Catz uusi kullan vahvalla kirillä

23.4.2013 21:59 Lappeenrannan Catz uusi naisten koripallomestaruutensa vakuuttavan kauden päätteeksi lyömällä Peli-Karhut loppuotteluissa suoraan voitoin 3-0. Catz päätti kauden 24 voiton putkeen SM-sarjassa ja voitti ohessa myös Suomen cupin mestaruuden.

Catzin teholaituri Alex Anderson sai kunnian suorittaa mestareille kuuluvan rituaalin, korisukan leikkuun.

Catzin tahti on ollut hurja; kausi päättyi 24 pelin voittoputkeen ja toiseen peräkkäiseen tuplamestaruuteen.

PeKa ei päästänyt kolmannessa finaalissa Catzia helpolla. Lotta Aaltonen heitti Catzille tärkeitä pisteitä kotijoukkueen kiriessä.

Chandrea Jones oli Catzin paras korintekijä niin kolmannessa finaalissa kuin koko kaudellakin. Kuvat: Matti Koskinen.

Kotkalaiset kävivät ratkaisupelin alkuvaiheessa jopa 16 pisteen johdossa, mutta yli vuoden kotonaan lyömättömänä pelannut Catz kiri voittoon pistein 66-54 (31-26). Mitali oli molemmille seuroille jo seitsemäs peräkkäinen.

- Puolustuksessamme pysyi onneksi ryhti koko ajan, vaikka alku menikin muuten puskemiseksi. Hermostuneen alun jälkeen pystyimme jo rauhoittumaan tauolla, kiteytti Catzin luotsina toisen Suomen mestaruutensa ja kolmannen peräkkäisen mitalin voittanut Mika Haakana.

Catz päätti kauden 24 voiton putkeen. Lappeenrantalaiset hävisivät kauden mittaan vain marraskuussa Kotkassa ja joulukuussa Forssassa.

PeKa Korinne Campbell ja Shenita Landry takoivat avauskympille kuuden ja kahdeksan pisteen saaliit, mutta hyytyivät lopulta 14 pisteen suoritukseen. PeKa repäisi ottelun alkuun lukemat 9-0, kunnes Catz sai pistetilinsä auki vasta viidennellä peliminuutilla. Edes johtolukemat 23-7 toisen neljänneksen aluksi eivät kuitenkaan kantaneet kotkalaisia voittoon.

Toinen peräkkäinen tuplamestaruus

Catz on rakennettu ratkaisuhetkillä suureen rooliin nousseen Jelena Reshetkon (18/8) ympärille. Lappeenrantalaisten muut pisterohmut olivat tuttuun tapaan Chandrea Jones (18/11) ja Alexandria Anderson (14/12). Mestarien mahtikuusikon muut pelaajat olivat Hanna Vapamaa sekä pelintekijät Sakellie Daniels ja Anni Mäkitalo.

- Catzin ensimmäisen mestaruuden (2010) aikoihin joukkue oli isompi, mutta nyt olemme nopeampi. Kun olimme toisella neljänneksellä takaa-ajajina, Lotta Aaltonen tuli penkiltä heittämään viisi tärkeää pistettä ja samaan aikaan Reshetko teki takuuvarmaa työtään, Haakana korosti.

Kotkalaisten oltua virhevaikeuksissa alusta asti Catz takoi peräti 17 pistettä vapaaheittoviivalta PeKan vastaavan lukeman oltua viisi. Yhteensä 13 pistettä pussittanut Reetta Piipari (13/1) upotti kolme kolmosta, mutta Catz pystyi ahdistamaan hänelle seitsemän pallonmenetystä.

- Saimme todella hyvän alun, mutta Catz oli yksinkertaisesti liian vahva, niin nyt kuin koko kauden. Catzin Danielsin ja Aaltosen kolmoset toisen neljänneksen loppuun osuivat meille henkisesti kovaan paikkaan, totesi PeKan valmentaja Seppo Kurki.

Catz voitti helmikuun alussa Suomen cupin mestaruuden. Tuore tuplamestaruus oli seuralle toinen peräkkäinen, sillä Catz huuhtoi SM- ja cup-kultaa myös kaudella 2011-12. 

Lisätiedot: Ottelutilastot  
 
6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia