Pieti Poikola palaa Pyrinnön päävalmentajaksi

5.6.2013 Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt päävalmentajan paikalle Pieti Poikolan, 35, joka palaa Pyrinnön peräsimeen vuoden tauon jälkeen. Alkuvuodesta Tanskan maajoukkueen päävalmentajaksi kiinnitetyn Poikolan sopimus Pyrinnön kanssa on mallia 1+1.

Tanskan maajoukkueen päävalmentajaksi aiemmin tänä vuonna nimetty Pieti Poikola palaa sapattivuoden jälkeen Pyrinnön peräsimeen.

Poikola juhli Pyrinnön kanssa Suomen mestaruuksia 2010 ja 2011. Kuvat: Tytti Nuoramo & Matti Koskinen.

Poikola valmensi Pyrintöä neljän kauden ajan välillä 2008-2012 ja Poikolan komennossa Pyrintö voitti kaksi Suomen mestaruutta (2010, 2011), pronssia (2009) sekä sijoittui Poikolan viimeisellä kaudella neljänneksi. Poikola on valittu kahdesti Korisliigan vuoden valmentajaksi (2010, 2011).

- Sekä Pyrinnölle että itselleni teki varmasti hyvää nähdä toisenlaisia kuvioita. Mitä enemmän Pyrinnön kanssa keskustelin, sitä paremmalta vaihtoehdolta palaaminen seuraan alkoi tuntua, kommentoi Poikola.

Poikola palaa Pyrinnön peräsimeen vietettyään viime vuoden sapattivapaata valmennuksesta.  Alkuvuonna Poikola sopi Tanskan koripalloliiton kanssa valmentajasopimuksen, joka teki hänestä monivuotisella (2+2) sopimuksella Tanskan miesten maajoukkueen päävalmentajan.  Poikola on toiminut myös Suomen 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueissa pää- ja apuvalmentajana vuosina 2009-12.

- Itselleni tämä on Tanskan maajoukkuevalmennuksen ohella suurin haaste sitten ensimmäisen kauteni liigassa. Minun on pystyttävä uudistumaan, jotta toiminta kehittyisi aikaisimmista vuosista. Toisaalta se, että tiedän mihin ympäristöön olen menossa, helpottaa seuravalmennuksen ja maajoukkuevalmennuksen nivomista yhteen.

- Pidän siitä, että seura haluaa mennä eteenpäin. Sarjapaikka 1A-divisioonassa on erinomainen juttu, joka mahdollistaa nuorten pelaajien kehittymisen ja myös edustusjoukkueen laadukkaan harjoittelun. Pidän myös siitä, että voimme vakavasti tavoitella huippumenestystä ensi kaudella. En ole vähään aikaa ollut yhtä innoissani koripallovalmennuksesta, totesi Tanskaan maanantaina matkannut Poikola.

Pyrintö on pelannut Poikolan alaisuudessa 172 runkosarjaottelua ja voittanut niistä peräti 121. Pudotuspeleissä Poikola on johdattanut Pyrinnön 41 ottelussa 27 kertaa voittoon.

Pyrinnön miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Elisa Hakanen oli enemmän kuin tyytyväinen Poikolan paluuseen.

- Toteutimme päävalmentajan hakuprosessin huolella ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Kiinnostusta Pyrinnön päävalmentajaksi oli paljon, varsinkin kansainvälisiltä kentiltä. Pieti on loistava kaveri aloittamaan uutta, kolmen vuoden, kehitysprosessia.  Edellisestä neljän kauden työrupeamasta meillä on positiiviset muistot. Pieti on valmentaja, joka toimii varmasti seuran arvojen mukaisesti.  Tulevaisuudessa panostamme entistä enemmän nuorten pelaajien kehittymiseen. Kakkosjoukkueemme pelaa valtakunnallista miesten I divisioonaa (A), mikä on loistava mahdollisuus nuorille pelaajille koviin peleihin ja sitä kautta ponnahduslaudaksi Korisliigaa.

Pyrinnöllä on sopimukset ensi kaudesta Antero Lehdon, Damon Williamsin, Topias Palmin, Ville Pekkolan, Osku Heinosen ja Michael Myllyniemen sekä Korihaista kasvattajaseuraansa palaavan Petri Heinosen kanssa.  

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia