Bisons ja KTP valmiit Korisliigan finaaleihin

6.5.2013 Korisliiga-kausi 2012/13 huipentuu tiistaista alkaen, kun hallitseva mestari Nilan Bisons isännöi Korisliigan loppuottelusarjan avausottelussa perinteikästä KTP:ta, joka metsästää ensimmäistä Suomen mestaruuttaan 19 vuoteen. Vastakkain on kaksi kokenutta ja voittamaan tottunutta joukkuetta, jotka uskovat omien vahvuuksiensa vievän Pantteri-patsan pesimäalueelle asti.

Bojan Sarcevicin KTP ottaa tiistaista alkaen Korisliigan finaaleissa mittaa..

...tuulennopean Martin Zenon Bisonsista.

Kotkan Devonne Giles saa korin alla painiparikseen..

..puolustusekspertti Ryan McDaden.

Bisons-luotsi Greg Gibson uskoo kotiedun merkitykseen.

KTP:n päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan kotkalaiset lähtevät tiistaina ryöstöretkelle. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

KTP:n pitkä finaaliton taival päättyi viimein välierissä Joensuun Katajaa vastaan, kun kotkalaiset kuittasivat finaalipaikkansa komeasti otteluvoitoin 3-1.

 

Menestymään tottunut kotkalainen koripalloyleisö huoahti finaalipaikan ratkeamisen jälkeen helpotuksesta, sillä kevään 1994 Suomen mestaruuden jälkeen KTP ei ole edennyt pudotuspeleissä välierävaihetta pidemmälle. Satamakaupungin ylpeys ei aio kuitenkaan tyytyä pelkkään finaalipaikkaan - himoittu Pantteri-patsas on vain kolmen voiton päässä Karhuvuoren Steveco Areenan vitriinistä.

 

– Sefton Barrettin koko olemuksesta näkee, että hän haluaa mestaruutta enemmän kuin mitään muuta. Antwine Williamsista huokuu todellinen näyttämisen halu. Timi Heinonen, Mike Pounds, Bojan Sarcevic – nämä kaverit ovat pelanneet pitkään Korisliigaa voittamatta mestaruutta. Mestaruus ei tule varmasti jäämään siitä kiinni, etteivätkö nämä pelaajat sitä haluaisi viimeiseen asti, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen kuvailee kotkalaisleirin tuntoja.

 

Ja KTP:n usko omaan tekemiseen on vahva. Iskukykyinen Kouvot kaatui puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 3-0, ja EuroChallenge-pelien rutinoima Kataja nousi omalle tasolleen vain yhdessä välieräsarjan osaottelussa.

 

– Kun pääsemme puolustamaan viidellä viittä vastaan, silloin olemme vahvoja. Hyökkäyspäässä meidän on pidettävä vastaavasti huoli, että maltamme syöttää ajoissa ja pitää pelin leveänä. Lisäksi meidän on pystyttävä oppimaan jokaisesta pelatusta ottelusta ja mukauduttava välieräsarjan vaatimuksiin Kouvot- ja Kataja-sarjojen tapaan, Toiviainen arvioi.

 

Bisons ja KTP tasasivat runkosarjan otteluvoitot päättyvällä kaudella, ja yhtä kymmenminuuttista lukuun ottamatta Toiviainen on ollut tyytyväinen omiensa esityksiin loimaalaisia vastaan. Runkosarjan voittajana ja hallitsevana mestarina Bisons lähtee finaaleihin hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Toiviainen ei anna liikaa painoarvoa ennakkoarvioille.

 

– Heillä on varmasti tietynlainen voittamisen rutiini kotikentällään, mutta me olemme pystyneet voittamaan Loimaalla niin tällä kuin edelliselläkin kaudella, Toiviainen muistuttaa.

 

– Meidän on voitettava Loimaalla vähintään kerran ja eiköhän se pakkovoitto tiistaina haeta.

 

Bisons hyvillään kotikenttäedusta

 

Tiistain finaaliavauksen kotijoukkue Nilan Bisons kaatoi välierissä kevään yllätysjoukkue Kauhajoen Karhun otteluvoitoin 3-1.

 

Karhun repivä ja raatava puolustuspelaaminen aiheutti tukalia hetkiä ”biisonilaumalle” välierien jokaisessa osaottelussa, mutta hallitsevan mestarin rutiini osoittautui kuitenkin turhan kovaksi rohkealle haastajalle. Bisonsin päävalmentaja Greg Gibsonin mukaan Karhu-sarja antoi loimaalaisille kuitenkin tärkeän oppitunnin finaaleja lähestyttäessä.

 

– Etenkin neljättä välieräottelua taaksepäin katsoessa on turvallista sanoa, että pudotuspeleissä ei ole olemassakaan pitävää johtoasemaa. Jokainen pudotuspeleihin päässyt joukkue on niin hyvä, että 20 pisteen johto haihtuu kuin tuhka tuuleen, jos vastustajalle antaa vähänkin siimaa. Se joukkue, joka säilyttää tasonsa täydet 40 minuuttia mahdollisimman monta kertaa finaalisarjan aikana, on todella lähellä mestaruutta, Gibson linjaa.

 

Gibson tiedostaa, että kotkalaisjoukoissa nälkä on kova. Mestaruutta on metsästetty jo 19 vuotta, ja KTP on täynnä veteraaneja, jotka joko jahtaavat uransa ensimmäistä kultaa tai joiden edellisestä mestaruudesta on jo vierähtänyt tovi.

 

– Heillä on Jukka Matisen ja Antwine Williamsin kaltaisia isojen pelien veteraaneja. Bojan Sarcevic on liigan parhaita screen and roll -pelinrakentajia. Devonne Giles on pelannut joulun jälkeen mielettömän hyvin. Barrett, Heinonen, Pounds – heillä on leveyttä ja taitoa, Gibson luettelee.

 

– He yrittävät pitää pelin mahdollisimman yksinkertaisena ja tehdä pienet asiat mahdollisimman hyvin, ja useimmiten se tarkoittaa menestystä. Jos emme toteuta pelitapaamme ja puolusta maltilla, joudumme vaikeuksiin. Meidän on pelattava yhtenä joukkueena ja pakotettava heidät ansaitsemaan jokainen tekemänsä kori.

 

Nilan Bisons astelee taas tiistaina viimeistä nurkkaa myöten täyteen ahdetun Loimaan Liikuntahallin punaisen yleisömeren eteen metsästäessään ensimmäistä kiinnitystään Pantteri-patsaaseen. Kotona on hyvä aloittaa, Gibson virkkoo.

 

– Ei ole toista samanlaista paikkaa kuin oma koti. Tuntuu hyvältä tietää, että jos sarja menee viiteen otteluun, ratkaiseva peli pelataan Loimaalla. Meillä on Suomen parhaat fanit ja pelaamme aina vähän paremmin kotikentällämme. Mielenkiintoista nähdä, mitä tiistaina tapahtuu.


Korisliigan ensimmäinen finaaliottelu Nilan Bisons – KTP-Basket Loimaan Liikuntahallilla tiistaina 7. toukokuuta klo 18:30. URHOtv televisioi ottelun suorana klo 18:15 alkaen.

 

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia