Kotilta vahva työnäyte Serie A:n päätöskierroksella

6.5.2013 Tuukka Kotti upotti 14 pistettä ja kauhoi 15 levypalloa, kun Vanoli Cremona päihitti Italian Serie A:n runkosarjan päätöskierroksella Biellan 87–68 (47–36). Sarjaporrasta alempana Shawn Huffin Capo D’Orlando päätti kautensa voittoon Shawn Huffin viime hetken kolmosella. Saksan Bundesliigan finaaleissa Rhein-Main Baskets tasoitti otteluvoitot Tiina Stenin Wasserburgia vastaan.

Tuukka Kotti napsi hurjat 15 levypalloa, kun Vanoli Cremona päätti Serie A -kautensa voittoon.

Tiina Sten viimeisteli 11 pistettä Saksan Bundesliigan finaalien toisessa osaottelussa.

Shawn Huffin kolmonen takasi Capo D'Orlandolle voiton LegaDuen päätöskierroksella. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Kotin Cremona ei aikaillut päätöskierroksen ottelussaan Serie A:n sarjajumbo Biellaa vastaan, vaan hankkiutui jo kymmenessä minuutissa 30–18-johtoon. Kotijohto pysyi ottelun loppuun asti kymmenen pisteen tuntumassa, kunnes neljännellä jaksolla Cremona kasvatti voittolukemat 19 pisteeseen.

Hyvän kauden pelannut Kotti uurasti muhkeat 36 minuuttia voitossa ja nakutteli erinomaisin tarkkuuksin 14 pistettä. Lisäksi Kotti haki kauden neljännen kaksinumeroisen levypallomääränsä, kun forssalaislähtöisen sentterin kourin tarttui 14 irtopalloa.

Vanoli Cremona päätyi Serie A:n runkosarjan 11. sijalle voitettuaan 30 ottelustaan 13. Uransa toisen kauden Italian korkeimmalla sarjatasolla päättänyt Kotti pelasi kauden aikana 28 ottelua 17,9 minuutin, 6,0 pisteen ja 5,6 levypallon ottelukeskiarvoilla. Kotti upotti kakkosistaan 61% ja vapaaheitoistaan 49%.

Vanoli Cremona – Angelico Biella 87–68 (30–18, 47–36, 64–53)
Cremona:
Brian Chase 20/2, Luca Vitali 18/4/3 syöttöä/3 riistoa, Tuukka Kotti 14/15.
Biella:
Andrea Renzi 16/9.
T.Kotti:
Aloitusviisikossa, Minuutit 36, Pisteet 14 (2p 7-11), Levypallot 15, Syötöt 2, Riistot 1, Blokit 1.

Stenille 11 pistettä Bundesliigan toisessa finaaliottelussa

Tiina Stenin TSV Wasserburgin pitkä voittoputki katkesi sunnuntai-iltana, kun Rhein-Main Baskets haki yllätyksellisesti 76–65 (33–25)-voiton Saksan Bundesliigan finaalien toisessa osaottelussa.

Joukkueet olivat tasatilanteessa 51–51 vielä kolmen pelatun jakson jälkeen, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella Rhein-Main Baskets sai kotiyleisönsä tukemana tiukan otteen Wasserburgin hyökkäyksestä. Toisessa päässä Rhein-Main viimeisteli hurmoskoreilla ja vapaaheitoilla 25 pistettä neljännen jakson aikana.

Wasserburgin aloitusviisikkoon kuulunut Sten viimeisteli 29 minuutissa 11 pistettä ja haki neljä levypalloa. Kentän hahmo oli voittajien Alyssa Karel (27/8).

Finaalien otteluvoitot ovat tasan 1-1. Kolmas osaottelu pelataan Wasserburgin kotihallissa keskiviikkona.

Rhein-Main Baskets – TSV Wasserburg 76–65 (20–11, 33–25, 51–51)
Rhein-Main:
Alyssa Karel 27/8.
Wasserburg: Emma Cannon 22/15/3 riistoa.
T.Sten:
Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 11 (2p 4-8, 3p 0-1, 1p 3-4), Levypallot 4.

Huff heitti Capo D’Orlandon voittoon LegaDuen päätöskierroksella

Shawn Huffin kevätkausi Italian LegaDuen Capo D’Orlandossa päättyi voitokkaasti, kun Capo D’Orlando nousi kymmenen pisteen takaa 78–75 (53–59)-kirivoittoon Imolaa vastaan.

Ottelun loppuhetkien sankarina juhlittiin 29-vuotissyntymäpäiviään viettänyttä Shawn Huffia, jonka kolmonen lävisti korisukan vain muutamia sekunteja ennen ottelun loppua ja takasi kotijoukkueelle kolmen pisteen voiton.

Huff kuului ottelussa Capo D’Orlandon voimahahmoihin. Huff keräsi 38 minuutissa 16 pistettä, nappasi seitsemän levypalloa ja jakoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Capo D’Orlando voitti kauden 28 ottelustaan 12 ja päätti kauden LegaDuen 11. sijalle.

Huff pelasi Capo D’Orlandon paidassa kahdeksan ottelua 33,9 minuutin, 15,4 pisteen, 6,4 levypallon, 2,0 riiston ja 1,5 syötön keskiarvoilla. Huff kuului myös joukkueen tarkimpiin heittäjiin: helsinkiläislaiturin kakkosista upposi 48%, kolmosista 40% ja vapaaheitoista 84,4%.

Upea Capo D’Orlando – Aget Imola 78–75 (19–20, 35–42, 53–59)
Capo D’Orlando:
Alexander Young 23/5, Mitchell Poletti 16/16, Shawn Huff 16/7.
Imola:
Matteo Frassineti 25/1/3 riistoa.
S.Huff: Aloitusviisikossa, Minuutit 38, Pisteet 16 (2p 3-6, 3p 2-4, 1p 4-6), Levypallot 7, Syötöt 2, Riistot 1.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.