Buducnost ja Olimpija helppoihin voittoihin välieräavauksissa

5.5.2013 Gerald Lee juniorin KK Buducnost Podgorica ja Teemu Rannikon, Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovic Union Olimpija Ljubljana tekivät selvää jälkeä vastustajistaan Montenegron ja Slovenian välierien avausotteluissa. Lee upotti Buducnostille 16 pistettä Ulcinjia vastaan ja Sasu Salin rankaisi Mariboria seitsemällä pisteellä.

Gerald Lee jr oli KK Buducnostin pisteykkönen välieräavauksessa. Kuva: Ville Vuorinen.

Gerald Lee jr.:n Buducnost karkasi Ulcinjia vastaan kymmenessä minuutissa 25–10-johtoon ja pysytteli laajemman ja laadukkaamman materiaalinsa onnistumisilla parinkymmenen pisteen johtoasemassa ottelun loppuun asti. Avausvoitto merkittiin Buducnostille 87–64 (50–31).

Lee kunnostautui voittajien parhaana pistemiehenä. Lee upotti kymmenestä heittoyrityksestään kahdeksan ja keräsi voittajille 16 pistettä ja kuusi levypalloa. Buducnost hakee ratkaisevaa toista välierävoittoa keskiviikkona Ulcinjin kotikentältä.

Samaan aikaan Sloveniassa Union Olimpija tukahdutti välieräottelussa Maribor Messerin puolustuksellaan matkallaan 74–56 (36–23)-voittoon. Olimpijan voitto kypsyi toisen ja kolmannen jakson aikana, kun Maribor sai 20 minuutissa aikaiseksi vaivaiset 14 pistettä.

Olimpijan suomalaiskolmikon kaikki pelaajat pelasivat ottelussa lähemmäs 20 minuuttia. Sasu Salin keräsi seitsemän pistettä ja kaksi levypalloa, Teemu Rannikko kolme pistettä ja kaksi levypalloa ja Emir Sulejmanovic kuusi pistettä ja viisi levypalloa.

Välierien toinen osaottelu pelataan tiistaina Mariborin kotikentällä.

KK Buducnost – Ulcinj 87–64 (25–10, 50–31, 68–45)
Buducnost:
Gerald Lee jr 16/6, Cedomir Vitkovac 13/5.
Ulcinj:
Zoran Milovic 20/4/3 syöttöä.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 28, Pisteet 16 (2p 8-10, 1p 0-2), Levypallot 6, Syötöt 1, Riistot 1.

Union Olimpija Ljubljana – Maribor Messer 74–56 (21–16, 36–23, 58–30)
Olimpija:
Jaka Blazic 13/0, Alen Omic 11/6/3 syöttöä.
Maribor:
Jure Pelko 17/3.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 19, Pisteet 7 (2p 1-1, 3p 1-1, 1p 2-2), Levypallot 2, Syötöt 1.
T.Rannikko:
Minuutit 17, Pisteet 3 (2p 0-1, 3p 1-2), Levypallot 2, Syötöt 1.
E.Sulejmanovic:
Minuutit 18, Pisteet 6 (2p 3-4), Levypallot 5.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.