Karhulle historiallinen välieräpaikka, myös Kataja neljän joukkoon

20.4.2013 20:15 Korisliigan kaksi viimeistä välieräjoukkuetta selvisivät lauantaina, kun Kauhajoen Karhu ja Joensuun Kataja pelasivat tiensä Nilan Bisonsin ja KTP:n seuraksi. Viime hetkien hurmoskolmostensa kannattelema Karhu hankki seurahistoriansa ensimmäisen välieräpaikan nujertamalla Pyrinnön 86–78 (39–39) ja Joensuun Kataja haki LrNMKY:sta 66–76 (27–41)-vierasvoiton.

Giordan Watsonin Karhu tuuletteli seurahistorian ensimmäistä puolivälieräpaikkaa.

Ilkka Vuori takoi Pyrintöä vastaan 14 pistettä.

Johnell Smithin Kataja karkasi Clifton Jonesin LrNMKYlta kolmannen kerran. Kuvat: Petteri Opas/Kuvakauppa, Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Kauhajoen Karhu pääsi juhlimaan pääsarjahistoriansa ensimmäistä välieräpaikkaa, kun viimeisenä neljänä kautena Korisliigan mitalipeleihin edennyt Tampereen Pyrintö kaatui fanaattisen pohjanmaalaiskatsomon todistaessa pistein 86–78 (39–39).

Karhu karjui voimallisesti villinä mylvineen kotiyleisönsä edessä ja johti kymmenen pelatun minuutin jälkeen numeroissa 29–14. Pyrintö keräsi kuitenkin rivinsä toisen kymmenminuuttisen aikana, ja toinen puoliaika oli todellinen hermokamppailu.

Pyrintö johti neljännen jakson alussa pistein 61–65, mutta J’Nathan Bullockin donkin ja kolmosen kannattelema Karhu nousi 72–67-johtoon, kun neljättä jaksoa oli pelaamatta kolme ja puoli minuuttia.

Seuraavat hetket kuluivat tamperelaistahdissa. Damon Williamsin kakkosen ja Carl Lindbomin vapaaheittojen jälkeen LaMonte Ulmer siirsi kakkosella ja bonusvapaaheitolla Pyrinnön 72–74-johtoon kaksi minuuttia ennen loppua.

Ratkaisun enteitä leijui ilmassa, kun J’Nathan Bullock siirsi ensiksi kolmosellaan Karhun 75–74-johtoon, ja hetkeä myöhemmin Henri Hirvikoski osui kaaren takaa. Viimeisen minuutin alussa Hirvikoski kasvatti Karhun johdon vapaaheittoviivalta jo kuuteen pisteeseen, ja viime sekunneilla kauhajokiset upottivat kahdeksasta vapaaheitostaan kuusi varmistaen siten kolmannen puolivälierävoittonsa.

– Hattu pois päästä Pyrinnölle. Me kärsimme viime kevään pudotuspeleissä loukkaantumisista ja tiedämme ihan täsmälleen, minkälaista on pelata rikkinäisellä joukkueella siinä vaiheessa kautta, kun kaikkien joukkueiden pitäisi olla parhaimmillaan, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara pohti viitaten Pyrinnön monivuotisen takamiestaituri Kenneth Lowen tilanteeseen.

– Täytyy olla kuitenkin todella ylpeä tavasta, jolla aloitimme pelin ja keräsimme itsemme uudelleen Pyrinnön toisen jakson runin jälkeen. Loppu oli puhdasta hermopeliä, ja teimme todella kovia ratkaisuja. Tällä välieräpaikalla on proggiksellemme todella iso merkitys, ja tämä valaa luottamusta siihen, että olemme oikealla tiellä.

Karhusta J’Nathan Bullock (21/10), Giordan Watson (17/1/7 syöttöä), Ilkka Vuori (14/4) ja Henri Hirvikoski (13/1) pelasivat parhaat minuutit. Joukkueen voittoriemua himmensi Tremaine Fordin (9/5) loukkaantuminen.

Pyrinnöstä LaMonte Ulmer (23/7), Damon Williams (16/8/3 blokkia) ja Carl Lindbom (9/6) taistelivat lauantaina ansiokkaimmin.

Karhu haastaa ensi torstaina alkavissa Korisliigan välierissä hallitsevan mestarin Nilan Bisonsin.

– Huomenna huilataan, sitten aloitetaan valmistautuminen välieriin. Kaikki on mahdollista, Tammivaara arvioi.

Kataja nykäisi toisen jakson lopussa

Joensuun Kataja jatkoi lauantaina siitä, mihin jäi torstain kolmannessa puolivälieräottelussaan kotonaan Joensuussa.

Veitsi kurkulla pelannut LrNMKY nousi tasolleen vain hetkittäin Katajan puolustaessa lappeenrantalaisilta tilan pois korin läheisyydestä ja ehkäisemällä ennalta kotijoukkueen nopean pelin. Vaikka Kataja ei päässyt hyökkäyspäässä parhaimpaansa, neljäs ottelu päättyi Katajalle selvin pistein 66–76 (27–41).

Kataja viritteli ottelun ratkaisun jo toisen jakson puolenvälin paikkeilla. Jakson viimeiset seitsemän minuuttia merkittiin Katajalle lukemin 17-0. LrNMKY piipahti kolmannen jakson alussa neljän pisteen päässä ja kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista seitsemän pisteen päässä, mutta joensuulaisvoitto ei ollut missään vaiheessa toden teolla uhattuna.

– Välillä meillä oli otetta pelistä ja välillä ei, kuten asian laita on ollut vieraspeleissämme yleensä tällä kaudella. Kun vastustajalla on kaksi noin kovaa skoraajaa joukossaan, siinä on aina hommaa puolustuspäässä, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala miettii.

Tasaisesta Katajasta korkeimmille tehoille pääsivät Antti Kanervo (14/5), Jonte Flowers (13/3/3 syöttöä), Johnell Smith (12/8/6 syöttöä/3 riistoa) ja Vesa Mäkäläinen (7/8).

Kautensa päättäneestä LrNMKY:sta Jason Conley (17/7/6 riistoa), Antti Niskanen (12/5) ja Clifton Jones (7/10/3 syöttöä) taistelivat ansiokkaimmin.

Kataja saa välierissä vastaansa KTP:n. Joukkueet kohtasivat viimeksi pudotuspeleissä kevään 2011 välierissä, jolloin Kataja eteni finaaliin otteluvoitoin 3-1.

– Olemme pelanneet 14 peliä 29 päivään, joten pari huilipäivää ennen välierien alkua tulee nyt tarpeeseen. Pudotuspeleissä jäljellä olevista joukkueista kuka tahansa voi viedä Pantteri-patsaan, Toijala arvioi.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.