Muurinen tehokkaana Italiassa

19.11.2009 Maajoukkuelaituri Kimmo Muurinen pelasi Italian Serie A:n keskiviikon rästiottelussa tehokkaat minuutit, mutta ei pystynyt kääntämään kuudennen perättäistappionsa kärsineen Martos Napolin kurssia. Teemu Rannikko ja Juha Sten palasivat puolestaan kentälle Espanjassa.

Kimmo Muurinen runnoi 14 pistettä keskiviikon Serie A:n ottelussa.

Teemu Rannikon kahdeksan pistettä eivät auttaneet Granadaa voittoon Cajasolista.

Juha Stenin Huesca hakee sarjanousua Espanjan LEB Silverin. Kuvat: Francois Perthuis ja Tomi Kaminen.

Muurisen Martos Napoli roikkui 37 minuuttia voitossa kiinni keskiviikon rästiottelussa kieraskentällä Vanoli Cremonaa vastaan. Edellisen kahden ottelun tapaan Napolille tapahtui kuitenkin täysromahdus viimeisillä minuuteilla. Kolme minuuttia ennen loppua aivan Cremonan kannoilla (70-64) ollut Napoli hävisi päätösminuutit 2-11 kärsien kuudennen perättäisen tappionsa.

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan Italiassa pelaavalle Muuriselle ilta oli vahva. Vaihdosta kentälle saapunut laitahyökkääjä viimeisteli 25 minuutissa Serie A:n ennätyksensä 14 pistettä (kakkoset 4/8, kolmoset 1/2, vapaaheitot 3/4), repi kolme hyökkäyslevypalloa ja riisti kolmasti.

Entiset NBA-ammattilaiset Damon Jones ja Robert Traylor heittivät Napolille kumpikin 15 pistettä. Illan ratkaisija oli Cremonan Gary Forbes, joka heitti 21 pistettä, jakoi viisi korisyöttöä ja riisti kuudesti.

Napoli on kuudella tappiollaan Serie A:n viimeisellä sijalla. Muurinen on ahkeroinut viidessä ottelussaan 8,6 pistettä ja 2,0 levypalloa 19,6 minuutissa ottelua kohden.

Rannikko taas pelikunnossa

Espanjan ACB-liigan edellisen sarjakierroksen polvitaipeen lievän revähdyksen johdosta väliin jättänyt Teemu Rannikko palasi kentälle keskiviikon kierrokselle. Rannikon Granada joutui kotisalissaan kissa-hiiri-leikkiin Cajasolia vastaan. Cajasol yritti irtiottoa läpi ottelun, mutta Granada onnistui palaamaan aina uudelleen peliin kaukoheitoillaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin tilanteessa 60-60, jolloin Cajasol karkasi Granadan viiden perättäisen ohi heitetyn kolmosen jälkeen 60-68 johtoon ja vaihtoi paikkapuolustukseen, joka lopetti isäntäjoukkueen rypistelyt. Cajasol vei vierasvoiton 66-79 (34-39).

Vaihdosta peliin saapunut Rannikko heitti 17 peliminuutissa ACB:n piste-ennätyksensä kahdeksan pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 2/5). Rannikko heitti kahdeksasta pisteestään kuusi toisella jaksolla, jolloin Granada taittoi Cajasolin 13-21-johtoaseman tasatilanteeksi 32-32. Rannikolle merkittiin myös kaksi levypalloa, kaksi korisyöttöä sekä kaksi virhettä.

Pablo Aguilar johti Granadaa 14 pisteellä. Georgian maajoukkueestakin suomalaisille tuttu Tyrone Ellis nakutti Cajasolille 22 pistettä. Granada on kolmella voitolla ja viidellä tappiolla ACB:ssa 14. sijalla.

Nikkilän ja Stenin joukkueet voittoihin

Viime keväänä Korisliigan arvokkaimpana pelaajana palkittu 210-senttinen Antti Nikkilä upotti keskiviikkona kaksi pistettä ja keräsi kolme virhettä, kun hänen joukkueensa Girona upotti Ciudad de Vigon 85-80 (49-46) Espanjan kakkosliiga LEB Goldin sarjakierroksella.

Girona johti ottelua toisella jaksolla parhaimmillaan 18 pisteellä, mutta menetti täysin peliajatuksensa ja kadotti johtonsa. Vigo kävi päätösjaksolla parhaimmillaan kolmen pisteen johdossa, mutta 21 pistettä heittäneet Troy Devries ja David Navarro takasivat heitoillaan voiton Gironalle.

Girona on seitsemällä voitollaan ja kahdella tappiolla LEB Goldin kakkossijalla voiton enemmän keränneen Melillan vanavedessä.

Viikonlopun kierrokselta flunssan johdosta sivussa ollut maajoukkuetakamies Juha Sten palasi parketille keskiviikkona Lobe Huescan päihittäessä kotonaan DK Prat Joventutin 92-85 (42-49) Espanjan LEB Silverissa. Viisikkohyökkäyksensä kanssa tuskaillut Huesca joutui takaa-ajoasemaan jo avausjaksolla, mutta kuittasi tuskailunsa viemällä tauon jälkeisen kymmenminuuttisen nimiinsä 28-10 ja karkaamalla lopullisesti Joventutilta.

Vaihdosta kentälle saapunut Sten viimeisteli 15 minuutissa neljä pistettä (kakkoset 2/3, kolmoset 0/1), jakoi kolme korisyöttöä, menetti pallon kerran sekä keräsi kolme virhettä. Huescan tehoista vastasivat Javier Perez (25p) sekä Zachary Andrews (23p).

Lobe Huesca on voittanut kahdeksasta ottelustaan seitsemän ja telakoitui voitollaan LEB Silverin ykkössijalle.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.