KTP ja Bisons jylläsivät finaalipaikat katkolle

27.4.2013 Kotkalainen KTP-Basket ja loimaalainen Nilan Bisons hakivat lauantaina toiset perättäiset välierävoittonsa. KTP lietsoi runsaslukuisen kotkalaisyleisön hurmokseen hakemalla viime minuuttien taistelukoreilla 90–84 (39–39)-voiton Joensuun Katajasta, ja tasaisesti koko miehistöltään tehoja saanut Bisons pysäytti Karhun loppurynnistyksen matkallaan 90–93 (39–44)-voittoon.

KTP:n hahmoihin kuuluivat lauantaina Michael Pounds..

..ja Timo Heinonen, kun kotkalaiset hakivat finaalipaikan katkolle.

Kimmo Muurisen panos oli hurja, kun Bisons siirtyi voiton päähän finaaleista. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Joensuun Kataja esiintyi lauantaina Kotkan Steveco Areenalla merkittävästi torstain välieräavausta pirteämmin ja huolellisemmin, mutta joensuulaisten lisäpuristus ei kuitenkaan ollut riittävä.

 

Kataja pääsi kuskin paikalle toisessa välieräottelussa vain pariin otteeseen. Ensiksi kolmannen jakson lopussa, kun Vesa Mäkäläisen puolustus synnytti joensuulaisille muutaman puolinopean hyökkäyksen, ja toisen kerran neljännen jakson alussa, jolloin Kataja puuroutti hetkeksi kotkalaishyökkäyksen ja nousi yhdeksän pisteen takamatkalta pisteen johtoon.

 

Ratkaisuhetkillä KTP:n valkovihreistä riveistä nousi kuitenkin sankari toisensa jälkeen. Michael Pounds säkitti seitsemän pistettä viimeisen kuuden minuutin aikana ja niittasi ottelun KTP:n vaihtopenkin edestä heitetyllä kolmosellaan 49 sekuntia ennen loppua. Timo Heinonen tippaili roskapalloista lukuisia vapauttavia koreja ja Sefton Barrett käytti KTP:n jo viiden pisteen johdossa, kun peliä oli pelaamatta runsas minuutti.

 

1,376-päinen kotkalaiskatsomo nousi seisaalleen osoittamaan suosiotaan, kun KTP sinetöi kuuden pisteen voittonsa Barrettin ja Bojan Sarcevicin vapaaheitoilla ja nousi voiton päähän ensimmäisestä finaalipaikastaan 19 vuoteen.

 

– Meillä ei ollut tänään asiat niin hyvin hallussa puolustuspäässä kuin ekassa matsissa. Hyökkäyksemmekin meni pari kertaa seisoskeluksi, mutta olen todella tyytyväinen siihen, että emme jääneet jumittamaan vaan tulimme aina vaikeiden hetkien jälkeen pelin mukaan, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen mietti.

 

– Nämä ovat henkisesti todella vahvoja jätkiä. Ei minun tarvinnut hirveästi aikalisillä ruveta paasaamaan, vaan ennemminkin kertailtiin pikku yksityiskohtia. Haimme lopulla yksittäisiä levypalloja ja hustle-palloja isompien jätkien edestä. Näillä pikku jutuilla on tapana ratkaista nämä pelit.

 

KTP:n taistelun ilmentymä Timo Heinonen (20/3) oli läpi pelin tasaisen vahva. Sefton Barrett (18/3/3 riistoa/2 blokkia) pääsi irti neljännellä jaksolla ja Devonne Giles (16/10/3 syöttöä) jatkoi joensuulaispuolustuksen turhauttamista korin alla.

 

Lopulta kuitenkin jokainen kentällä käynyt KTP:n pelaaja kunnostautui. Michael Pounds (10/3) upotti hurmoskoreja ja taisteli irtopalloja kotkalaisille, Antwine Williams (5/3) paimensi Johnell Smithiä ja Petri Virtasta hyvin ja Bojan Sarcevic (15/5/5 syöttöä) johti peliä maltilla. Selkävaivoista kärsinyt Jukka Matinen (6/2) pelasi vajaan kymmenminuuttisensa pirteästi.

 

Katajasta Dan Coleman (24/1) pelasi aggressiivisesti ja rohkeasti. Jonte Flowers (18/7) ja Johnell Smith (18/3/4 syöttöä) onnistuivat hetkittäin.

 

Välieräsarjan kolmas osaottelu pelataan Joensuussa Mehtimäen Jäähallilla maanantaina.

 

Bisonsin kantti piti Kauhajoen myllyssä

 

Hallitseva mestari Nilan Bisons osoitti jälleen henkisen kanttinsa kestävyyden, kun 1,011 kotikatsojan tukema Kauhajoen Karhu pakotti loimaalaiset ahtaalle Pohjanmaalla toisessa välieräottelussa.

 

Kauhajoen hiidenpata kiehui ja hallin lämpötila nousi hellelukemiin, kun Karhu mylläsi kolmannella jaksolla 30 pistettä ja kipusi puoliajan viiden pisteen tappiolukemista parhaimmillaan neljän pisteen johtoon.

 

Bisons kuitenkin pysäytti Karhun rynnistyksen jo ennen kuin se ehti kunnolla alkaa. Mikko Koiviston ja Jeb Iveyn perättäiset kolmoset kasvattivat loimaalaisjohdon yhdeksään pisteeseen neljännen jakson puolivälissä, jonka jälkeen Karhulta kesti viisi minuuttia taistella takaisin yhden pisteen päähän.

 

Lopulta Kimmo Muurinen nosti kahdeksan sekuntia ennen loppua hyökkäyslevypallosta kakkosen, joka vei vieraat 90–93-johtoon. Karhun J’Nathan Bullockille jäi summerin soidessa mahdollisuus tasoittaa ottelu kaaren takaa, mutta heitto osui rautoihin ja Bisons vei välieräsarjan katkolle.

 

– En lakkaa ihmettelemästä näiden jätkien luonnetta. Olen seurannut tätä jo kaksi vuotta, ja joka kerta olen yhtä ihmeissäni. He taipuvat, mutta eivät suostu katkeamaan, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson taivasteli.

 

– Kolmannella jaksolla menetimme muutamaksi minuutiksi otteemme ja keskityimme puhumaan pelaamisen sijaan, mutta aikalisillä en huomannut pienintäkään herpaantumisen merkkiä. Tyynnytimme myrskyn ja palasimme olennaiseen.

 

Bisonsin pistekuninkaana kunnostautui Matti Nuutinen (19/4), joka upotti 17 pistettä jo ensimmäisellä neljänneksellä. Nuutinen upotti viisi perättäistä kolmosta kymmeneen minuuttiin aivan pelin alkajaisiksi. Ryan McDade (17/9) täytti tilastosarakkeet erinomaisesti virhevaikeuksissakin.

 

Loimaalaiset saivat kuitenkin kiitettävästi tehoja kaikilta kentällä käyneiltä pelaajilta. Martin Zeno (16/3), Mikko Koivisto (14/2/3 syöttöä) ja Ville Mäkäläinen (10/0) käärivät kaksinumeroiset pisteet, Jeb Ivey (9/2/5 syöttöä) osoitti johtajuutensa taas ottelun lopulla ja Kimmo Muurinen (8/8) oli Bisonsin taisteluhengen ilmentymä, joka pelasi huikeasti erityisesti McDaden ollessa virhevaikeuksissa.

 

– Pelasimme molemmissa päissä kenttää yhtenä joukkueena. Kaikki tiesivät, että tarvitsisimme onnistumisia joka pelaajalta. Muurinen oli uskomaton, Mäkäläinen raatoi täydellä sydämellä jokaisen kentällä viettämänsä minuutin, Gibson kiitteli.

 

Karhusta Giordan Watson (25/4) ja Haminn Quaintance (20/11) olivat parhaimmillaan pysäyttämättömiä.

 

Finaalipaikka on katkolla loimaalaisille maanantaina.

 


Lisätietoja: Korisliiga
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia