Naarassudet iskivät toistamiseen kyntensä Saksaan

2.6.2013 Kokenut EM-kisakävijä Saksa jäi toisena perättäisenä päivänä Suomen Naarassusien kynsiin kotikentällään Wolfenbüttelissa. Lauantain myöhäisottelun viimeisellä viisiminuuttisella edellisen pelin ratkaissut Suomi dominoi sunnuntaina kenttää 35 minuuttia ja haki tehoduonsa Taru Tuukkanen-Reetta Piipari-johdolla komean 67–74 (28–37)-voiton EM-karsintojen kenraaliharjoituksestaan.

Reetta Piiparin Naarassudet päättivät EM-karsintakenraalinsa voittoon.

Vasta 17-vuotias Anniina Äijänen on vakiinnuttanut roolinsa Naarassusien rotaatiossa. Kuvat: Francois Perthuis & Tuomas Venhola.

Anton Mirolybovin komentamat Naarassudet haistoivat saaliin jo ottelun ensi minuuteista alkaen ja iskivät välittömästi joukkuepuolustuksellaan Saksan selustaan.

 

Saksa sortui yhtenään hätäilyyn hyökkäyspelissään ja emännille kirjattiinkin ottelussa mojovat 23 pallonmenetystä, joista Suomi pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä sekä kasvattamaan eron yli kymmenen pisteen jo ennen taukoa.

 

Saksa kuroi ottelun viimeisen kaksiminuuttisen aikana eron 13 pisteestä viiteen, mutta Naarassusilla ei kuitenkaan ollut loppuhetkillä mitään hätää.

 

– Teemamme oli se, että meillä oli kaksi tärkeää peliä perättäisinä päivänä kuten ensi viikon EM-karsinnoissakin, ja meidän pitää olla valmiit pelaamaan 80 minuuttia todella kovaa. Jatkoimme siitä, mihin eilen jäimme, ja jälki oli hyvää, Mirolybov myhäili.

 

– Ainoa ongelmamme oli käytännössä se, että joka kerta päästyämme pienelle karkumatkalle sai Saksa katkaistua kirimme ja pääsi takaisin etäisyydelle. Meidän piti pelin aikana harjoitella muutamia juttuja, mitä emme ole aiemmin treenanneet pelitilanteissa, mikä osaltaan selvittää asian.

 

Tuukkanen-Piipari-tutkapari taas yhdessä, Äijänen loistaa


Naarassusien tehopelaajana loisti toisen perättäisen tupla-tuplansa urakoinut Taru Tuukkanen (16/10/3 riistoa), joka oli saksalaispuolustajien keskuudessa tosin sunnuntaina selkeästi merkattu pelaaja.

 

Tuukkanen käytti kuitenkin kokemustaan oivasti hyödykseen ja jakoi tuplauksista palloa vapaisiin heittopaikkoihin joukkuetovereilleen. Nähtiinpähän kentällä myös tuttu tutkapari, kun Tuukkanen ja jatkuvasti otteitaan parantava Reetta Piipari (17/1/3 syöttöä) löysivät toisensa.

 

– Taru loi erinomaisesti tilaa muille ja Reetta fiksuna pelaajana on omaksunut joka pelissä uusia elementtejä pelitavastamme. Kaverit alkavat löytää toinen toisiaan kentällä, ja sitä paremmin voimme pelata yhteen joukkueena, Mirolybov iloitsi.

 

Rytminsä löysi myös Tiina Sten (12/2), joka oli jäänyt lauantain pelissä nollille. Mirolybov laski joukkueen kärkinelikkoon myös 17-vuotiaan kuopuksen, Anniina Äijäsen (7/1).

 

– Tiina pelasi fiksusti ja keskittyi niihin asioihin, joissa hän on hyvä. Pakko nostaa hattua myös Anniinalle, joka pelaa nuoresta iästään huolimatta jopa konkarin elein.

 

”Puolustaminenhan on hauskaa”

 

Suomi aloittaa EM-karsintakiertueensa ensi viikonloppuna. Naarassudet toivottavat Belgian ja Puolan tervetulleiksi Töölön Kisahallin karsintaturnaukseen, jonka voittaja etenee karsintojen välieriin pelaamaan paikasta karsintafinaalissa.

 

Kaksi Saksa-voittoa olivat Mirolybovin mukaan erinomainen osoitus joukkueen iskuvoimasta.

 

– Joukkueessa on erittäin hyvä henki ja kaikki pelaajat sekä koko valmennusjohto ovat täysillä mukana hankkeessamme. Meillä on hyvä, luottavainen olo oman osaamisemme suhteen, Mirolybov arvioi.

 

– Joukkueen kokenein pelaaja (Taru Tuukkanen) sanoi yhdeltä aikalisältä lähtiessä, että ”puolustaminenhan on hauskaa”. Jos saamme koko joukkueella saman fiiliksen säilytettyä, olemme todella vahvoilla karsinnoissa.

 

 

Saksa – Suomi 67–74 (17–24, 28–37, 42–55), naisten maaottelu, Wolfenbüttel (Saksa) 2.6.2013

 

Suomi: Reetta Piipari 17/1/3 syöttöä, Taru Tuukkanen 16/10/3 riistoa, Vilma Kesänen 2/1, Anni Mäkitalo 2/0, Hanna Vapamaa 1/0, Anniina Äijänen 7/1, Heta Korpivaara 3/3, Linda-Lotta Lehtoranta 3/2, Tiina Sten 12/2, Dionne Pounds 7/4/4 syöttöä, Minna Sten 4/3, Sofia Pelander 0/0.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia