivaaran Donau-Ries palasi puolestaan GiroLive Panthersia vastaan 11 pisteen takaa rinnalle, mutta Panthers upotti viimeisen 30 sekunnin aikana kolme vapaaheittoa ja haki 69–65 (37–26)-avausvoiton. Korpivaara oli kentän tehokkain pelaaja 24 pisteellä, yhdeksällä levypallolla ja kolmella syötöllä.

Bundesliigan toiset puolivälieräottelut pelataan perjantaina. Jatkoon etenee ensimmäisenä kahteen voittoon yltänyt joukkue.

TSV Wasserburg – DJK Brose Bamberg 71–68 (17–18, 27–38, 52–50)
Wasserburg:
Emma Cannon 34/21, Tiina Sten 13/4/3 syöttöä/2 blokkia.
Bamberg:
Janae Young 17/12/3 syöttöä, Binta Drammeh 17/3.
T.Sten:
Minuutit 31, Pisteet 13 (2p 4-7, 1p 5-6), Levypallot 4, Syötöt 3, Riistot 1, Blokit 2.

GiroLive Panthers – Heli Girls Donau-Ries 69-65 (22-12, 37-26, 45-45)

Panthers: Alison Schwagmeyer 16/3/4 syöttöä, Jasmine Byrd 16/2/3 riistoa, Angela Pace 15/10/3 syöttöä.
Donau-Ries:
Heta Korpivaara 24/9/3 syöttöä.
H.Korpivaara:
Aloitusviisikossa, Minuutit 37, Pisteet 24 (2p 8-14, 3p 1-4, 1p 5-7), Levypallot 9, Syötöt 3, Blokit 1.

Huff upotti 15 pistettä

Shawn Huffin heitto kulki Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella, kun Huffin uusi joukkue Capo D’Orlando kohtasi hänen viime kauden joukkueensa Forlin.

Capo D’Orlando johti kaksi minuuttia ennen loppua lukemissa 77–76, mutta Forli vääntäytyi väkisin ohi ja upotti viimeiset kuusi vapaaheittoaan, jotka varmistivat vierasvoiton 79–84 (47–39).

Huff pelasi yhtä vaille kaikki peliminuutit, upotti 15 pistettä, haki viisi levypalloa ja riisti pallon kahdesti.

Capo D’Orlando on yhden voiton päässä LegaDuen viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun runkosarjaa on pelaamatta neljä kierrosta.

Upea Capo D’Orlando – Forli 79–84 (24–21, 47–39, 61–62)
Capo D’Orlando:
Alexander Young 28/13.
Forli: Terrence Roderick 31/10/7 syöttöä.
S.Huff:
Aloitusviisikossa, Minuutit 39, Pisteet 15 (2p 2-5, 3p 3-6, 1p 2-2), Levypallot 5, Syötöt 1, Riistot 2.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.