Koposen BC Himki aloittaa Euroliigan karsinnat keskiviikkona

1.10.2013 10:00 Toisen seurajoukkuekautensa venäläisen BC Himkin sinikeltapaidassa aloittava Petteri Koponen on palannut arkeen Susijengin voitokkaan EM-kisataipaleen jälkeen. Keskiviikosta perjantaihin Himki osallistuu kahdeksan joukkueen turnaukseen, jonka voittaja lunastaa itselleen paikan Euroliigassa kaudeksi 2013/14.

Petteri Koposen BC Himki kisaa paikasta Euroliigaan.

Paul Davis jatkaa Himkin sinikeltapaidassa. Kuvat: Ville Vuorinen & Tytti Nuoramo.

Ensimmäisenä kantona Himkin kaskessa on keskiviikkona klo 18:00 Suomen aikaa Belgian mestari Telenet Oostende.

 

Euroliiga-paikan lunastaakseen on Himkin voitettava ensiksi Oostende, torstaina Nymburk (Tshekki)-Banvit (Turkki)-pelin voittaja ja perjantaina toinen karsintafinalisti nelikosta Varese (Italia)-Oldenburg (Saksa)-Lietuvos Rytas Vilna (Liettua)-VEF Riika (Latvia).

 

– Tiukat on karsinnat ja isot panokset. Vaikka olemme ennakkosuosikkeja, yhdessä pelissä voi käydä mitä tahansa. Mahdolliset kolme peliä kolmeen päivään on tiukka rutistus, mutta lähdemme turnaukseen peli kerrallaan ja uskomme, että laaja materiaalimme on hyödyksi, Koponen arvioi.

 

Euroliigan karsintaturnaus pelataan Liettuan Vilnassa Siemens Areenalla. Karsintojen voittaja aloittaa Euroliiga-urakkansa alkulohko D:ssa Panathinaikosin (Kreikka), Maccabi Tel Avivin (Israel), Laboral Vitorian (Espanja), Lokomotiv Kubanin (Venäjä) sekä Belgradin Punaisen Tähden (Serbia) kanssa.

 

Joukkue uudistunut, paluumuutto kitkaton

 

Himkin pelaajapaletti on muuttunut sitten viime kauden. Joukkueen kirkkain tähti Zoran Planinic siirtyi turkkilaiseen Anadolu Efesiin. Menopuolella ovat myös Venäjän maajoukkuemiehet Vitali Fridzon (Moskovan TsSKA) ja Dmitri Hvostov (Nizhni Novgorod), amerikkalaistakamies Kelvin Rivers sekä sentteri Aleksei Tshukanenko (Lokomotiv Kuban).

 

Uusina miehinä Himkiin ovat liittyneet pelinrakentajat Mike Green ja Marko Popovic, vastikään Euroopan mestaruutta Ranskan kanssa juhlinut NBA- ja Euroliiga-veteraani Mickael Gelabale sekä 90-luvun alussa syntyneet venäläislupaukset Ruslan Pateev ja Nikita Balashov.


Viime kauden joukkueen avainpelaajista tallella ovat sentterit Paul Davis, James Augustine ja Kresimir Loncar, Venäjän maajoukkueratsu Sergei Monia sekä sähäkkä puolustuspään erikoismies Egor Vjaltsev. Rimas Kurtinaitis jatkaa ryhmän päävalmentajana.

 

– Kuviot ovat samat kuin viime kaudella, joten perusasiat muistuivat aika helposti mieleen. Lisäksi sopeutuminen jengiin on nyt ollut selkeästi nopeampaa kuin vuosi sitten, hymyilee Koponen.

 

Koponen urakoi viime kaudella Himkille Euroliigassa 6,6 pistettä ja 2,1 syöttöä sekä Itä-Euroopan VTB-liigassa 5,3 pistettä ja 1,4 syöttöä ottelua kohden. Lisäksi Koponen valittiin helmikuussa Euroliigan viikon 22 arvokkaimmaksi pelaajaksi 23 pisteen ja seitsemän syötön Fenerbahce-ottelun jälkeen.

 

Vuoden 2013 EM-kisoissa Koponen voitti riistokuninkuuden ja oli kisojen toiseksi paras korisyöttöjen jakelija. Koposen EM-kisakeskiarvot olivat 13,3 pistettä, 3,4 levypalloa, 4,8 syöttöä ja 1,4 riistoa ottelua kohden.

 

Euroliigan karsinnat, otteluaikataulu

 

  • Ke klo 18:00 BC Himki – Telenet Oostende
  • To klo 20:30 (mahdollisesti) BC Himki – CEZ Nymburk / Banvit Bandirma
  • Pe klo 20:30 (mahdollisesti) BC Himki – Varese / Oldenburg / Lietuvos Rytas / VEF Riika


Otteluajat Suomen aikaa.

 

Lisätietoja: Euroliigan karsinnat

Henkilöt

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia