Huippukuntoinen Karhu ja mestari-Bisons painivat välieräpaikasta

24.4.2013 18:40 Vuosi sitten suvereenisti Suomen mestaruuteen jyrännyt Nilan Bisons saa välierissä vastaansa kevään yllätysjoukkue Kauhajoen Karhun, joka varmisti välieräpaikkansa kolmella perättäisellä voitolla viime vuosien kestomenestyjä Tampereen Pyrinnöstä. Torstaista alkaen parketti tömisee, kun puolustava mestari Bisons ja aggressiivinen Karhu käyvät painiin.

Mikko Koiviston Bisons saa välierissä kiusakseen..

..pelikuntoon palanneen J'Nathan Bullockin Karhun.

Giordan Watsonin johdattaman Karhun takakenttä uskoo vauhtipeliin.

Avausottelu pelataan Loimaalla mylvivien Bisons-fanien edessä. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

Kevään 2012 mestaruuden rutinoima Bisons on paperilla selkeä ennakkosuosikki alkaviin välieriin, mutta loimaalaisleirissä Karhun huippukunto on rekisteröity.

 

Loimaalaisten päävalmentaja Greg Gibson muistuttaa, että Karhu pelasi erinomaisesti neljässä runkosarjaottelussaan Bisonsia vastaan, ja joukkueen suoritustaso on noussut vielä uudelle tasolle pudotuspeleissä.

 

– Karhu pelaa kovimmalla itseluottamuksellaan koko kaudella. He voittivat kolme peräkkäistä ottelua Pyrintöä vastaan hävittyään avausottelun, se kertoo kaiken heidän suoritustasostaan, Gibson linjaa.

 

– He olivat meille vaikea vastus jo runkosarjassa, mutta heidän pelinsä on vain parantunut sittemmin. Heidän avainpelaajansa ovat nostaneet tasoaan ja roolipelaajat astuneet isompiin rooleihin. He pelaavat todella kovaa täydet 40 minuuttia ja aiheuttavat pahoja ongelmia meille, jos emme ole hereillä.

 

Myös Bisons on ollut viime viikkoina vireessä. Loimaalaiset päihittivät Salon Vilppaan puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 3-0 ja voittivat runkosarjan viimeiset kymmenen otteluaan, mukaan lukien runkosarjavoiton sinetöineet voitot KTP:sta ja Katajasta. Edellisen kerran Bisonsin päänahan vei Kauhajoen Karhu maaliskuun alussa Loimaalla.

 

– Meillä oli runkosarjan lopussa yksi tavoite: viedä runkosarjan voitto. Pelasimme hyvin tai ainakin kohtuullisen hyvällä tasolla koko voittoputkemme ajan, mutta tärkeimmissä peleissä nostimme suoritustasoamme.

 

Karhun maaliskuun alussa hakema 90–84-voitto Loimaan Liikuntahallilta elää yhä Gibsonin ja ”Piisonien” mielissä. Gibsonin mukaan ottelu on koko biisoniperheelle muistutus kuolevaisuudesta.

 

– Me pelasimme hyvin, mutta Karhu voitti meidät silti. Niin ei ole käynyt monta kertaa tällä kaudella. Saamme välierissä vastaamme prässipuolustusta, apupuolustusta, vahvaa rotaatiota. Meidän on pystyttävä pitämään puolemme levypallopelissä, maltettava antaa ylimääräinen syöttö hyökkäyspäässä ja pidettävä pallonmenetykset minimissä.

 

Tammivaara: ”Pohjalaiset hakevat menestystä”

 

Kauhajoen Karhu teki paikallista koripallohistoriaa viime lauantaina, kun kauhajokiset hakivat kolmannen perättäisen voittonsa Tampereen Pyrinnöstä, joka ehti vuosien 2009–12 aikana saalistaa kaksi miesten Suomen mestaruutta sekä yhden SM-pronssin.

 

Vaikka Pyrinnön tappio merkitsi symbolista viestikapulan luovutusta viime vuosien suurmenestyjältä 2010-luvun potentiaaliselle suurseuralle, Karhun vatsa kiljuu päävalmentaja Ari Tammivaaran mukaan yhä voitonnälkäänsä.

 

– Onhan täällä Kauhajoella hyvä kutina. Tämä välieräpaikka on asia, mistä taustaryhmä ja paikalliset koripalloihmiset ovat haaveilleet siitä asti, kun täällä ensimmäisen kerran noustiin pääsarjaan, Tammivaara kertoo.

 

– Eivät pohjalaiset kuitenkaan lähde liigaan katsomaan, mitä tehdään vaan hakemaan menestystä. Täällä haetaan pitkäaikaisemman projektin ensimmäistä varsinaista palkintoa ja kylillä kuhisee. Lauantain ratkaisevassa neljännessä välierässä oli samanlainen ilmapiiri kuin muutamissa Saksassa valmentamissani otteluissa, mutta minulla on sellainen tunne, että se oli vasta alkua.

 

Pyrintö oli vuosien 2009–12 aikana Korisliigassa titaania ja joukkue jatkoi voittokulkuaan juhlimalla alkuvuonna myös LiigaCupin mestaruutta. Karhun aggressiivinen, prässäävä ja hiertävä pelityyli oli kuitenkin liikaa tamperelaisille, joiden jalat loppuivat puolivälierien edetessä kesken.

 

Nyt Karhulla on edessään uudenlainen haaste, sillä Bisons on pelityyliltään aivan erilainen joukkue kuin Pyrintö. Oman latauksensa välieräsarjaan tuo kauhajokisten näkökulmasta Bisonsin asema hallitsevana Suomen mestarina.

 

– Me haluamme juosta, Bisons haluaa juosta. Me syötämme paljon palloa, Bisons syöttää paljon palloa. Edellisessä neljässä ottelussamme jouduimme hakemaan omasta pelistämme optioita, millä pystyimme hyökkäämään Pyrinnön puolustusta vastaan ja puolustamaan Pyrinnön erilaista hyökkäystä vastaan, mutta välipäivien aikana olemme kertailleet omaa puolustustamme ja hyökkäystämme, Tammivaara latelee.

 

Karhulla on tukenaan yllätysmomentti, kuten Bisonsilla viime keväänä, Pyrinnöllä 2010 tai Namika Lahdella 2009. Lakeuksien koripalloyleisö elää vahvasti kuudentena miehenä mukana Karhun peleissä myös alkavissa välierissä.

 

– Kertoo jotain sitoutumisen tasosta, että Tampereelle lähti puolivälierissä matseihin kaksi fanibussia arkenakin. Loimaallekin on avausotteluun tulossa ainakin yksi bussillinen kauhajokisia. Silloin on tarpeeksi ääntä katsomossa, kun valmentajan kentälle huutamat ohjeet eivät enää kuulu pelaajille, Tammivaara hymyilee.

 

Avainpelaajat pudotuspeleissä

 

Bisons

 

  • Martin Zeno (197/27): Pisteet 23,0 Levypallot 4,3 Syötöt 3,7 Riistot 1,7 Blokit 1,0
  • Jeb Ivey (190/32): Pisteet 16,0 Syötöt 4,7 Levypallot 2,7
  • Mikko Koivisto (194/26): Pisteet 14,3 Levypallot 3,3 Syötöt 2,3
  • Ryan McDade (201/32): Pisteet 9,3 Levypallot 14,3
  • Matti Nuutinen (200/22): Pisteet 8,3 Levypallot 4,7 Syötöt 1,0

 

Karhu

 

  • Giordan Watson (178/27): Pisteet 21,5 Syötöt 5,5 Levypallot 2,8 Riistot 1,3
  • J’Nathan Bullock (196/25): Pisteet 17,5 Levypallot 7,5 Riistot 1,0
  • Tremaine Ford (206/26): Pisteet 16,5 Levypallot 11,0 Syötöt 1,0 Blokit 1,0
  • Henri Hirvikoski (191/26): Pisteet 10,8 Levypallot 1,0
  • Ilkka Vuori (181/27): Pisteet 9,0 Levypallot 3,8 Syötöt 2,0 Riistot 1,0

 

Otteluaikataulu

 

  • To 25.4. klo 18:30 Nilan Bisons – Kauhajoen Karhu
  • La 27.4. klo 17:00 Kauhajoen Karhu – Nilan Bisons (URHOtv)
  • Ma 29.4. klo 18:30 Nilan Bisons – Kauhajoen Karhu (URHOtv)

 

Tarvittaessa:

 

  • To 2.5. klo 18:30 Kauhajoen Karhu – Nilan Bisons
  • La 4.5. klo 17:00 Nilan Bisons – Kauhajoen Karhu (URHOtv)

 


 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia