Honka yllätti Kouvolassa

27.11.2009 Espoon Honka yllätti Korisliigassa kakkosena olevan Kouvot haettuaan perjantaina voiton Kouvolasta 71-65 (35-44) -tuloksella. Tappio oli Kouvoille vasta toinen tällä kaudella kotihallissa. Perjantain muita voittajia olivat Joensuun Kataja, Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket.

Tuukka Kotin tähdittämä Honka aiheutti Kouvoille kauden toisen kotitappion.

Nicholas Bradford oli vauhdissa, kun Kataja haki sarjapisteet Lappeenrannasta.

Damon Williamsin edustama sarjakärki Pyrintö jatkaa vakuuttavaa menoaan.

Perjantailna debytoinut KTP:n Bryant McAllister sai voitokkaan alun Korisliiga-uralleen. Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen & Kai Kilappa.

Kouvot näytti juoksevan helppoon voittoon, kun se voitti ensimmäisen jakson 26-15 ja repäisi toisella neljänneksellä jo 37-20 -johdon.

Kouvojen peli kuitenkin hyytyi kolmannella jaksolla, jonka alussa Honka meni johtoon nykäistyään 11-0 -jakson. Viimeisen neljänneksen puolivälissä Kouvot käväisi pisteen johdossa, mutta Honka vei viimeiset minuutit 10-3.

- Pystyimme nostamaan viimeisen 25 minuutin aikana tuntuvasti puolustuksemme tasoa. Parannettavaa jäi vieläkin, mutta suunta on oikea, iloitsi Hongan valmentaja Gordon Herbert, joka kehui joukkueestaan etenkin Corey Belseriä.

Nilkkavammasta toipunut Belser teki 23 pistettä. Tuukka Kotti nosteli 15 pistettä.

Kouvoista Ville Kaunisto ja Ajene Moye päätyivät 15 pisteeseen.

Kataja parempi Lappeenrannassa

Toinen yllättävä vierasvoitto syntyi Lappeenrannassa, josta Joensuun Kataja haki voiton 87-72 (38-37) -tuloksella.

Kataja johti peliä pitkään, kunnes LrNMKY otti kolmannella jaksolla ohjat ja yhdeksän pisteen johdonkin. Viimeinen neljännes oli taas Katajan näytöstä, kun se vei kymmeneminuuttisen peräti 29-11.

Nicholas Bradford kunnostautui Katajan tehomiehenä 26 pisteen edestä. Jeb Ivey heitti 21 pistettä. Katajan tuorein ulkomaanapu Kris Clarkson aloitti yhdeksän pisteen teholla.

Ilman polvivaivaista tehomiestään Robert Turneria pelanneesta kotijoukkueesta Matthew Gibson teki 22 pistettä ja Sami Pekkola 15.

Pyrintö vakuuttava Uudessakaupungissa

Sarjaa johtava Tampereen Pyrintö ei jättänyt Uudessakaupungissa Korihaille yllätysmahdollisuutta, vaan korjasi 76-59 (41-26) -voiton.

Peli ratkesi oikeastaan jo toisella neljänneksellä Pyrinnön karattua 16 pisteen johtoon. Etenkin tiukalla puolustuksella peliä dominoivalta kärkijoukkueelta on vaikea ryöstää noin suurta johtoa eikä Korihaitkaan pystynyt siihen.

Pyrinnön tehoparin muodostivat Kenneth Lowe 25:llä ja Damon Williams 17 pisteellä.

Korihaista Arizona Reid teki 26 ja Josh Gonner 15 pistettä. Joukkue sai Mikko Jalosen sairaslistalta peliin, mutta vastaavasti Ray Cunningham oli sivussa sormivamman vuoksi.

KTP ylivoimainen kotonaan

Suurin ero syntyi perjantaina Kotkassa, jossa Pyrinnölle keskiviikkona 57 pisteellä hävinnyt KTP piristyi ja päihitti Kauhajoen Karhun 100-72 (45-34) -lukemin. Tappio oli sarjassa viimeisenä olevalle Karhulle jo yhdestoista peräkkäinen.

Karhu pysyi kotkalaiskyydissä ensimmäisen vartin, mutta sen jälkeen KTP alkoi kasvattaa tasaisesti johtoaan lopulliseen 28 pisteen eroon.

Eric Washington pussitti KTP:lle 29 pistettä, mutta muhkeat tehot kahmi myös Ryan McDade 20 pisteellä ja 22 levypallolla. KTP esitteli uutena pelaajana nivusvaivaista Isaac Spenceriä tuuraamaan tulleen takamies Bryant McAllisterin, joka aloitti 11 pisteen teholla.

24 pallonmenetystä kärsineestä Karhusta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Roni Leimu 18:lla ja Keith Gayden 16 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga