Mäkäläisen Plannja voittoon hallitsevasta mestarista

25.11.2009 Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannja haki korean sulan hattuunsa tiistai-iltana kukistamalla hallitsevan Ruotsin mestarin Sundsvall Dragonsin vieraskentällä 73-80 (43-35). Plannja nousi voitollaan Basketliganin sarjataulukossa kolmanneksi.

Vesa Mäkäläisen Plannja haki jo kahdeksannen perättäisen voittonsa Ruotsin Basketliganissa.

Tiina Stenin Zaragoza pysytteli voitollaan Liga Femeninan kärkinelikossa. Kuvat: Tomi Kaminen.

Yliyrittämiseen sortunut Plannja ei saanut hyökkäyspeliään kulkemaan kärkikamppailun avausjaksolla, jolloin tasaisesti palloa mieheltä toiselle kierrättänyt Sundsvall onnistui nousemaan kahdeksan pisteen taukojohtoon, 43-35.

Tauon jälkeen Plannjan valmentaja Mattias Kenttä määräsi tehokaksikkonsa Brandon McKnightin ja Christopher Ryanin varjostamaan Sundsvallin pelinrakentaja Mats Leviniä, joka katosi ottelun loppua kohden täysin kuvioista. Plannja pakotti Sundsvallin kaukoheittoihin ja dominoi levypallopeliä täysin, aloittaen toisen puoliajan 27-13-kirillä. Sundsvall sinnitteli Plannjan vanavedessä, mutta McKnightin johdattama Plannja oli liian vahva päätösminuuteilla. Voittolukemat merkittiin Plannjan hyväksi 73-80.

Suomalaislaituri Vesa Mäkäläinen kamppaili kentällä 26 minuutin ajan, viimeistellen viisi pistettä (kakkoset 2/5, kolmoset 0/1, vapaaheitot 1/2), kuusi levypalloa, yhden syötön, yhden riiston ja yhden blokin sekä kaksi pallonmenetystä ja kaksi virhettä. Ottelun parhaana pelaajana palkitun McKnightin (24/5/5 syöttöä) lisäksi Plannjalta kunnostautui John Rosendahl (20/5).

Voitto oli Plannjalle jo kahdeksas perättäinen. Plannja jakaa Basketliganin kakkossijan 12 voitolla ja kahdella tappiolla Norrköping Dolphinsin kanssa.

Huffille tappio, Stenille voitto

Shawn Huffin Kavala/Panorama pääsi tositoimiin Kreikan A1-liigassa maanantai-iltana. Perinteikäs AEK Ateena käänsi tasaisena edenneen kamppailun hyväkseen kolmannella jaksolla, jonka se vei nimiinsä 29-16. AEK haki avausvoittonsa loppulukemin 78-73 (34-36).

DeJuan Collins heitti Kavalalle 23 pistettä ja jakoi neljä syöttöä. Shawn Huff ei ollut maanantaina joukkueen kokoonpanossa. Neljästä ensimmäisestä ottelustaan yhden voittanut Kavala on A1-liigan hännillä samalla voittosuhteella viiden muun joukkueen kanssa.

Tiina Stenin Mann Filter Zaragoza pääsi taas voiton makuun Espanjan Liga Femeninan viikonlopun sarjakierroksella päihittämällä kotikentällään Hondarribia-Irúnin 69-63 (39-38). Zaragoza karkasi Irúnilta päätösjaksolla, joka päättyi kotijoukkueen hyväksi 15-9. Neljä minuuttia pelanneelle Stenille merkittiin ottelussa yksi levypallo ja yksi menetys.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

19.2.2024 09:31 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle finaalitappio Italian cupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni Italian cupin finaaliin, mutta joutui taipumaan Schiolle. Roosa Lehtoranta heitti joukkueensa voittoon Saksassa.