Alku ja FoKoPo laajamittaiseen yhteistyöhön

3.7.2013 Forssan perinteikkäät koripalloseurat Alku ja FoKoPo alkavat tehdä laajamittaista yhteistyötä jo ensi syksynä alkavasta kaudesta 2013/14 alkaen, uutisoi keskiviikon Forssan Lehti. Alku jatkaa SM-sarjassa FoA:na, jonka lisäksi edustusjoukkueen reservijoukkue pelaa 2-divisioonassa. Seuran yhteiset A- ja B-tyttöjoukkueet pelaavat vastaavasti Forssa Basketin nimellä.

Yhteistyötä Alun ja FoKoPon välille on viritelty ja toteutettu aiemminkin, mutta projektit ovat jääneet puolitiehen. Tuoreen yhteistyökuvion taustahenkilöt ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että nyt yhteistyössä myös onnistutaan.

 

– Työryhmän ajatus on, että tämä on alkua yhteistyölle, joka voi laajeta jatkossa. Tavoitteena on palauttaa Forssan imago koripallokaupunkina, ja yhteistyö on avain siihen, FoKoPon naisten taustaryhmän puheenjohtaja ja johtokunnan jäsen Kaisa Suvilampi linjaa Forssan Lehdessä.

 

– Nyt meillä on mukana oikeat ihmiset tekemässä ja yhteinen tahto haluta pelaajien parasta, jatkaa Forssan Alun johtokunnan puheenjohtaja Johanna Tulander-Välkki.

 

Alun naisten edustusjoukkue jatkaa entisellä nimellään SM-sarjassa ensi syksynä. Lisäksi Alku alkaa tehdä yhteistyötä 2. divisioonaa pelaavan FoKoPon edustusjoukkueen kanssa. Seurojen A- ja B-juniori-ikäisten tyttöjen toiminta yhdistetään Forssa Basket -nimiseksi joukkueeksi.

 

– Emme ole yhdistämässä kahta seuraa yhdeksi, vaan kunnioitamme molempien seurojen tekemistä ja tavoitteita. Jokainen pelaaja voi jatkossakin valita, minkä seuran lisenssillä pelaa. Forssa Basket toimii FoKoPon ja Alun rinnakkaislisenssillä, Suvilampi kertoo.

 

Työryhmäläisten mukaan yhteistyö tuo mukanaan taloudellisia hyötyjä, kun salivuorot voidaan optimoida ja valmentajien työtä yhdistää. Lisäksi yhteistyön myötä seurat voivat yhdistää pelaajarungot ja valmennustiimit.

 

Alun edustusjoukkueen tuore valmentaja Tarmo Petter on lupautunut kaikkien neljän joukkueen koordinaattoriksi, jonka lisäksi Rami Salonen on varmuudella mukana valmennustoiminnassa.

 

Yhteistyötä on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessakin, mutta toistaiseksi Forssassa keskitytään tulevaan koripallokauteen. Alun koripallon pitkäaikainen keulahahmo Jyrki Tulander on tapahtumien kulusta hyvillään.

 

– Pitkäaikainen haaveemme on ollut päästä tekemään yhteistyötä ja nyt uskon 100% varmuudella, että näin tapahtuu, Tulander iloitsee.

 

 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia